Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Βουλευτές Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, ποζάρουν χαρούμενοι για τη συμφωνία με τα Σκόπια

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Μηταφίδης  και η βουλευτής Χαλκιδικής κ. Ιγγλέζη με την σημερινή παρουσία τους στο χωριό Ψαράδες των Πρεσπών μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Βόρεια Ελλάδα για την παρακολούθηση της ιστορικής από κάθε άποψης συμφωνίας έδωσαν απαντήσεις προς πάσα κατεύθυνση.
Όπως μαθαίνουμε ο κ. Ζάεφ κατά την διάρκεια του δικού του χαιρετισμού της
συμφωνίας προσφώνησε τους κατοίκους της χώρας του σκέτο "Μακεδόνες" χωρίς τον γεωγραφικό προσδιορισμό που τους απονεμήθηκε με την παρούσα συμφωνία
Κανένας όμως, είτε από τους παριστάμενα στελέχη της κυβέρνησης, είτε από τους βουλευτές δεν έδωσε σημασία στην γλωσσική απροσεξία του κ. Ζάεφ εμφορούμενοι προφανώς από το κλίμα ατέρμονης ευτυχίας που επικρατεί στην κυβέρνηση για την απάλειψη των αλυτρωτικών διαθέσεων των γειτόνων μας, όπως επίσης και για την ανάπτυξη που καταφθάνει όπως μαθαίνουμε με βήμα ταχύ τους επόμενους μήνες.


Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγονται σε νομούς της Μακεδονίας (Φλώρινας, Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς, Θεσσαλονίκης) συναντήθηκαν με βουλευτές από την πΓΔΜ...
που στηρίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό στη χώρα τους, στους Ψαράδες της Μεγάλης Πρέσπας, στο περιθώριο της τελετής υπογραφής της συμφωνάς για το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

Οι βουλευτές από την πΓΔΜ έφτασαν οδικώς στους Ψαράδες και συναντήθηκαν με τους Έλληνες συναδέλφους τους, παρουσία του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Ρήγα.

Στη διάρκεια της συνάντησης συμφώνησαν να μείνουν σε επικοινωνία και να εξετάσουν σε ποιους τομείς μπορεί να προχωρήσει η συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες.

olathessaloniki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου