Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018

Θεσσαλονίκη: Γιατρούς για άμεση πρόσληψη αναζητεί βρετανικό νοσοκομείο

 Γιατρούς για άμεση πρόσληψη αναζητά στη Θεσσαλονίκη βρετανικό νοσοκομείο, σε συνέχεια παρόμοιων αναζητήσεων στο παρελθόν από νοσοκομεία άλλων χωρών της Ευρώπης, όπως η Γερμανία, ενώ ήδη περίπου 1.000 γιατροί-μέλη του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης (ΙΣΘ) έχουν μεταναστεύσει τα τελευταία χρόνια.

 Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, έπειτα από συνάντησή του με
επιτελικά στελέχη του νοσοκομείου, «το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας εμπιστεύεται τους Έλληνες γιατρούς και είναι πολύ τιμητικό», προσθέτοντας ότι πρόκειται για θέσεις πολύ καλύτερα αμειβόμενες από ό,τι στη χώρα μας και με πολύ καλύτερες συνθήκες εργασίας και συνεργασίας.
 Όπως τονίζει «τα ξένα νοσοκομεία με τη βοήθεια γιατρών τους, ψάχνουν συναδέλφους στην Ελλάδα (απευθείας, χωρίς ενδιάμεσους όπως εταιρείες προσλήψεων), κυρίως λόγω της υψηλής κατάρτισης που διαθέτουμε και τις άριστες πανεπιστημιακές μας σπουδές».

 Σύμφωνα με όσα είπαν στον πρόεδρο του ΙΣΘ οι Βρετανοί γιατροί, «θα προχωρήσουν και σε αδελφοποιήσεις με ελληνικά νοσοκομεία, ώστε όποιος επιθυμεί από την Ελλάδα να μπορεί να (μετ)εκπαιδευτεί σε συγκεκριμένους τομείς περίθαλψης και θεραπείας».
Οι εκπρόσωποι του βρετανικού νοσοκομείου διευκρίνισαν ότι «το Brexit δεν θα αποτελέσει πρόβλημα, διότι υπάρχει χρόνος για να προετοιμαστούν, τόσο οι ενδιαφερόμενοι όσο και οι Βρετανοί, στα νέα δεδομένα εκτός Ε.Ε».

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου