Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Εκλογές 2018 στη Τουρκία - Αποτελέσματα 97,8%


Θριαμβευτής από τον πρώτο γύρο των τουρκικών εκλογών ο Ερντογάν - Ενισχυμένος ο Ιντζέ
Σύμφωνα με το 97,90% των καταμετρημένων ψήφων ο Ταγίπ Ερντογάν χρίζεται νικητής των εκλογών στην Τουρκία από τον πρώτο γύρο.
 Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προηγείται με
ποσοστό 52,53%.
Ο Μουχαρέμ Ιντζέ, ο υποψήφιος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, συγκεντρώνει ποσοστό 30,76%.


Στην Κωνσταντινούπολη, ο Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται στο 50,08% και στην Άγκυρα στο 51,7%. Στη Σμύρνη, ο Μουχαρέμ Ιντζέ προηγείται με 54%. Στο Ντιγιάρμπακιρ, προηγείται ο Ντεμιρτάς με 63,7%. Ο Ιντζέ, παράλληλα, έχει προβάδισμα σε όλες τις περιοχές που βρίσκονται στα παράλια του Αιγαίου.

Αναφορικά με τις βουλευτικές εκλογές, η συνεργασία του ισλαμο-συντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν (AKP) με τους εθνικιστές του Ντεβλέτ Μπαχτσελί φαίνεται πως αποδίδει καρπούς, καθώς ο συνασπισμός αποσπά το 53,6% των ψήφων, με την καταμέτρηση στο 97,39%.


Στον αντίποδα, η συμμαχία των κεμαλιστών με δύο ακόμα κόμματα αποσπά το 34,2%. Το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) κερδίζει το 11,4% και εξασφαλίζει την είσοδό του στη Βουλή.

Το ποσοστό συμμετοχής στις σημερινές προεδρικές εκλογές στην Τουρκία ανήλθε στο 86,82%, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας. Ελαφρώς πιο αυξημένο ήταν το ποσοστό συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές, που ανήλθε στο 87%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου