Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Μητσοτάκης: Θέλει ανάταξη με μέτρα για οικογένεια, στέγαση και υγεία



Προσδοκία στο κυβερνητικό επιτελείο για μια ΔΕΘ ανάταξης μετά τις εξαγγελίες που αναμένονται από το βήμα του Βελλιδείου στην καθιερωμένη ομιλία του Πρωθυπουργού στους παραγωγικούς φορείς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους πολιτικούς συντάκτες εμφανίστηκε συγκρατημένος μιλώντας για αναπτυξιακά μέτρα σε βάθος τριετίας. Ήδη εδώ και μια εβδομάδα υπάρχουν καθημερινές διαρροές για 36 μέτρα που θα ανακοινώσει με επίκεντρο στα ζητήματα της στεγαστικής κρίσης, την οικογένειας και της υγείας.

Όσον αφορά την ακρίβεια η κεντρική επωδός είναι αύξηση μισθών και συντάξεων πέρα από τις ήδη υπάρχουσες παρεμβάσεις για τις τιμές και την αισχροκέρδεια. Ερωτηματικό τι θα γίνει με τους Ελεύθερους επαγγελματίες όπου μπορεί για την συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα να κρατά την μεγάλη έκπληξη ο πρωθυπουργός.

Μεταξύ όσων έχουν διαρρεύσει, αναμένεται να ανακοινωθεί αύξηση 2,5% στις συντάξεις, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και το έκτακτο επίδομα, αύξηση στις εφημερίες στο ΕΣΥ, αύξηση των νυχτερινών στους ενστόλους, αύξηση επιδομάτων τεκνών, στέγασης και ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.


Παράλληλα αναμένεται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ενώ αναμένεται να μάθουμε το ποσοστό αύξησης του κατώτατου μισθού τους επόμενους μήνες. Για τους αγρότες θα ανακοινωθεί η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο χωρίς να αποκλείεται η έκπληξη.

Επίσης έχει διαρρεύσει ότι ο Πρωθυπουργός θα προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με το μεγάλο ζήτημα της Σχολικής Στέγης και την εκταμίευση κονδυλίων για ανακαίνιση των υπαρχόντων κτηρίων. Στο μενού για τη νέα γενιά και το υψηλής ταχύτητας ίντερνετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου