Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Τζ. Ντάιμον (JP Morgan): Επιδεινώνεται η γεωπολιτική κατάσταση - Κίνδυνος "ατυχήματος" στην παροχή ενέργειας

Ένα χρόνο αφότου χαρακτήρισε τη γεωπολιτική κατάσταση ως το μεγαλύτερο κίνδυνο στον πλανήτη, ο επικεφαλής της JP Morgan Τζέιμι Ντάιμον έκρουσε ξανά τον κώδωνα του κινδύνου προειδοποιώντας ότι η παγκόσμια κατάσταση έχει επιδεινωθεί.

Σε αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο CNBC κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ινδία, ο

ισχυρός άνδρας της JP Morgan τόνισε ότι "η προσοχή μου είναι στραμμένη όλη στη γεωπολιτική, η οποία ενδέχεται να καθορίσει την κατάσταση της οικονομίας".

"Η γεωπολιτική επιδεινώνεται, δεν βελτιώνεται", υπογράμμισε ο CEO της αμερικανικής τράπεζας λέγοντας ότι "υπάρχει πιθανότητα ατυχημάτων στην παροχή ενέργειας".

Remaining Time 0:00
 

"Έχουμε αρκετούς πολέμους επί του παρόντος. Ένας θεός ξέρει τι θα γίνει αν εμπλακούν και άλλες χώρες" ανάφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ακολούθως τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ο Ντάιμον είπε ότι η γεωπολιτική αστάθεια "είναι η μεγαλύτερη ανησυχία μου" και προειδοποίησε παράλληλα τις ΗΠΑ ότι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένες για έναν παρατεταμένο πόλεμο μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Όπως σημειώνει το CNBC, οι νέες δηλώσεις του Τζέιμι Ντάιμον έρχονται σχεδόν ένα χρόνο αφότου είχε χαρακτηρίσει στον απόηχο του πολέμου στην Ουκρανία τη γεωπολιτική τον μεγαλύτερο κίνδυνο που βλέπει να αντιμετωπίζει ο κόσμος, μεγαλύτερο από τον πληθωρισμό ή την ύφεση των ΗΠΑ.

Σχετικά με την αμερικανική οικονομία και τις προσδοκίες των αγορών μετά τη μείωση επιτοκίων της Fed κατά 50 μονάδες βάσεις της περασμένης εβδομάδας, ο Ντάιμον εξέφρασε τις επιφυλάξεις του.

"Μακροπρόθεσμα είμαι αισιόδοξος, αλλά βραχυπρόθεσμα είμαι πιο δύσπιστος από άλλους ανθρώπους που λένε ότι όλα θα πάνε υπέροχα. Οι αγορές τιμολογούν τα πράγματα σαν να πρόκειται να είναι υπέροχα. Βάλτε με στους επιφυλακτικούς επ΄αυτού του θέματος", ανέφερε χαρακτηριστικά.

capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου