Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Αποσύρεται το όνομα του Καρλ Μαρξ από τις οδούς και τις πλατείες της Γερμανίας

550 δρόμοι και πλατείες αλλάζουν όνομα

Με απόφαση της κυβέρνησης αποσύρεται το όνομα του Γερμανού φιλοσόφου, οικονομολόγου και πατέρα του επιστημονικού σοσιαλισμού, Καρλ Μαρξ, από τους δρόμους και τις πλατείες της χώρας.
Δρόμοι με το όνομα του Μαρξ υπάρχουν κυρίως στην Ανατολική Γερμανία, πράγμα που
θεωρείται φυσιολογικό λόγω του κομμουνιστικού παρελθόντος της περιοχής.

Μετά την Πτώση του Τείχους, όμως, όλα άλλαξαν. Έτσι, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, η γερμανική κυβέρνηση προτίθεται να αντικαταστήσει το όνομα του Μαρξ.

«Περισσότερο από ένα τέταρτο του αιώνα από τότε που συνέβη η οικονομική κατάρρευση της Ανατολικής Γερμανίας, είναι καιρός να ξεκόψουμε εντελώς και με τον κομμουνισμό και να αλλάξουμε τα ονόματα των δρόμων», δήλωσε ο Βόλβγκανσκ Στάιγκερ, εκπρόσωπος 12.000 γερμανικών επιχειρήσεων.
Ονόματα που προτείνονται ως εναλλακτικά είναι αυτά του Λούντβιχ Έρχαρτ, αρχιτέκτονα του «γερμανικού θαύματος» και του Βίλυ Μπραντ, πρώην Καγκελάριου.

Στον αντίποδα, αντιδράσεις έχουν προκληθεί στο χώρο της Αριστεράς με την εκπρόσωπο του Die Linke, Κατρίν Λόμπσε να δηλώνει: ««Ο Μαρξ ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς φιλόσοφους όχι μόνο για τη Γερμανία, αλλά για την ανθρωπότητα. Δεν ήταν ένας βίαιος επαναστάτης.»

απο το newsfish.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου