Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

«Πίσω από μια μεγάλη είδηση κρύβεται μία άλλη μεγαλύτερη»!..


Στη δημοσιογραφία ισχύει μια αρχή: «Πίσω από μια μεγάλη είδηση κρύβεται μία άλλη μεγαλύτερη»!.. 
Το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της ΕΡΤ μήπως κρύβει μια μεγαλύτερη είδηση αφού η προσοχή του κόσμου έχει στραφεί στη Μεσογείων και ουδείς ασχολείται πλέον με το τι συμβαίνει στα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, όπως τα
εθνικά ζητήματα και τόσα άλλα, που βιώνουμε ως υπήκοοι ή πολίτες αυτής της Χώρας; 

Αναμένομεν!...

Αγώνα δρόμου κάνουν –λέει- στην κυβέρνηση για να βρουν τη νομική φόρμουλα, αλλά και το σχήμα ώστε η ΕΡΤ να εκπέμψει πάλι σήμα. Σύμφωνα με το site Newsit η απόφαση για επαναλειτουργία της ΕΡΤ με κάποια μορφή πάρθηκε ήδη από το Μαξίμου και ήδη διαβιβάστηκε στα άλλα δύο κόμματα!..

ΔΙΑΒΑΣΑ σήμερα στην «Ελευθεροτυπία» ότι: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρεί ότι η αναδιάρθρωση πρέπει να γίνει με την δημόσια ραδιοτηλεόραση ανοιχτή και αυτό πρέπει να γίνει το ταχύτερο», έλεγαν πηγές από το Προεδρικό Μέγαρο. Κι όχι μόνο.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συναντηθεί την Τετάρτη με τον Αλέξη Τσίπρα για το θέμα της ΕΡΤ. Ο κ. Τσίπρας είπε στον κ. Παπούλια ότι «το να νομίζουν κάποιοι ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι κλητήρας για να θυροκολλεί απολύσεις εργαζομένων είναι μια υποτίμηση και υποβάθμιση του θεσμού», ενώ ο Κάρολος Παπούλιας είχε απαντήσει «Δεν μπορώ να παρέμβω στο θέμα της ΕΡΤ».

Πάντα ταύτα διότι: «Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τονίσει ότι «πρέπει να υπάρχει δημόσια τηλεόραση, διότι η ενημέρωση του λαού δεν μπορεί να γίνεται μόνο από ιδιωτικά κανάλια», αλλά οι δυνατότητες παρέμβασης του είναι περιορισμένες από το Σύνταγμα και πως δεν μπορεί να αναπέμψει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, διότι δεν του δίνει το δικαίωμα και την ευχέρεια αυτή το Σύνταγμα.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτή η είδηση. Διαβάστε και την παρακάτω:
«Το μαύρο πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας Liberation για το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά και τα αρνητικά δημοσιεύματα μεγάλων γερμανικών ΜΜΕ όπως το Spiegel και η Süddeutsche Allgemeine Zeitung, φαίνεται πως θορύβησαν το Μέγαρο Μαξίμου. Για να πείσουν ότι η απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για λουκέτο στην ΕΡΤ έγινε δεκτή θερμά και όχι με ανάμεικτες αντιδράσεις στο εξωτερικό, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού διένειμαν non paper με θετικά δημοσιεύματα, όπως αυτό των Financial Times, ενώ όπου δεν έβρισκαν τα εφεύρισκαν.» (!)

Εν μέσω λοιπόν πολλών και σημαντικών δηλώσεων όλων ανεξαιρέτων των πολιτικών της Ελλάδος και ενώ το θέμα της ΕΡΤ οδηγείται στο Συμβούλιο τη Επικρατείας, έχουμε και άλλες παρεμφερείς ειδήσεις. Ας διαβάσουμε μία εξ αυτών από την παραπάνω εφημερίδα:
«Με φόντο το μαύρο στην οθόνη της δημόσιας τηλεόρασης, έντονες διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη στο εσωτερικό της τρικομματικής κυβέρνησης. Στόχος είναι η εξεύρεση μιας «λύσης» για την ΕΡΤ μέχρι τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στις έξι το απόγευμα της Δευτέρας.

«Λύση» όμως εντός εισαγωγικών, καθώς ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επιμένει στην απόφασή του για ξαφνικό θάνατο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Προσφέρει όμως ως «τυράκι» στους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη τη λειτουργία ενός μεταβατικού καναλιού με περιορισμένο προσωπικό μέχρι τη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ, κάτι που θα μπορούσαν οι κυβερνητικοί εταίροι να αποδεχτούν για να αποφύγουν τις πρόωρες εκλογές. Ο λόγος πίσω από την κίνηση αυτή του Μεγάρου Μαξίμου δεν είναι άλλος παρά οι έντονες αντιδράσεις στην Ευρώπη και ιδιαίτερα σε Βρυξέλλες και Βερολίνο: Τόσο για την αρνητική εικόνα μίας κυβέρνησης που απολύει εν μία νυκτί δικαίους και αδίκους τραβώντας την πρίζα των κρατικών σταθμών «στον αέρα», όσο και για τον κίνδυνο η κρίση να οδηγήσει σε μία εκλογική αναμέτρηση –κάτι που η ευρισκόμενη σε προεκλογική περίοδο Γερμανία κάθε άλλο παρά θα επιθυμούσε (…)».

Φίλες και Φίλοι, στη δημοσιογραφία ισχύει μια αρχή: «Πίσω από μια μεγάλη είδηση κρύβεται μία άλλη μεγαλύτερη»!..

Το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της ΕΡΤ μήπως κρύβει μια μεγαλύτερη είδηση αφού η προσοχή του κόσμου έχει στραφεί στη Μεσογείων και ουδείς ασχολείται πλέον με το τι συμβαίνει στα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, όπως τα οικονομικά ή -κυρίως- τα εθνικά ζητήματα και τόσα άλλα, που βιώνουμε ως υπήκοοι ή πολίτες αυτής της Χώρας; 
Είναι ένα ερώτημα!..
Ακόμη περισσότερο όταν ορισμένες αιφνίδιες επισκέψεις σημαντικών προσωπικοτήτων στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες (και ασφαλώς πριν το κλείσιμο της ΕΡΤ) ίσως κάτι να σηματοδοτούν για το αυριανό τοπίο όχι μόνον στον ραδιοτηλεοπτικό χώρο, αλλά και στα εθνικά μας ζητήματα. Ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον ευρύτερο γεωπολιτικό ή γεωστρατηγικό μας χώρο!

Απλά, όταν προ ολίγων μηνών λέγαμε ότι εφεξής θα ζούμε συγκλονιστικές σκηνές στο πολιτικό σκηνικό της Χώρας μας, κάποιοι ενδεχομένως να μας θεώρησαν ανεδαφικούς ίσως και περίεργους ή τουλάχιστον  γραφικούς!..

Με σεβασμό και τιμή
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ

απο το sakketosaggelos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου