Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Διεργασίες για την πώληση της Wind


Διεργασίες που θα καθορίσουν την επόμενη μέρα στις τηλεπικοινωνίες «κρύβουν» οι συζητήσεις των μετόχων της Wind με ξένα επενδυτικά κεφάλαια για την πώληση της εταιρείας, το ίδιο και η από μέρα σε μέρα ανακοίνωση της εξαγοράς ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet ΦΟΡΘ-0,43% από την Alter Ego.

Πληροφορίες από το μέτωπο της Wind αναφέρουν ότι, δεδομένου του
επενδυτικού ενδιαφέροντος που έχει εκδηλωθεί από 3-4 fund, η διαδικασία θα προχωρήσει άμεσα και μάλιστα κάνουν λόγο για κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών στις 11 Δεκεμβρίου, χωρίς τουλάχιστον έως χθες το βράδυ η εν λόγω ημερομηνία να επιβεβαιώνεται από την ίδια την εταιρεία.

Οι εξελίξεις περί τη Wind εισήλθαν σε νέα φάση έπειτα από την ολοκλήρωση της έκδοσης ομολογιακού δανείου ύψους 525 εκατ. ευρώ κατά την οποία οι δύο μέτοχοί της (Golden Tree Asset Management και Cyrus Capital Partners) που ελέγχουν αθροιστικά το 94,9% δήλωσαν με σαφήνεια ότι θα εξετάσουν και την πώλησή της.
Έχουν ήδη εξασφαλίσει ένα μέρισμα της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ, από τα 525 εκατ. ευρώ και ένα ετήσιο EBITDA (κέρδη προ φορών, τόκων και αποσβέσεων) από τη Wind τουλάχιστον 135 εκατ. ευρώ (67 εκατ. ευρώ ήταν το πρώτο εξάμηνο φέτος). Αυτό σημαίνει ότι μια ενδεχόμενη συμφωνία πώλησης θα μπορούσε να φθάσει σε αξία το 1 δισ. ευρώ ή περίπου 7 φορές τα EDITDA, χωρίς να συνυπολογίζονται τα διαθέσιμα.

Forthnet
Την ίδια στιγμή κορυφώνεται το ενδιαφέρον γύρω από τη Forthnet αναφορικά με τον σχεδιασμό του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη για την επόμενη μέρα της εταιρείας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία του με τις πιστώτριες τράπεζες προβλέπει την εξαγορά ποσοστού 32% της εταιρείας. Σε πρώτη φάση η Forthnet θα παραμείνει ως έχει και θα εισέλθει και στην κινητή τηλεφωνία ως εικονικός πάροχος κάνοντας χρήση του δικτύου της Vodafone με την οποία έχει συνάψει εμπορική συμφωνία.
Εκτιμήσεις της τηλεπικοινωνιακής αγοράς και διαρροές από τις τράπεζες αναφέρουν ότι στη συνέχεια o προαναφερόμενος επιχειρηματίας θα επιχειρήσει να πουλήσει τους συνδρομητές της στην τηλεφωνία ώστε να διατηρήσει μόνον τη συνδρομητική τηλεόραση, κάτι που όμως μένει να επιβεβαιωθεί από τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου