Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Το…παράδοξο της Κίνας! Στη χώρα του 1,4δισ. κατοίκων, καταγράφουν μονοψήφιους αριθμούς κρουσμάτων!

Όταν σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη και ιδίως στον δυτικό κόσμο δεν έχουν σταματημό οι καταγραφές κρουσμάτων;

Στην ηπειρωτική Κίνα καταγράφηκαν ως τα μεσάνυχτα χθες Πέμπτη 8 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2, από 15 την προηγουμένη, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Υγείας.

Και τα οκτώ κρούσματα εντοπίστηκαν μεταξύ ταξιδιωτών που επέστρεψαν στην Κίνα από το

εξωτερικό, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Τα κρούσματα αυτής της προέλευσης, που το Πεκίνο αποκαλεί «εισαγόμενα», ήταν 14 την προηγουμένη.

Ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων που εντοπίστηκαν αυξήθηκε σε 15, από έξι την προηγουμένη. Το Πεκίνο δεν συμπεριλαμβάνει τους ασυμπτωματικούς φορείς στα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα οποία ανακοινώνει.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του ο νέος κορωνοϊός τον Δεκέμβριο ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 86.307 μολύνσεων.

Για να έχουμε ένα υποτυπώδες μέτρο σύγκρισης, στην Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων κατεγράφησαν χθες πάνω από 3.300 κρούσματα, όταν στην Κίνα του 1,4 δισ., την χώρα από όπου ξεκίνησε ΚΑΙ αυτή η πανδημία, ανακοινώθηκαν 8 μόλις κρούσματα!

Το παράδειγμα με τα μαζικά τεστ εκατομμυρίων πολιτών στην Κίνα

Αξίζει να σημειωθεί πως η Κίνα, στις περιπτώσεις τουλάχιστον όπου εντοπίζονται κρούσματα, ακολουθείται μία πολιτική σαρωτικών ελέγχων στον γενικό πληθυσμό.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες οι αρχές έχουν υποβάλλει σε τεστ ολόκληρες πόλεις εκατομμυρίων!

Σε μία πολύ πρόσφατη είδηση που αναμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στις 15/10 διαβάζουμε τα εξής:

Σχεδόν 10 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ για κορονοϊό στην πόλη Τσινγκντάο της Κίνας, η οποία πραγματοποιεί μια έκτακτη εκστρατεία ελέγχου μετά τον εντοπισμό μιας μικρής εστίας covid-19, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Οι αρχές της πόλης ελπίζουν η εκστρατεία να ολοκληρωθεί μέσα σε πέντε ημέρες. Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 9,9 εκατομμύρια δείγματα, δήλωσε η Λουάν Σιν αντιδήμαρχος της Τσινγκντάο.

Η Λουάν διαβεβαίωσε ότι δεν έχει εντοπιστεί κανένα θετικό μεταξύ των 7,6 αποτελεσμάτων που έχουν ήδη βγει. Μέχρι στιγμής η εστία αφορά 13 ασθενείς με κορωνοϊό. Τα 13 κρούσματα τοπικής μόλυνσης που εντοπίστηκαν στην Τσινγκντάο είναι τα πρώτα που καταγράφονται στην Κίνα από τα μέσα Αυγούστου.

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου