Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Κοττάκης: «Ο Μητσοτάκης δεν είχε απαντήσεις για αυτά που πραγματικά απασχολούν τους πολίτες»

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο δημοσιογράφος, Μανώλης Κοττάκης, σχολιάζοντας την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, εστιάζοντας στα μέτρα και τις παρεμβάσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, με ορίζοντα το 2027.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95.5: 

«Για πρώτη χρονιά δεν είχε αφήγημα, η εντύπωσή μου είναι πως ξέμεινε από βενζίνη. Ανακοίνωσε αυτά τα 45 μέτρα τα οποία θα έπρεπε να τα έχει ανακοινώσει ο Υπουργός Οικονομικών και όχι ο πρωθυπουργός. Πολλά από αυτά είναι μέτρα προσωρινής ανακούφισης, αλλά στα μεγάλα διακυβεύματα, ενώ ήξερε τις ερωτήσεις των πολιτών δεν είχε ακριβώς τις απαντήσεις. 

Remaining Time 0:00
 

Τον κόσμο τον απασχολεί η ακρίβεια, μισθοί, ενοίκια και οι λογαριασμοί του ρεύματος. Για τους λογαριασμούς του ρεύματος είπε πως θα στείλει λογαριασμούς στην Φον Ντερ Λάιεν, για την ακρίβεια δεν νομίζω πως μας απάντησε και τίποτα. 

Για την ενέργεια, είπε πως συνεχίζει ο πόλεμος και πλήττονται τα βαλκάνια, αν είναι έτσι όμως γιατί συνεχίζουμε να στέλνουμε όπλα και να μετέχουμε στον πόλεμο...

Στα ενοίκια κάτι προσπαθεί να κάνει με το πρόγραμμα των 2 δισ. ευρώ, αλλά και εκεί κρατά ισορροπίες με τα rbnb, που έχει άλλα συμφέροντα από πίσω του και δεν είναι κάτι εσωτερικό. 


Όσον αφορά την πόλη, για μένα το μετρό θα έπρεπε να είναι έτοιμο τώρα και να εγκαινιαστεί στην Έκθεση. Αν ήμουν πρωθυπουργός θα τους έλεγα να κόψουν το κεφάλι τους όποιοι το έχουν αναλάβει και να είναι έτοιμο. Ας ανοίξει και 30 Νοεμβρίου, γιατί δεν είναι δυνατόν η Θεσσαλονίκη να αποκτά μετρό 25 χρόνια μετά την Αθήνα, και να πρέπει να λέει και ευχαριστώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου