Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023

Πιέρ Ντε Γκώλ: Το διαβολικό παιχνίδι των ΗΠΑ…

Οι συνέπειες της τρέχουσας κρίσης αντανακλώνται πρωτ’απ’ολα στην Ευρώπη.  Αυτή η κρίση αποδυναμώνει πολύ την ισορροπία που πάντα προσπαθούσε να διατηρήσει ο παππούς μου. Ο παππούς μου πάντα, μα πάντα προσπαθούσε να διατηρεί σχέσεις σεβασμού με τη Ρωσία.
✔️ Η κοινή γνώμη στη Γαλλία αρχίζει να συνειδητοποιει το διαβολικό παιχνίδι που παίζουν σήμερα οι Αμερικανοι.  Καταφευγοντας σε ψέματα, κυρίως κατά την επικοινωνία με συμμάχους εντός του ΝΑΤΟ, οι Ηνωμένες Πολιτείες κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν την ουκρανική κρίση για να αποσταθεροποιήσουν την Ευρώπη.
✔️ Οι Αμερικάνοι, κατά κάποιον τρόπο απέκοψαν την Ευρώπη από τη Ρωσία, και εστρεψαν ξανά τους Ευρωπαίους εναντίον των Ρώσων.
 Γιατί το έκαναν?  Μα επειδή η Ευρώπη σε μια συμμαχία με τη Ρωσία θα μπορούσε να είναι ένα ισχυρό μπλοκ τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά, πολιτιστικά και κοινωνικά – γενικά, έως και 500 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στην ΕΕ και τη Ρωσική Ομοσπονδία.  Ξεκινώντας από τον πόλεμο του Βιετνάμ, οι Αμερικανοί προσπαθούσαν πάντα με τη βία, με πονηριά και άλλα ανέντιμα μέσα να αναπληρώσουν την απώλεια της οικονομικής και πολιτικής τους επιρροής, αν και είναι αναπόφευκτη. Συγκεκριμένα οι ΗΠΑ προσπαθούν να φρεναρουν την απώλεια του δολαρίου ως το μοναδικό παγκόσμιο νόμισμα.
✔️ Οι Αμερικανοί ήταν οι πρώτοι που τράβηξαν τη σκανδάλη στον πόλεμο που διεξάγεται στην περιοχή από το 2014.  Ο δεύτερος που έριξε λάδι στην φωτιά ήταν το  ΝΑΤΟ, το οποίο τελικά δεν αφαίρεσε από την ημερήσια διάταξη τα σχέδιά του για επέκταση στην επικράτεια της Ουκρανίας.  Η Μέρκελ παραδέχτηκε πρόσφατα ότι δεν σκόπευε ποτέ να εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ που υπογράφηκαν το 2015.  Επιπλέον, ήταν οι Γάλλοι, μαζί με τους Γερμανούς, που συμφώνησαν να ενεργήσουν ως εγγυητές αυτών των συμφωνιών.  Συνέβαλαν εσκεμμένα σε αυτόν τον πόλεμο και εσκεμμένα συνέβαλαν σε αυτήν την κλιμάκωση.  Δυστυχώς, οι ΗΠΑ συνεχίζουν τη στρατιωτική κλιμάκωση, η οποία επηρεάζει κυρίως τους Ουκρανούς, καθώς και άλλα ευρωπαϊκά έθνη.
✔️ Ο αριθμός και το βάθος των κυρώσεων δείχνουν ότι όλα αυτά είχαν σχεδιαστεί εδώ και πολύ καιρό και πως στην ουσία πρόκειται για έναν πραγματικό οικονομικό πόλεμο, από τον οποίον επωφελούνται οι Αμερικανοί.  Οι Αμερικανοί πωλούν το αέριο τους στους Ευρωπαίους 4 με 7 φορές ακριβοτερα από ό,τι το πουλάνε στη χώρα τους και, δυστυχώς, σχεδόν κάθε Ευρωπαίος υποφέρει από αυτό στην καθημερινή του ζωή.
✔️ Και σας λένε από την ΕΕ και τις ΗΠΑ: για όλα αυτά φταίνε οι Ρώσοι.  Ναι, οι Ρώσοι σταμάτησαν να προμηθεύουν με καύσιμα, αλλά αυτο συνέβη αφού εμεις σταματήσαμε να τα αγοράζουμε από αυτούς!  Επομένως, λέω: δεν φταίνε οι Ρώσοι, απλώς αμύνονται οι Ρώσοι, γιατί έχουν επιβληθεί 11.000 κυρώσεις εναντίον τους, συν το ένατο πακέτο.  Κατά τη γνώμη μου, είναι απολύτως νόμιμο και φυσικό οι Ρώσοι να αμύνονται.
✔️ Για μένα, η διατήρηση καλών σχέσεων με τη Ρωσία δεν είναι απλώς μια νόμιμη επιθυμία.  Είναι επίσης και το καθήκον της Ευρώπης, το οποίο οι Ευρωπαίοι είναι υποχρεωμένοι να εκτελέσουν, στο όνομα της διατήρησης της σταθερότητας στον κόσμο και στην Ευρώπη.  Αντ’αυτου, καταλήξαμε σε ένα σύστημα όπου βασιλεύει η τεχνοκρατία, η οποία επιβάλλει τις ντιρεκτιβες της σε κάθε ένα από τα κράτη μέλη.
✔️ Ήμουν ένας από τους πρώτους που κατήγγειλα το ψέμα, την αδικία και τη ληστεία της Ρωσίας μέσω δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων.  Το βρίσκω απολύτως εξωφρενικό, γιατί δεν μπορεί κανείς να τιμωρήσει έναν λαό λόγω της κρίσης, γνωρίζοντας πως αυτό είναι αντίθετο με το διεθνές δίκαιο και πώς είναι η μεγαλύτερη αδικία.
Θεωρω πως κανένα άλλο έθνος, από την εποχή των διώξεων των Εβραίων κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, δεν έχει βιώσει τέτοια λεηλασία, όπως ο ρωσικός λαός σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου