Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Δημοσκόπηση GPO: Τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, ποιον προτιμούν για πρόεδρο οι ψηφοφόροι του - Αλλαγή αρχηγού θέλουν στο ΠΑΣΟΚ

Αρνητικά αποτιμούν οι πολίτες τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ - Αγκάθι η ακρίβεια - Συμφωνούν με την πρόταση μομφής στον Κασσελάκη οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Το νέο πολιτικό σκηνικό μετα τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ αποτυπώνει η μεγάλη δημοσκόπηση της GPO, που παρουσίασε το Star.

Στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα εξασφαλίζει προβάδισμα 15,4% έναντι του ΠΑΣΟΚ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί στην τρίτη θέση. 
Τα ποσοστά συγκεκριμένα είναι: ΝΔ 27,2%, ΠΑΣΟΚ 11,8%, ΣΥΡΙΖΑ 9,3%, ΚΚΕ 8,3%, Ελληνική Λύση 8,1%, Φωνή Λογικής 4,1%, Πλεύση Ελευθερίας 3,5%, ΝΙΚΗ 2,7% και Νέα Αριστερά2%.

Στις δημοφιλίες των πολιτικών αρχηγών για πρώτη φορά ο Δημήτρης Κουτσούμπας είναι πρώτος με μικρή διαφορά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ποιον θέλουν για αρχηγό στον ΣΥΡΙΖΑ

Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ το 57,4% συμφωνεί με την πρόταση μομφής στον Στέφανο Κασσελάκη, η οποία οδήγησε σε νέες εσωκομματικές εκλογές, έναντι 40% που διαφωνεί.

Δημοσκόπηση GPO

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν καταλληλότερο για αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα με 42,8% και ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 17,9%. Τρίτος είναι ο Σωκράτης Φάμελλος με 17,9% και ακολουθούν: Παύλος Πολάκης 7,4%, Όλγα Γεροβασίλη 4,7%, Νικόλας Φαραντούρης 2,3% και Απόστολος Γκλέτσος 1,2%.

Αλλαγή προέδρου θέλουν στο ΠΑΣΟΚ

Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 35,2% θεωρούν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θα πρέπει να επανεκλεγεί Πρόεδρος, ενώ το 59% προτιμά να εκλεγεί άλλο πρόσωπο.

Δημοσκόπηση GPO

Αγκάθι η ακρίβεια

Ως προς τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, θετικά τις αποτιμά το 39,2% ενώ το 57,4% τις αποτιμά αρνητικά.

Δημοσκόπηση GPO

Οι πολίτες, σε ποσοστό 61,7% θεωρούν ότι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης πρέπει να είναι η αντιμετώπιση της ακρίβειας και ακολουθεί η βελτίωση του συστήματος υγείας με 43,2%.

Δημοσκόπηση GPO

Δυσαρέσκεια για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Πάντως, το 65,7% κρίνει αρνητικά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ενώ το 33,3% τις κρίνει θετικά.

 συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων, με ποσοστό 78,7% , θεωρούν ότι πρέπει να αυστηροποιηθεί η μεταναστευτική πολιτική.
Δημοσκόπηση GPO

Υπέρ του μέτρου της απαγόρευσης των κινητών στα σχολεία τάσσεται το 83,6%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου