Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Η Ρωσία προειδοποιεί για τη συσσώρευση στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στις χώρες της Βαλτικής

Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει κατά της περαιτέρω ενίσχυσης της παρουσίας του ΝΑΤΟ στα κράτη της Βαλτικής, σύμφωνα με τον Spiegel.

"Η συσσώρευση στρατευμάτων και υποδομών του ΝΑΤΟ ακριβώς στα σύνορά μας και τα σχέδια για τη συνέχιση της ανάπτυξής τους είναι ειλικρινά πρόκληση και οδηγούν σε

σημαντική αύξηση της σύγκρουσης στη Βαλτική", δήλωσε ο Διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Σεργκέι Μπελιάγιεφ.

Μια "παρατραβηγμένη" ρωσική απειλή χρησιμεύει ως πρόσχημα. Τα κράτη της Βαλτικής ακολούθησαν "υπάκουα" όλες τις οδηγίες των ΗΠΑ και κρύφτηκαν πίσω από το επινοημένο "καθεστώς πρώτης γραμμής" τους", είπε ο Μπελιάγιεφ. "Το παρατηρούμε και εξάγουμε τα απαραίτητα συμπεράσματα." Διαβεβαίωσε: "Ταυτόχρονα, η χώρα μας δεν απείλησε ποτέ τη συμμαχία και δεν την απειλεί." Γερμανοί στρατιώτες σταθμεύουν επίσης στη Λιθουανία.

Ο Μπελιάγιεφ προειδοποίησε επίσης ξανά για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Αυτό θα είχε "σοβαρές στρατιωτικές και πολιτικές συνέπειες που θα μας ανάγκαζαν να επανεξετάσουμε όλο το φάσμα των σχέσεων με αυτά τα κράτη και να λάβουμε αντίποινα", είπε ο διπλωμάτης. Δεν έδωσε λεπτομέρειες. Ο Μπελιάγιεφ είπε ότι η ουδετερότητα των δύο κρατών είναι σημαντικός παράγοντας για τη διασφάλιση της ασφάλειας στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου