Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Η εξουσία ώς ναρκωτικό

Οι δημοσιογράφοι που εκπροσωπούσαν τις μεγαλύτερες εφημερίδες στη συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, εξαιρέθηκαν από τις ερωτήσεις.

Οι εκπρόσωποι των δυο μεγαλύτερων σε κυκλοφορία Κυριακάτικων εφημερίδων, Πρώτο Θέμα και ΒΗΜΑ, αλλά και του Ελεύθερου Τύπου, της Δημοκρατίας και του ραδιοφωνικού σταθμού του δήμου Αθηναίων 9.84. δεν υπέβαλαν ερώτηση στον
πρωθυπουργό διότι δεν τους δόθηκε ο λόγος.
 Με αυτόν τον τρόπο θεωρεί η κυβέρνηση οτι μπορεί να αποφεύγει τον δημοσιογραφικό έλεγχο και να χτίζει την εικόνα της όπως θέλει, “ανακρινόμενη” από φίλια Μέσα, όπως η Αυγή και το Κόκκινο.
Δυστυχώς, μετά την αφαίρεση του δικαιώματος εκπομπής από τα τηλεοπτικά κανάλια η κυβέρνηση επιδιώκει τώρα και τη φίμωση των εφημερίδων και των ραδιοφωνικών σταθμών.

Με το απλό, παιδικό κόλπο, “αν δεν είσαι δικός μας, μη μιλάς”.

Η κυβέρνηση φέρεται καθεστωτικά.
 Το ερώτημα είναι γιατί το κάνει;
Τη στιγμή που η προσπάθεια της δεν στηρίζεται σε μια ιδεολογική βάση,  δεν αλλάζει ρότα στη χώρα, δεν τη βγάζει από την Ευρωπαική Ένωση, δεν αλλάζει τις γεωπολιτικές της επιλογές, εφαρμόζει μια πολιτική που υπαγορεύεται από το ΔΝΤ, την Κομισιόν και την ΕΚΤ, τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει όλες ανεξαιρέτως τις πολιτικές της θέσεις, δεν έχει κανένα απολύτως ιδεολογικό στόχο, γιατί προσπαθεί να δημιουργήσει ένα καθεστώς, γιατί φιμώνει τον Τύπο, γιατί χρησιμοποιεί μεθόδους που χρησιμοποιούν οι δικτατορίες;

Η απάντηση είναι μία: Για να παραμείνει στην εξουσία η παρέα που κυβερνά σήμερα. Όλα γίνονται για την καρέκλα και για τη νομή της εξουσίας.
 Καθώς δεν υπάρχουν αρκετά λεφτά για την εξαγορά ψήφων μέσω προσλήψεων και αυξήσεων των μισθών, η κυβέρνηση προσπαθεί να ξεγελάσει τους πολίτες κρύβοντας την αλήθεια, δημιουργώντας ψεύτικους εχθρούς του λαού, λέγοντας διαρκώς ψέμματα, παρουσιάζοντας το άσπρο ώς μαύρο και την ημέρα ώς νύχτα.

Η Δημοκρατία στην Ελλάδα δεν λειτουργεί.
Οι ανεξάρτητοι θεσμοί έχουν μπεί στο ψυγείο και τις αποφάσεις τις παίρνει μόνο το Μαξίμου. Σε όποιον τολμήσει να αντιδράσει ή να διαφωνήσει, η κυβέρνηση επιτίθεται με τραμπουκισμούς και υβρεολόγιο. 
Δεν είναι τυχαία η φράση του πρωθυπουργού οτι θεωρεί αδιανόητη την περίπτωση να κρίνει αντισυνταγματική τη διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες το Συμβούλιο της Επικρατείας. Πρόκειται για ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, για ωμή κατάργηση της ανεξαρτησίας της. Δεν δίνει το διακαίωμα ούτε στο Συμβούλιο της Επικρατείας να κρίνει ανεξάρτητα τις πράξεις της κυβέρνησης.

Μοναδικός στόχος της κυβέρνησης Τσίπρα είναι να παραμείνει πάση θυσία στην εξουσία και για να το πετύχει δεν θα σεβαστεί τίποτα. Θα κάνει τα πάντα προκειμένου να διαιωνίσει την παραμονή της στο Μαξίμου. Χωρίς κανένα λόγο.
 Μόνο και μόνο για να παραμείνει στην εξουσία και να απολαμβάνει τα όποια οφέλη της.
Διότι νοιώθει την εξουσία ώς ναρκωτικό και όχι ώς μέσο επίτευξης κάποιων ιδεολογικών ή πολιτικών στόχων.

απο τον  Γρηγόρη Νικολόπουλο

απο το reporter.gr


Πηγή: reporter.gr


Πηγή: reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου