Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Tabletmag: To κορυφαίο περιοδικό της Εβραϊκής διασποράς απορεί με τη συγκάλυψη από τις elite που απολαμβάνει η Οικογένεια Biden. Yποθέσεις παιδοφιλίας και μίζες

Η πρόσφατη δημοσίευση περισσότερων gigabyte εικόνων και πληροφοριών από το φορητό υπολογιστή του Hunter Biden προσθέτει στην απόδειξη ότι η συνολική προσπάθεια της ελίτ να θάψει το σκάνδαλο πριν από τις εκλογές του 2020 δεν ήταν μόνο για να προστατεύσει τον Joe Biden, τον προτιμώμενο υποψήφιο της αμερικανικής ολιγαρχίας.

by Lee Smith/tabletmag
July 27, 2022

Σίγουρα, οι 50 και πλέον ανώτεροι επαγγελματίες των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ που υπέγραψαν μια επιστολή ισχυριζόμενoι ότι το περιεχόμενο του φορητού υπολογιστή ήταν «ρωσική παραπληροφόρηση» ήθελαν να σταματήσουν τον Donald Trump από το να τους

στέλνει θυμωμένα tweets, αλλά ο φορητός υπολογιστής υποδηλώνει ότι διακυβεύονται πολλά περισσότερα.

Οι αρχηγοί κατασκόπων των ΗΠΑ που υπέγραψαν αυτή την περιβόητη παραπλανητική επιστολή -συμπεριλαμβανομένων των John Brennan, Leon Panetta, Michael Hayden, και James Clapper- είχαν διευθύνει την Senate Foreign Relations Committee ενώ ο Βiden ήταν αντιπρόεδρος και πριν από αυτόν τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας. Ήξεραν τι έκανε ο γιος του Hunter στο εξωτερικό, γιατί ήταν δουλειά τους να γνωρίζουν τι ξέρουν οι ξένες υπηρεσίες για κορυφαίους αξιωματούχους των ΗΠΑ και τις οικογένειές τους και πώς θα μπορούσε να επηρεάσει την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Αλλά κανένας από αυτούς τους ισχυρούς και έμπειρους άνδρες, που προφανώς είναι αφοσιωμένοι στην υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων, δεν σήκωσε το δάχτυλό του για να σταματήσει τον Hunter Biden — και αλήθεια, πώς θα μπορούσαν; Τελικά ήταν γιος του Joe Biden. Και μη κάνοντας τίποτα γι ‘αυτόν, οι πυλώνες της κοινότητας πληροφοριών της Αμερικής έγιναν οι επιμελητές του σκανδάλου της οικογένειας Biden.

Όταν ο Trump άρχισε να κάνει ερωτήσεις το 2019 για τον Hunter και τον πατέρα του, υποκινούμενος από τα δημόσια σχόλια του Joe Biden για την προστασία των επιχειρηματικών συνεργατών του Hunter στο εξωτερικό, κατέστη σαφές ότι ο μόνος τρόπος να περιοριστεί το σκάνδαλο που φουντώνει τα μανιτάρια και αφορά βασικά συμφέροντα των ΗΠΑ στην Ουκρανία και την Κίνα—ένα σκάνδαλο του οποίου το μέγεθος που γνώριζαν εδώ και μια δεκαετία—ήταν να παράσχουν στον πρώην αντιπρόεδρο όλους τους πόρους που μπορούσε να συγκεντρώσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ. Και αυτό τον βοήθησε να γίνει πρόεδρος.

Υπάρχουν τόσα πολλά δεδομένα στον φορητό υπολογιστή του Hunter Biden που είναι δύσκολο να κρατήσει κανείς ευθεία τη σειρά των εικόνων και των πληροφοριών που προέρχονται από αυτόν από τότε που η New York Post άρχισε να προμηθεύεται ιστορίες από τον προσωπικό υπολογιστή τον Οκτώβριο του 2020. Η πιο πρόσφατη έκδοση περιλαμβάνει 80.000 εικόνες που ένας ειδικός στον κυβερνοχώρο με έδρα την Ελβετία ανέκτησε από διαγραμμένους λογαριασμούς iPad και iPhone που είχαν δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας στον φορητό υπολογιστή.

Υπάρχουν περισσότερες φωτογραφίες, κείμενα και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με τις επιχειρηματικές συμφωνίες του νεότερου Βiden, τη χρήση ναρκωτικών, τη σεξουαλική ζωή και τις οικογενειακές σχέσεις. Ο Hunter αναφέρεται στη θετή του μητέρα, την πρώτη κυρία Jill Biden, ως «εκδικητική ανόητη». Υπάρχει μια επαφή με το παρατσούκλι “Pedo Peter”, η οποία φαίνεται να αναφέρεται στον πατέρα του: ο Joe Biden χρησιμοποιούσε συχνά το ψευδώνυμο “Peter Henderson”, το όνομα ενός χαρακτήρα σε ένα μυθιστόρημα του Tom Clancy, όταν ταξίδευε.

«Είδα περίπου δύο δωδεκάδες εικόνες νεαρών κοριτσιών σε υποβλητικές πόζες και μετά σταμάτησα να κοιτάζω», λέει ο Jack Maxey, πρώην συμπαρουσιαστής του «War Room» του Steve Bannon και η πηγή των δεδομένων φορητού υπολογιστή που αργότερα επικυρώθηκαν από την Washington Post και την Daily. «Γι’ αυτό συνεχίζω να ζητάω κάποιον σερίφη κάπου για να εμπλακεί και να το κάνει αυτό με τον σωστό τρόπο», μου είπε ο Maxey σε ένα τηλεφώνημα. «Πρέπει να γίνει υπό νόμιμους όρους».

Ήταν ο Maxey που έκανε την Washington Post να παραδεχτεί ότι οι πληροφορίες για τον φορητό υπολογιστή του Hunter Biden είναι αυθεντικές. Τον Ιούνιο του 2021, ο Maxey έφερε στο χαρτί ένα αντίγραφο του σκληρού δίσκου από τον υπολογιστή που άφησε ο Βiden σε έναν επισκευαστή στο Delaware τον Απρίλιο του 2019. Ο επισκευαστής είπε ότι πρόσφερε το φορητό υπολογιστή στο FBI τον Ιούλιο του ίδιου έτους και δεν άκουσε τίποτα μέχρι τις πέντε μήνες αργότερα, όταν το γραφείο του το κατάσχεσε. Ήταν Δεκέμβριος του 2019, όταν οι υπηρεσίες κατασκοπείας των ΗΠΑ χρησιμοποιούσαν συμμάχους του Κογκρέσου για να κατηγορήσουν τον Donald Trump για ερωτήσεις σχετικά με τις δραστηριότητες των Biden στην Ουκρανία, οι οποίες περιγράφονται στον φορητό υπολογιστή του Hunter Biden.

Τον Σεπτέμβριο του 2020, ο επισκευαστής έδωσε ένα αντίγραφο του σκληρού δίσκου στον δικηγόρο του Rudolph Giuliani. Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης ερευνούσε το έργο των Biden στην Ουκρανία για σχεδόν δύο χρόνια σε εκείνο το σημείο, αφού έλαβε μια πληροφορία από έναν πρώην ομοσπονδιακό εισαγγελέα. Ο Giuliani βοήθησε στη διάδοση αντιγράφων του σκληρού δίσκου, ένα από τα οποία ο Maxey μετέφερε στην Washington Post.

Εννέα μήνες αφότου ο Maxey κάθισε με τους δημοσιογράφους της Post για να εξηγήσει το περιεχόμενο του σκληρού δίσκου, η εφημερίδα ανέφερε τον δικό της ανεξάρτητο έλεγχο ταυτότητας 22.000 email τον Μάρτιο του 2022. Αυτές περιελάμβαναν επικοινωνίες σχετικά με μια συμφωνία με μια κινεζική εταιρεία ενέργειας που απέφερε στον Hunter 5 εκατομμύρια δολάρια και τη συνεργασία του με την Burisma, την ουκρανική εταιρεία ενέργειας που του πλήρωνε 83.333 δολάρια το μήνα για να συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της. Ο πατέρας του αργότερα καυχήθηκε δημόσια ότι είχε απειλήσει να παρακρατήσει μια εγγύηση δανείου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στην Ουκρανία, εκτός εάν η κεντρική κυβέρνηση στο Κίεβο απέλυε τον εισαγγελέα που ερευνούσε την Burisma. Την ίδια περίπου στιγμή που η Washington Post επαλήθευσε αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι New York Times επαλήθευσαν επίσης τις επικοινωνίες που βρέθηκαν στον υπολογιστή του Hunter Biden.

Αναγνώρισαν επιτέλους οι δύο πιο διάσημες εφημερίδες της Αμερικής ότι έκαναν λάθος που πίστεψαν πρώην αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών που ισχυρίστηκαν ότι η αναφορά της New York Post τον Οκτώβριο του 2020 για τον φορητό υπολογιστή Biden ήταν ρωσική παραπληροφόρηση; Φυσικά και όχι. Ήταν και παραμένουν περήφανοι για τον ρόλο τους που βοήθησαν να απωθηθεί ο Trump από την Ουάσιγκτον. Σύμφωνα με μια έρευνα, ένας στους έξι ψηφοφόρους του Biden είπε ότι αν γνώριζαν εγκαίρως για το φορητό υπολογιστή του Hunter, δεν θα ψήφιζαν τον πατέρα του.

Αυτό που απασχολούσε τον Τύπο κύρους δεν ήταν ότι είχαν χάσει μια μεγάλη ιστορία – ή ότι είχαν συμμετάσχει σε μια εκστρατεία που διεξήγαγαν οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ για να εμποδίσουν τους Αμερικανούς ψηφοφόρους να μάθουν για την έκταση της πολιτικής και ηθικής διαφθοράς των Biden. Αντίθετα, ανησυχούσαν ότι μια ακόμη μεγαλύτερη ιστορία για τους Biden θα μπορούσε να έρθει στο φως. Ο Maxey λέει ότι τηλεφώνησε στην Post τον Μάρτιο για να πει ότι έπαιρνε τον σκληρό δίσκο στην Ελβετία για να συναντηθεί με έναν ειδικό στον κυβερνοχώρο ονόματι Vincent Kaufmann, ο οποίος του είπε ότι πίστευε ότι μπορούσε να ανακτήσει υλικό που είχε διαγραφεί από τον φορητό υπολογιστή.

Οι Times δημοσίευσαν την ιστορία τους δύο ημέρες μετά την προσγείωση του Maxey στη Ζυρίχη και η Post δημοσίευσε τη δική της «έρευνα» δύο εβδομάδες αργότερα, χαρακτηρίζοντας μερικά από τα email γνήσια. ενώ ισχυρίστηκε ότι ήταν δύσκολο να τα πει κανείς με άλλους. Ως μακροχρόνια πλατφόρμα για επιχειρήσεις πληροφοριών των ΗΠΑ – και ανήκει στον ίδιο άνθρωπο, τον Jeff Bezos, ο οποίος κατέχει την τεχνολογία υπολογιστικού νέφους που χρησιμοποιεί η Amazon Web Services για την αποθήκευση των πληροφοριών της CIA – η Post ήθελε να βοηθήσει τον Λευκό Οίκο να αντιμετωπίσει πιθανά προβλήματα.

Ο Maxey λέει ότι αφού είδε δύο δωδεκάδες εικόνες νεαρών κοριτσιών, είπε στον Kaufmann, να μην κοιτάξει άλλο. «Δεν ξέρω πόσες κοίταξε», λέει ο Maxey. «Ήταν ενοχλημένος από αυτό που είδε και ότι κανείς δεν θα έκανε τίποτα γι ‘αυτό. Είναι ηθικό άτομο με απίστευτες δεξιότητες, αλλά δεν έχει εμπειρία ζωής. Είναι ένας άντρας 31 ετών με ένα σακουλάκι σοκολάτας ή μια κόκα κόλα στο ένα χέρι και ένα ποντίκι υπολογιστή στο άλλο».

Το Tablet προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Kaufmann για σχόλιο, αλλά δεν έλαβε απάντηση.

Ο Kaufmann άρχισε να δημοσιεύει μέρος του υλικού στο 4Chan, τον ανώνυμο πίνακα αναρτήσεων όπου ξεκίνησε η λειτουργία ανταλλαγής μηνυμάτων QAnon. Οι χρήστες αντέγραψαν τις εικόνες και το κείμενο και το έβαλαν σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Twitter. Ο Maxey λέει ότι δεν θα το είχε κυκλοφορήσει ποτέ. «Από την πρώτη μέρα είπα στον Vincent ότι δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε κανένα από αυτό το υλικό».

Ο Maxey λέει ότι είδε επίσης πληροφορίες στον φορητό υπολογιστή που έχουν άμεσες επιπτώσεις για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον Maxey, αυτό το υλικό περιλαμβάνει έγγραφα που σχετίζονται με προγράμματα του Πενταγώνου στον κυβερνοχώρο και άλλα σχετικά με τον πρώην διευθυντή του FBI, Louis Freeh. Σύμφωνα με ένα email που κυκλοφόρησε προηγουμένως στον φορητό υπολογιστή του Hunter, ο Freeh συνεργάστηκε μαζί του για να βοηθήσει έναν Ρουμάνο μεγιστάνα να αποφύγει τις κατηγορίες για δωροδοκία. Τον Απρίλιο του 2016, σύμφωνα με παλαιότερο πλήθος email, ο Freeh κατέθεσε 100.000 δολάρια σε ένα καταπιστευματικό ταμείο για δύο από τα εγγόνια του Joe Biden.

«Ο Vincent νόμιζε ότι τα μέσα ενημέρωσης κάλυπταν τους Biden», λέει ο Maxey. “Το οποίο είναι αλήθεια. Νόμιζε επίσης ότι τους θωρακίζω. Δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί δεν συνέβαινε τίποτα. Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι οι άνθρωποι δεν θα προστάτευαν τα παιδιά, οπότε ένιωθε ότι έπρεπε να το αντιμετωπίσει». Ο Maxey λέει ότι από τότε που ο Kaufmann δημοσίευσε το υλικό στο Διαδίκτυο, μίλησε με “αρκετούς σερίφηδες που έχουν έρθει για να βοηθήσουν και φαίνεται ότι μπορούμε να το λύσουμε αυτό”.

Εκτός από τη New York Post, το Fox News και την Daily Mail, ο Τύπος αγνόησε την τελευταία έκδοση, όπως έκανε με προηγούμενες δόσεις των email του Hunter. Ωστόσο, φαίνεται ότι η κυβέρνηση Biden δεν ρισκάρει. Το Υπουργείο Οικονομικών απέρριψε αιτήματα Ρεπουμπλικανών νομοθετών να δημοσιοποιήσουν αναφορές ύποπτης δραστηριότητας (SAR) που σχετίζονται με τον Hunter Biden, οι οποίες θα μπορούσαν να ρίξουν περισσότερο φως στις ξένες εμπλοκές που περιγράφονται στις πληροφορίες του φορητού υπολογιστή και στην πιθανή εμπλοκή του πατέρα του.

Ενώ ο Biden είπε ότι δεν μίλησε ποτέ με τον γιο του για τις δραστηριότητές του στο εξωτερικό, ένα φωνητικό μήνυμα από άλλη κρυφή μνήμη φορητού υπολογιστή που κυκλοφόρησε πρόσφατα δείχνει ότι ο πρόεδρος δεν ήταν ειλικρινής. Γνώριζε για τις δουλειές του γιου του με την κινεζική εταιρεία ενέργειας και έναν από τους κορυφαίους αξιωματούχους της, τον Patrick Ho. Αφού οι New York Times δημοσίευσαν ένα άρθρο softball τον Δεκέμβριο του 2018 σχετικά με τη δουλειά του Hunter με τον Ho και άλλους επιχειρηματίες που συνδέονται με το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα, ο Biden άφησε ένα μήνυμα στον γιο του λέγοντας: «Νομίζω ότι είσαι ξεκάθαρος».

Φυσικά ο Hunter ήταν ξεκάθαρος: Το FBI τον παρακολουθούσε. Το γραφείο ήξερε τι έκανε επειδή είχε λάβει ένταλμα για την επιτήρηση ξένων πληροφοριών (FISA) το 2017 για τον Ho, τον οποίο ο Hunter αποκάλεσε «αρχηγό κατασκόπων της Κίνας».

Με το ένταλμα κατασκοπείας, οι εσωτερικές υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ είχαν πρόσβαση σε κάθε ηλεκτρονική επικοινωνία μεταξύ του Ho και του συνεταίρου του, του γιου του Joe Biden. Αν ήθελε το FBI, θα είχε πρόσβαση και στις επικοινωνίες του Joe Biden. Το γραφείο χρησιμοποίησε ένταλμα της FISA σε σύμβουλο της εκστρατείας του Trump το 2016 για να κατασκοπεύσει την εκστρατεία, τη μεταβατική ομάδα του Trump και στη συνέχεια τον Λευκό Οίκο.

Ενώ το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατηγόρησε και καταδίκασε τον Ho για δωροδοκία Αφρικανών αξιωματούχων και ξέπλυμα χρήματος, ο Hunter Biden, όπως του είχε πει ο πατέρας του, ήταν ξεκάθαρος.

Εάν ανώνυμοι αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ λένε ότι οι πληροφορίες που βασίζονται σε έγγραφα του Υπουργείου Οικονομικών είναι ψέματα που κατασκεύασε η Μόσχα, τι δεν είναι ρωσική παραπληροφόρηση;

Αναφορές σαν αυτές που αποκρύπτει τώρα το Υπουργείο Οικονομικών αποτέλεσαν τη βάση μιας ρεπουμπλικανικής έρευνας της Γερουσίας τον Σεπτέμβριο του 2020 από τους γερουσιαστές Ron Johnson του Wisconsin και Chuck Grassley της Iowa η οποία κατέγραψε τις δουλειές του Ηunter Biden με ξένους αξιωματούχους και εταιρείες. Περιλάμβανε τη σχέση του με την Burisma στην Ουκρανία, τη κινεζική εταιρεία ενέργειας, η οποία έδωσε επίσης χρήματα στον αδερφό του προέδρου Jim και και τη σύζυγό του Sara και την Elena Baturina, χήρα πρώην δημάρχου της Μόσχας, από την οποία ο Hunter έλαβε 3,5 εκατομμύρια δολάρια.

Το FBI προσπάθησε να διαμορφώσει την υποδοχή της έκθεσης της Γερουσίας του GOP πηγαίνοντας στον Ron Johnson ένα μήνα πριν από τη δημοσίευσή της και λέγοντάς του ότι ήταν στόχος ρωσικής παραπληροφόρησης. «Ρώτησα τους συντάκτες πληροφόρησης ποια συγκεκριμένα στοιχεία είχαν σχετικά με αυτήν την προειδοποίηση και δεν μπορούσαν να μου δώσουν τίποτα άλλο εκτός από τη γενικευμένη προειδοποίηση», είπε ο Johnson στην Washington Post. «Υποψιαζόμουν ότι η ενημέρωση δινόταν για να χρησιμοποιηθεί σε κάποια μελλοντική ημερομηνία για τον σκοπό που χρησιμοποιείται τώρα».

Δηλαδή, το FBI είπε στον Johnson ότι στοχοποιούνταν από τους Ρώσους, στη συνέχεια διέρρευσαν τα δικά τους σχόλια στον Τύπο, έτσι ώστε μετά τη δημοσίευση της έκθεσης του γερουσιαστή, οι εταίροι των μέσων ενημέρωσης του γραφείου να την απορρίψουν ως ρωσική παραπληροφόρηση – παρόλο που προέρχεται από στα έγγραφα του Υπουργείου Οικονομικών.

Λίγες μέρες μετά τη δημοσιοποίηση της αναφοράς του Johnson, οι New York Times την χαρακτήρισαν «μια επανάληψη αναπόδεικτων ισχυρισμών που απηχούσαν μια ρωσική εκστρατεία παραπληροφόρησης».

Οι δημοσιογράφοι του Giuliani και του One America News (OAN) επισκέφθηκαν το Κίεβο τον Δεκέμβριο του 2019 για να συνεχίσουν την έρευνα του Biden και ήρθαν με μια ηχητική κασέτα του 2016 με κάποιον που ακούγεται να είναι ο Joe Biden  που λέει στον τότε Πρόεδρο της Ουκρανίας Petro Poroshenko να θάψει στοιχεία που τους ενοχοποιούν και τους δύο, εάν ο νεοεκλεγείς Trump τα εντοπίσει. Είναι αληθινή η κασέτα; Ποιός ξέρει? Εάν ανώνυμοι αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ λένε ότι οι πληροφορίες που βασίζονται σε έγγραφα του Υπουργείου Οικονομικών είναι ψέματα που έγιναν στη Μόσχα, τι δεν είναι ρωσική παραπληροφόρηση; Για να είναι ασφαλής, η εκστρατεία του Βiden έστειλε ένα ερώτημα μέσω email από έναν δημοσιογράφο του OAN σε έναν δημοσιογράφο από το The Atlantic για να πλαισιώσει το ρεπορτάζ του OAN ως —τι άλλο;—«ρωσική παραπληροφόρηση», έναν ισχυρισμό που το The Atlantic στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι προήλθε από τρεις αξιωματούχους εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ. .

Έτσι λειτούργησε και η επιστολή της 19ης Οκτωβρίου 2020 που υπογράφηκε από περισσότερους από 50 πρώην κατασκόπους των ΗΠΑ. Για να τεκμηριώσουν την εκτίμησή τους ότι ο φορητός υπολογιστής ήταν ρωσική παραπληροφόρηση, πρώην αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ ανέφεραν ως αποδεικτικό στοιχείο μια είδηση ​​της Washington Post που δημοσιεύτηκε τέσσερις ημέρες νωρίτερα, η οποία ανέφερε ότι, σύμφωνα με τέσσερις πρώην αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, αξιωματούχοι των πληροφοριών των ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει τον Λευκό Οίκο ότι ο Giuliani, ο άνθρωπος που έβαλε το φορητό υπολογιστή μπροστά στα μάτια των Αμερικανών ψηφοφόρων— είχε γίνει στόχος των Ρώσων. Με άλλα λόγια, η επιστολή είχε προεπικυρωθεί και προετοιμαστεί από κάποιους από τους πρώην κατασκόπους που υπέγραψαν την επιστολή.

Όλα αυτά εγείρουν ένα σημαντικό ερώτημα: Γιατί, όταν πρόκειται για τους Βiden, είναι πάντα οι Ρώσοι που διαβιβάζουν την παραπληροφόρηση; Ο Vladimir Putin μισεί τον Joe Biden τόσο εμμονικά όσο λέγεται ότι αγαπούσε τον Donald Trump; Δεν υπάρχουν άλλες ξένες κατασκοπευτικές υπηρεσίες που προσπαθούν να παρέμβουν στο πολιτικό μας σύστημα;

Φυσικά υπάρχουν: η κινεζική υπηρεσία, για παράδειγμα. Κι όμως, όποτε υπάρχουν άσχημα νέα για τον Joe και τον Hunter Biden, είναι μόνο ψεύτικες ειδήσεις που δημιουργούνται από τους Ρώσους. Η Ρωσία ήταν ένα βολικό αλουμινόχαρτο από την προεδρική εκστρατεία του 2016, όταν η Hillary Clinton και οι συνεργάτες της και αρχηγοί κατασκοπείας των ΗΠΑ όπως ο Brennan, o Clapper, και ο πρώην διευθυντής του FBI  James μετέτρεψαν τον Putin σε ένα ενιαίο εχθρικό κέντρο για να εξηγήσoυν τις εκλογικές απώλειες των Δημοκρατικών.

Αλλά υπάρχει κάτι ακόμα πιο προφανές που συμβαίνει εδώ: Το να αποκαλούμε κάθε αναφορά για τη διαφθορά της οικογένειας Βiden «ρωσική παραπληροφόρηση» είναι το προληπτικό αντίμετρο που έχουν εφαρμόσει οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ στην περίπτωση που η Μόσχα πραγματικά απελευθερώνει ό,τι έχει για τον πρόεδρο και τον γιο του—συμπεριλαμβανομένου περισσότερους σκληρούς δίσκους, κασέτες ή αρχεία οικονομικών συναλλαγών. Σε αυτό το σημείο, μετά από όλους τους ισχυρισμούς που έχουν κάνει οι Αμερικανοί κατάσκοποι για «ρωσική παραπληροφόρηση» που επιδιώκουν να υπονομεύσουν τους Biden ποιος θα πει τι ισχύει ή όχι;

Και τι επιλογή είχαν οι αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας; Δεν μπορούσαν να σταματήσουν τον Hunter, ο οποίος είχε την ευλογία του πατέρα του. Έτσι κατασκόπευαν και τους δύο. Ο αξιωματικός της CIA, Eric Ciaramella, ενημερώθηκε λεπτομερώς στο αντιπροεδρικό επιτελείο του Biden, όπου ήταν υπεύθυνος για τον φάκελο της Ουκρανίας—δηλαδή, παρατήρησε τι έκαναν οι Biden στο Κίεβο και το ανέφερε στον Langley. Όταν ο Trump άρχισε να εγείρει ερωτήματα τον Ιούλιο του 2019, ο Ciaramella υπέβαλε μια ψεύτικη καταγγελία στον γενικό επιθεωρητή της κοινότητας πληροφοριών και, χρησιμοποιώντας τα μέσα ενημέρωσης και τους πράκτορες του Δημοκρατικού Κόμματος, κίνησε διαδικασίες παραπομπής κατά του προέδρου.

Με τις ακροάσεις παραπομπής του φθινοπώρου και του χειμώνα 2019-20 να καθιερώνουν ανεξίτηλα τον υποψήφιο Biden ως τον πραγματικό εχθρό του Trump, η υποψηφιότητα των Δημοκρατικών ήταν ουσιαστικά εξασφαλισμένη.

Το μόνο που απέμενε ήταν να νικήσει τον Bernie Sanders υποσχόμενος ότι θα φιλοξενήσει τους επίσης-rans. Ο Pete Buttigieg έγινε γραμματέας μεταφορών, η Amy Klobuchar και η Elizabeth Warren πήγαν πίσω στη Γερουσία με χρυσά αστέρια, ενώ η υποψήφια Κamala Harris που συμμετείχε πολύ πριν από οποιονδήποτε από αυτούς αφού αποκάλεσε τον Biden ρατσιστή, επιλέχθηκε ως αντιπρόεδρός του παρά την ένσταση της πρώτης κυρίας.

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης κατά του Βiden υποστηρίζουν ότι οι υπηρεσίες κατασκοπείας των ΗΠΑ ενεργούν ως ιδιωτικοί υποστηρικτές του. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις γιατί. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης στέλνει ένοπλους πράκτορες εναντίον αντιφρονούντων δημοσιογράφων όπως ο James O’Keefe και πρώην αξιωματούχοι του Trump όπως ο Jeffrey Clark, και πιθανότατα θα κάνουν το ίδιο και στον Trump. Ο στόχος της επιτροπής του Κογκρέσου της 6ης Ιανουαρίου, τελικά, ήταν να δημιουργήσει τη βάση ώστε το Υπουργείο Δικαιοσύνης να κατηγορήσει τον Trump κάποια στιγμή το φθινόπωρο, λίγο πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές, με κάτι σαν την υπόθεση παρεμπόδισης της δικαιοσύνης που ο Robert Mueller δεν κατάφερε με την έρευνα για τη Ρωσία, διάρκειας ενός έτους.

Η προσπάθεια καταδίκης ενός πρώην προέδρου και των βοηθών και υποστηρικτών του επειδή εξακολουθούν να αποτελούν εκλογική απειλή είναι μια κίνηση που χαρακτηρίζει τη δημοκρατία της μπανάνας, αλλά ο Joe Biden δεν είναι caudillo. Αντίθετα, είναι ένας frontman για το κράτος εθνικής ασφάλειας της Αμερικής και τους εξωτερικούς εχθρούς της. Από πότε ένας πρόεδρος αισθάνεται άνετα ή υποχρεωμένος να πει στο εκλογικό κοινό σε μια εκλογική χρονιά ότι τα έξοδα φαγητού και μεταφοράς θα συνεχίσουν να αυξάνονται επ’ αόριστον χωρίς κανένα όφελος για αυτόν και να αρχίσει να το συνηθίζει; Όταν ο ανώτατος διοικητής με την πλειοψηφία του Κογκρέσου λέει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να προστατεύσει το εκλογικό σώμα από ξένους παράγοντες που, όπως λέει, είναι υπεύθυνοι για τις αυξήσεις των τιμών που συντρίβουν τα αμερικανικά νοικοκυριά, ομολογεί ότι δεν είναι πραγματικά υπεύθυνος. Η λογική υπόθεση είναι ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία χρησιμοποιείται και επαναπροσδιορίζεται ως ένα ακόμη σχέδιο –όπως η Πράσινη Νέα Συμφωνία-Green New Deal, τα lockdown για τον COVID και οι εντολές εμβολίων- για τη μεταφορά των χρημάτων των φορολογουμένων των ΗΠΑ στους ολιγάρχες.

Δεν χρειάζεται να ειπωθεί σε αυτό το σημείο ότι, σε αντίθεση με τα μέσα ενημέρωσης στα αριστερά και στα δεξιά, δεν υπάρχει πραγματική έρευνα για το φορητό υπολογιστή του Ηunter Biden. Τον Αύγουστο του 2020, ένας πράκτορας του FBI που έπαιξε ρόλο στον χαρακτηρισμό του Trump ως Ρώσου πράκτορα απέρριψε τον φορητό υπολογιστή ως ρωσική παραπληροφόρηση. Αυτή η εκτίμηση, σύμφωνα με πρόσφατη επιστολή του γερουσιαστή Grassley, προκάλεσε τη διακοπή της ερευνητικής δραστηριότητας του FBI. Δεν έχει σημασία πόσο καταδικαστικό μπορεί να είναι το περιεχόμενο του φορητού υπολογιστή ή αν περιλαμβάνει παιδική πορνογραφία ή φωτογραφίες του Joe Biden που εξαργυρώνει επιταγές από την Κίνα. Οποιαδήποτε έρευνα και αν υπάρχει είναι προσχηματική, με σκοπό να δείξει ότι οι υπηρεσίες αντιμετωπίζουν τον γιο του προέδρου όπως κάθε άλλο πολίτη των ΗΠΑ.

Είναι μια έρευνα του Potemkin, που συσκοτίζει την ερημιά που κάποτε ήταν η συνταγματική τάξη πριν από την 11η Σεπτεμβρίου που νομιμοποίησε τις καταστροφικές επιθέσεις των υπηρεσιών πληροφοριών εναντίον της.

Ωστόσο, ακόμη και χωρίς δίκη, είναι σαφές ότι ο Ηunter Biden έχει απολαύσει μια από τις πιο μανιακά απερίσκεπτες καριέρες στην αμερικανική ιστορία. Αυτό που τον διακρίνει από τους πραγματικούς τολμηρούς, όπως οι ροκ σταρ, οι δοκιμαστές πιλότοι και οι τρομοκράτες, είναι ότι δούλευε πάντα με ένα δίχτυ ασφαλείας – ένα δίχτυ ασφαλείας που χρεώνεται στο αμερικανικό κοινό, το οποίο θα συνεχίσει να πληρώνει ακριβά για το πλεόνασμα που του πρόσφερε ο πατέρας του.

Οι ξένοι δεν μπορούν να γνωρίζουν τον χαρακτήρα των τραγωδιών και των φιλοδοξιών που ωθούν τις οικογένειες να ενωθούν και να χωρίσουν. Ίσως ο Joe Biden να σκέφτηκε ότι η διευκόλυνση της πρόσβασης του Hunter σε επικίνδυνους ξένους αξιωματούχους και διεφθαρμένες ξένες εταιρείες θα τον σκληρύνει. Αυτό θα ήταν κάτι σαν μια αυτοκρατορική αμερικανική εκδοχή του μονοπατιού του Prince Hal προς το μεγαλείο. Ή ίσως η ψυχολογία δεν είναι καθόλου περίπλοκη και είναι απλώς η πιο θλιβερή ιστορία για μια αμερικανική πολιτική οικογένεια που δεν θα ειπωθεί ποτέ.

(Eκτός κι εάν είναι κάτι ακόμη πιο σκοτεινό και το οποίο έχει να κάνει με την τρέχουσα “αποστολή” του Biden και όχι τόσο με τις παρελθούσες περιπέτειες γιου και πατέρα)

kourdistoportocali.com/news-desk/tabletmag

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου