Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Πούτιν:Η Ρωσία δεν σχεδιάζει να πάρει το Χάρκοβο υπό έλεγχο τώρα

Η Ρωσία δεν σχεδιάζει να πάρει τον έλεγχο του Χάρκοβο, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνάντηση με φοιτητές και καθηγητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας του Χαρμπίν.(είναι πόλη στη βορειοανατολική Κίνα και πρωτεύουσα της επαρχίας Χεϊλογκγιάγκ (Heilongjiang). Έχει 4 εκατομμύρια κατοίκους και πάνω από 9 εκατομμύρια στη μητροπολιτική περιοχή.)
«Όσο για το Χάρκοβο, δεν υπάρχουν τέτοια σχέδια από σήμερα», δήλωσε ο πρόεδρος.
Η Ρωσία σημειώνει κέρδη στις μάχες στην περιοχή του Χάρκοβο, είπε επίσης, προσθέτοντας ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κινούνται καθημερινά αυστηρά σύμφωνα με το σχέδιο.
Ο Πούτιν κατηγόρησε τις ουκρανικές δυνάμεις για ό,τι συμβαίνει στην περιοχή του Χάρκοβο.
«Πυροβολούν απευθείας στο κέντρο της πόλης, σε κατοικημένες περιοχές. Και είπα δημοσίως ότι αν αυτό συνεχιστεί, θα αναγκαστούμε να δημιουργήσουμε μια ζώνη ασφαλείας, μια υγειονομική ζώνη», δήλωσε ο Πούτιν.
Στις 12 Μαΐου, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναγνώρισε την «εξαιρετικά δύσκολη» κατάσταση στην Περιοχή Χάρκοβο για τον ουκρανικό στρατό εν μέσω της προέλασης της Ρωσίας.
Ρώσοι στρατιώτες εκτοξεύουν ένα αυτοκινούμενο οβιδοβόλο Giatsint-B 152 mm προς ουκρανικές θέσεις κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία, - Sputnik International, 1920, 14.05.2024
Την περασμένη εβδομάδα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι η βόρεια ομάδα μάχης του είχε αναλάβει τον έλεγχο των χωριών Gatyshche, Krasnoe, Morokhovets, Olenekovoe, Borysovka, Ogurtsovo, Pleteneevka, Pilna και Strelecha στην περιοχή του Χάρκοβο. 
Ο επικεφαλής των ελεγχόμενων από τη Ρωσία εδαφών στην περιοχή του Χάρκοβο, Βιτάλι Γκάντσεφ, δήλωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα ελέγχουν τώρα το δυτικό και βόρειο τμήμα της συνοριακής πόλης Βολχάνσκ, ενώ η Ουκρανία στέλνει ενισχύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου