Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Σήμερα ο «γάμος» Bayer και Monsanto;

Η Bayer δίνει 65 δισ. δολάρια για τον «γάμο» με τη Monsanto
Η γερμανική εταιρεία Bayer και η αμερικανική Monsanto αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα τη συμφωνία συγχώνευσής τους, καθώς το διοικητικό συμβούλιο της Monsanto ενέκρινε χθες κατ' αρχήν την προσφορά της Bayer, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal. 

Η προσφορά αποτιμά τη Monsanto κοντά στα 130 δολάρια ανά μετοχή ή συνολικά πάνω από
65 δις δολάρια, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση του θέματος.

Το εποπτικό συμβούλιο της Bayer αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα και να επισφραγίσει την προσφορά για την εξαγορά της Monsanto, σημείωσαν οι ίδιες πηγές. Η τελευταία προσφορά της Bayer ήταν πάνω από αυτή των 127,50 δολαρίων ανά μετοχή της Monsanto, την οποία είχε κάνει η γερμανική εταιρεία την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με μία από τις πηγές.

 Η Bayer αύξησε επίσης σημαντικά το ποσό που θα κατέβαλε στην αμερικανική εταιρεία, σε περίπτωση μη υλοποίησης της συμφωνίας, σε σχέση με το αρχικό των 1,5 δις δολαρίων, δήλωσε άλλη πηγή.
Η συμφωνία ολοκληρώνεται μετά από μήνες συζητήσεων μεταξύ των δύο εταιρειών, που άρχισαν στα μέσα Μαΐου.
Κορυφαία στελέχη της γιγαντιαίας γερμανικής εταιρείας έχουν δηλώσει ότι η απόκτηση της Monsanto, η οποία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής στον κόσμο αγροτικών σπόρων και γονιδίων, θα δημιουργήσει μία παγκόσμια εταιρεία με ένα μεγάλο εύρος παρασιτοκτόνων, που θα μπορεί να βοηθά τους αγρότες σε όλο τον κόσμο να παράγουν τρόφιμα για έναν αυξανόμενο και πιο εύπορο πληθυσμό.

απο την

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου