Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Ρωσικά Μέσα : « η ΑΣΠΙΔΑ του Ευφράτη γίνεται η ΠΑΓΙΔΑ του Ευφράτη» για την Τουρκία.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

\Στην διάρκεια των επιχειρήσεων στην Συρία μπορεί οι τούρκοι για να αποφύγουν δολιοφθορά μέσα στην υδάτινη παγίδα του Ευφράτη να κόψουν το νερό του από ψηλά;
Τελικά μόλις χθες μιλούσαμε για την τουρκική αλεπού που θα πέσει στην παγίδα και σήμερα οι
Ρώσοι επιβεβαιώνουν ότι η Τουρκία πέφτει στην πρώτη παγίδα της στον Ευφράτη.

¨ Η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στο βόρειο τμήμα της Συρίας θα μπορούσε να γίνει μια παγίδα για την Άγκυρα, εάν η όλη επιχείρηση μετατραπεί σε μια μακροπρόθεσμη δέσμευση, υποστήριξε ο γεωπολιτικός αναλυτής Leonid Nersisyan, προσθέτοντας ότι ακόμη και μια σύντομη στρατιωτική παρουσία της εγκυμονεί τους ίδιους κινδύνους .Επιπλέον, δεν θα συμβάλει στην επιτάχυνση της ειρηνευτικής διαδικασίας στην περιοχή .

«Η διάρκεια της εκστρατείας της Τουρκίας είναι το πιο σημαντικό ζήτημα. Αν η Ασπίδα του Ευφράτη παραταθεί πάνω από δυο μήνες , θα οδηγήσει αναγκαστικά σε σημαντικές απώλειες για τον τουρκικό στρατό που ποτέ δεν έχασε την ευκαιρία να χτυπάει τις κουρδικές δυνάμεις στην Συρία., ενώ το Λαϊκό Μέτωπο Προστασίας (YPG) έχει ήδη αποδείξει ότι είναι σε θέση να προσφέρει μάχες –εκπλήξεις στους Τούρκους, » επεσήμανε ο ίδιος.

«Αν οι φήμες μάλιστα είναι αξιόπιστες ότι οι ΗΠΑ δεν παρέχουν κάλυψη από αέρα στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, η κατάσταση θα μπορούσε να γίνει εξαιρετικά πολύπλοκη για την Άγκυρα, ενώ στο εσωτερικό της χώρας μαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος με την ομάδα του Κουρδικού Εργατικού (ΡΚΚ) «, πρόσθεσε.

Το RBC πρακτορείο ειδήσεων μοιράζεται παρόμοιες ανησυχίες ότι «η τουρκική επιχείρηση στη Συρία έχει προκαλέσει περισσότερες μάχες σε ολόκληρο την δυτική Συρία, συμπεριλαμβανομένων των επαρχιών του Χαλεπίου, Ιντλίμπ και Χάμα»
ΠΗΓΗ http://sputniknews.com/politics/ 2 Σεπτεμβρίου 2016

Και ενώ παλαιότερα η ISIS απείλησε να ανατινάξει τα φράγματα του Ευφράτη και να προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές στην Συρία και στο Ιράκ, σήμερα ο υδάτινος κίνδυνος του Ευφράτη γίνεται μπούμερανγκ για τον εγκλωβισμό του τουρκικού στρατού σε μια υδάτινη παγίδα.
Και δεδομένο ότι οι Τούρκοι μπήκαν στην Συρία για να μείνουν πολύ καιρό κατά τις σημερινές δηλώσεις του Ερντογάν.
Ερντογάν : οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν
“Οι Κούρδοι δεν έχουν υποχωρήσει ανατολικά του Ευφράτη” επιμένει ο Ερντογάν

Ο Ερντογάν απορρίπτει τους αμερικανικούς ισχυρισμούς και εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι οι Κούρδοι δεν έχουν περάσει ανατολικά του Ευφράτη και γι΄ αυτό οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν.

«Λέγεται πως κατευθύνθηκαν προς ανατολάς αλλά αυτό είναι ψευδές, δεν πέρασαν» τον ποταμό, δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του στο αεροδρόμιο Εσενμποά της Άγκυρας, αναφερόμενος στις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), μια οργάνωση την οποία η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί «τρομοκρατική» και καταγγέλλει πως συνδέεται με τους κούρδους αυτονομιστές αντάρτες που δρουν στη νοτιοανατολική Τουρκία.
 Π. Καρβουνόπουλος 02/09/2016 | 08:46 http://www.militaire.gr

Για να αποφύγουν λοιπόν οι τούρκοι κάθε πιθανή δολιοφθορά στα ΚΑΤΩ φράγματα του Ευφράτη πιθανώς να κάνουν αυτό που μας είπε πριν 26 και χρόνια ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ
«Όταν ακούσετε ότι τα νερά του Ευφράτη ΤΑ ΚΟΒΟΥΝ ΨΗΛΑ οι Τούρκοι με φράγματα, να ξέρετε ότι ήδη μπήκαμε στην προετοιμασία του Αρμαγεδδώνα,……» ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ
 πηγή: http://www.pentapostagma.gr 22 Σεπτεμβρίου 2013

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου