Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Μειωμένες ποινές στη «θηλυκή συμμορία» που λυμαινόταν το ΙΚΑ Καλλιθέας

Μειωμένες ποινές στη «θηλυκή συμμορία» που λυμαινόταν το ΙΚΑ Καλλιθέας
"Καμπάνες", αλλά μειωμένες σε σχέση με το πρωτοβάθμθιο δικαστήριο επέβαλλε το Β´ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στις πέντε πρώην υπαλλήλους του ΙΚΑ Καλλιθέας, οι οποίες φέρονται να είχαν ξαφρίσει τα ταμεία με διάφορα τεχνάσματα.

Οι πρωτόδικες ποινές μειώθηκαν σχετικά αφού επιβλήθηκε έως κάθειρξη 27 ετών, ενώ πρωτοδίκως οι ποινές είχαν
κυμανθεί από 31 έως 38 χρόνια (με εκτιτέα βέβαια τα 25 έτη).

 Συγκεκριμένα, οι ποινές που επιβλήθηκαν στις πέντε πρώην υπαλλήλους της αποκαλούμενης "θηλυκής συμμορίας του ΙΚΑ", ήταν από 16 έως 27,5 χρόνια.
Ο σύζυγος της μιας κατηγορούμενης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή.
Οι κατηγορούμενες καταδικάστηκαν κατά περίπτωση για τα αδικήματα της απάτης μέσω υπολογιστή, της απλής συνέργειας σε πλαστογραφία, της απλής συνέργειας σε ψευδή βεβαίωση και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. 

Χρηματική ποινή
Το δικαστήριο επέβαλε επίσης χρηματικά πρόστιμα από 30.000 έως 80.000 ευρώ, ενώ αποφάσισε τη μετατροπή του κακουργήματος της εγκληματικής οργάνωσης στο πλημμέλημα της συμμορίας και επικύρωσε την αναγνώρισης
του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη - όπως και πρωτοδίκως - σε όλους τους κατηγορούμενους. 
Για δυο κατηγορούμενες που επέστρεψαν στο δημόσιο ακίνητα και μετρητά αναγνώρισε επιπλέον το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. 
Το δικαστήριο επιδίκασε - όπως πρωτοδίκως - χρηματική ικανοποίηση 2 εκ. ευρώ, ενώ επίσης αποφάσισε όλα τα δημευθέντα και κατασχεθέντα χρήματα και περιουσιακά στοιχεία των κατηγορουμένων να αποδοθούν στον ασφαλιστικό φορέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου