Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Χαλκιδική: Με χειρόγραφες οδηγίες του ιδιοκτήτη λειτουργούσε το λούνα παρκ όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος

Στο «φως» έρχονται και χειρόγραφες οδηγίες του ιδιοκτήτη.

Αν όλοι είχαν κάνει τη δουλειά τους ως όφειλαν, η τραγωδία στο λούνα παρκ του Πευκοχωρίου θα είχε αποφευχθεί. Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο πόρισμά του ο διορισμένος πραγματογνώμονας, προκύπτουν ευθύνες του δήμου Κασσάνδρας -ο οποίος άφησε να λειτουργεί το συγκεκριμένο λούνα παρκ στην περιοχή, όπως μεταδίδει το Mega.

Αν όλοι είχαν κάνει τη δουλειά τους ως όφειλαν, η τραγωδία στο λούνα παρκ του 
Πευκοχωρίου θα είχε αποφευχθεί. Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο πόρισμά του ο διορισμένος πραγματογνώμονας, προκύπτουν ευθύνες του δήμου Κασσάνδρας -ο οποίος άφησε να λειτουργεί το συγκεκριμένο λούνα παρκ στην περιοχή, όπως μεταδίδει το Mega.

Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει και ο πραγματογνώμονας της ιδιωτικής πιστοποιημένης εταιρείας, τονίζοντας ότι η νομοθεσία απαιτεί σε τέτοια παιχνίδια να γίνεται περιοδικός έλεγχος κάθε οκτώ μήνες, κάτι που δεν προκύπτει από τα προσκομισθέντα έγγραφα πως πραγματοποιήθηκε.

Την ίδια στιγμή, χειρόγραφες οδηγίες που εντόπισε ο πραγματογνώμονας στο σημείο αποκαλύπτουν ότι το παιχνίδι δεν έπρεπε να λειτουργεί με ταχύτητα που υπερβαίνει το 80.

Οι μοναδικές οδηγίες χρήσης που είχε δώσει ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ στους χειριστές ήταν χειρόγραφες. Σε μία από τις πέντε προτάσεις απαγορεύει στους χειριστές να ανεβάζουν ταχύτητα πάνω από 80 στο φονικό παιχνίδι. Ωστόσο, ο πραγματογνώμονας που διόρισε η ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνει πως εάν η ταχύτητα έπρεπε να είναι μέχρι εκεί, θα έπρεπε να έχουν αφαιρεθεί οι υπόλοιπες επιλογές από τον μοχλό ελέγχου.

Η παράδοση των πορισμάτων θα φέρει εξελίξεις στην υπόθεση.

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου