Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Άγριες αποδοκιμασίες των Γερμανών στο Καγκελάριο Olaf Scholz. Του φώναζαν «προδότη του λαού», «ψεύτη», «χάσου»

Kαθώς οι λαοί της Ευρώπης συνειδητοποιούν ότι κάτι συμβαίνει στη Δύση, οι αντιδράσεις πυκνώνουν. Έτσι ο Γερμανός Καγκελάριος Olaf Scholz  είχε μία θερμή υποδοχή στη διάρκεια ομιλίας του στη γερμανική πόλη Neuruppin καθώς διαδηλωτές του φώναζαν «προδότη του λαού», «ψεύτη», «χάσου».

Ο Γερμανός Olaf Scholz είχε μια σκληρή υποδοχή καθώς επισκέφθηκε την πόλη Neuruppin της ανατολικής Γερμανίας.

Ο καγκελάριος υποσχέθηκε νέα μέτρα για να βοηθήσει στην κρίση κόστους διαβίωσης, αλλά

αποδοκιμάστηκε από τους διαδηλωτές.

Ο Scholz μιλούσε σε μια πλατεία μαζί με τη συνάδελφό του βουλευτή των Σοσιαλδημοκρατών SPD Wiebke Papenbrock

Τόσο το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) όσο και το σοσιαλιστικό Αριστερό Κόμμα είχαν προτρέψει σε διαδηλώσεις για το αυξανόμενο κόστος ζωής εν μέσω σπειροειδούς πληθωρισμού.

Ο Scholz μιλούσε μέσα σε μια περιφραγμένη περιοχή σε μια πλατεία της πόλης μαζί με ένα μέλος του κοινοβουλίου από τους δικούς του Σοσιαλδημοκράτες. Οι καλεσμένοι, ορισμένοι από τους οποίους προσκλήθηκαν να κάνουν ερωτήσεις στην καγκελάριο, υποβλήθηκαν σε έλεγχο ασφαλείας πριν από την είσοδο. Περιλάμβαναν εκπροσώπους των τοπικών επιχειρήσεων κοινής ωφελείας, του Ερυθρού Σταυρού, ενός οικιστικού συλλόγου και ενός μουσείου.

Περίπου 300 άτομα είχαν συγκεντρωθεί έξω από την περίφραξη μετά τις εκκλήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης AfD και του Αριστερού Κόμματος – και τα δύο από τα οποία απολαμβάνουν τα υψηλότερα επίπεδα υποστήριξής τους στην ανατολική Γερμανία – για να διαδηλώσουν.

Κάποιες πλακάτ προέτρεπαν την καγκελάριο να παραιτηθεί εν μέσω αποδοκιμασιών «προδότης του λαού», «ψεύτης» και «χαθείτε».

Τι είπε ο Scholz;

Ο καγκελάριος επανέλαβε ότι θα παρουσιάσει ένα άλλο πακέτο τις επόμενες ημέρες για να βοηθήσει τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν το υψηλό ενεργειακό κόστος και τον αυξανόμενο πληθωρισμό

“Πρέπει να συμβούν περισσότερα”, είπε ο Scholz, ενώ υπερασπίστηκε μια νέα εισφορά φυσικού αερίου που θα πλήξει τους καταναλωτές από τον Οκτώβριο.

Ο συνασπισμός είχε μέχρι στιγμής αποφασίσει για περίπου 30 δισεκατομμύρια ευρώ (30,5 δισεκατομμύρια δολάρια) οικονομική βοήθεια για τους πολίτες, είπε, ενώ αναγνώρισε ότι δεν έχει φτάσει ακόμη όλη.

Ο Scholz δέχθηκε επίσης μια ερώτηση από ένα παιδί που ρώτησε εάν η έλλειψη φυσικού αερίου που προκλήθηκε από τις εντάσεις με τη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία θα μπορούσε να επηρεάσει τις σχολικές λειτουργίες το χειμώνα.

«Είμαι αρκετά σίγουρος ότι μπορούμε να το κάνουμε να λειτουργήσει», είπε ο Scholz.

 kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου