Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023

ΗΠΑ: Εκτός ατζέντας στη Βουλή των Αντιπροσώπων η παροχή βοήθεια στην Ουκρανία - Οι πρώτες δηλώσεις McCarthy

Ο ρεπουμπλικάνος Kevin McCarthy παρουσίασε τις προτεραιότητες της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ χωρίς να αναφερθεί στην κατάσταση στην Ουκρανία ή την υποστήριξη στο καθεστώς του Κιέβου.

Ο ρεπουμπλικάνος 
Kevin McCarthy, ο οποίος εξελέγη νέος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ νωρίς το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023 παρουσίασε τις προτεραιότητες της Κάτω βουλής του Κογκρέσου των ΗΠΑ χωρίς να αναφερθεί στην κατάσταση στην Ουκρανία ή την υποστήριξη στο καθεστώς του Κιέβου.
"Πριν από δύο μήνες, ψηφίσατε για μια νέα κατεύθυνση για τη χώρα μας.
Ασπαστήκατε τη δέσμευσή μας για την Αμερική.
Και τώρα, θα τηρήσουμε τη δέσμευσή μας προς εσάς", είπε το Σάββατο.
Σύμφωνα με τον McCarthy, αυτό περιλαμβάνει μια δέσμευση για μια ισχυρή οικονομία, ένα ασφαλές και ελεύθερο έθνος και μια υπεύθυνη διακυβέρνηση.

Κίνα και μεταναστευτικό

Μεταξύ των βασικών προτεραιοτήτων, ανέφερε επίσης την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης μέσω των μεξικανικών συνόρων και τον ανταγωνισμό με την Κίνα.
Τούτου λεχθέντος, ο πρόεδρος της Βουλής δεν ανέφερε την κατάσταση στην Ουκρανία ή την παροχή κεφαλαίων στο Κίεβο.
Ο Kevin McCarthy, ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων, εξελέγη πρόεδρος της Βουλής στη 15η ψηφοφορία νωρίς το Σάββατο.
Τον περασμένο Νοέμβριο, υποστήριξε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ θα αντιδράσουν στην απεριόριστη και αδικαιολόγητη οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία.

bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου