Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Παραδίδεται τον Ιούνιο ο δρόμος Ποτίδαιας - Κασσανδρείας - Καθυστέρηση στο κομμάτι πριν την Ποτίδαια


Για την πορεία υλοποίησης πέντε έργων ευθύνης της Εγνατίας Οδού ΑΕ, συζήτησαν σήμερα σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο πρόεδρος της Εταιρείας, Απόστολος Αντωνούδης και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στη σύσκεψη όπως ήταν αναμενόμενο συζητήθηκε το οδικό έργο της Χαλκιδικής, στο τμήμα
Ποτίδαιας - Κασσανδρείας καθώς και το τμήμα πριν την Ποτίδαια, το οποίο έχει αναλάβει η Εγνατία Οδός.
Όπως ανέφερε ο Απόστολος Τζιτζικώστας το οδικό  έργο της Χαλκιδικής, Ποτίδαια - Κασσανδρεία θα παραδοθεί προς χρήση τον Ιούνιο, ενώ ζήτησε από την Εγνατία οδό το δικό της τμήμα που προηγείται του τμήματος της ΠΚΜ να μη δημιουργεί τα προβλήματα στη συγκοινωνία που διαπιστώθηκαν τις προηγούμενες χρονιές.

"Στο έργο της Ποτιδαίας υπήρξαν προβλήματα από τον εργολάβο που είχε αναλάβει το έργο. Θα λυθούν τις επόμενες μέρες. Πιστεύουμε οτι μέχρι τέλος του 2016 θα έχει ολοκληρωθεί.
Όχι για ένα χρόνο προβλήματα στη Χαλκιδική, αλλά σήμερα υπάρχει το πρόβλημα που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί τους καλοκαιρινούς μήνες, πιστεύουμε ότι σε δύο μήνες από τώρα θα είμαστε έτοιμοι με τον νέο εργολάβο για να μπορέσουμε να μπούμε και να δουλέψουμε.

Ο εργολάβος είχε προβλήματα χρηματοδότησης από τις τράπεζες οπότε δεν μπορούσε να συνεχίσει το έργο", δήλωσε για το θέμα ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού ΑΕ, Απόστολος Αντωνούδης.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε ακόμα η βελτίωση και αναβάθμιση της δυτικής περιφερειακής οδού από τον Εύοσμο μέχρι την Λαχαναγορά η οποία όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2016.

Όσον αφορά το ζήτημα της εξέλιξης των μελετών της αστικής θαλάσσιας συγκοινωνίας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, τόνισε πως  η Εγνατία Οδός έχει αναλάβει την ευθύνη διαμόρφωσης μελετών προκειμένου οι στάσεις να ενταχτούν στο νέο ΕΣΠΑ και στη συνεχεία να βρεθεί ιδιώτης ο όποιος θα αναλάβει το έργο

Για τη σύνδεση του λιμένα Θεσσαλονίκης με το εθνικό οδικό δίκτυο , ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι είναι έργο όχι μεγαλύτερο από 800 μέτρα και ότι η Εγνατία Οδός τρέχει τις διαδικασίες.
Παράλληλα επισήμανε πως η ΠΚΜ  θεωρεί  ότι εντός του 2018 θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί προς χρήση.

Τέλος συζητήθηκε και το έργο στο δρόμο Θερμής - Γαλάτιστας για το οποίο κ. Αντωνούδης τόνισε:
"Υπάρχει ένα κενό κομμάτι περίπου 3χλμ όπου χρειάζεται να γίνει μία καινούργια εργολαβία και στα κομμάτια τα οποία δουλεύονται από τη Θέρμη μέχρι τον κόμβο της Αγ. Αναστασίας υπάρχουν προβλήματα με την καθυστέρηση των απαλλοτριώσεων.
Δεν αφορά ούτε την ΠΚΜ, ούτε την Εγνατία προσπαθούμε να το λύσουμε μέσω κάποιες συναίνεσης με τους ιδιοκτήτες. Αν δε μπορέσει να λυθεί με αυτόν τον τρόπο, θα περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι απαλλοτριώσεις".

απο το thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου