Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

H MLS σε περιδίνηση

Εντείνεται η κρίση στην βορειοελλαδική εισηγμένη MLS Πληροφορική, που είναι σε εξέλιξη τον τελευταίο μήνα.

Η αξία της μετοχής κατέγραψε μείωση έως και 62% σε κάποια φάση, φτάνοντας σε χαμηλά άνω των 10 ετών (στα 0,9660 ευρώ στη σημερινή συνεδρίαση του χρηματιστηρίου από τα 4,70 ευρώ τις καλές εποχές).
 Τα αποτελέσματα τόσο της χρήσης 2018 όσο και του εξαμήνου δεν ήταν ενθαρρυντικά έδωσαν αρνητικό σήμα στην αγορά: τα ίδια κεφάλαια ήταν στα 26,8 εκατ. ευρώ με
συνολικές υποχρεώσεις 31,5 εκατ. ευρώ, τα ταμειακά διαθέσιμα 2,4 εκατ. ευρώ στο α΄ εξάμηνο 2019, ενώ οι πωλήσεις έμειναν σταθερές στα 10,6 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στις 821 χιλ. ευρώ από 1,48 εκατ. ευρώ.

Πληροφορίες της χρηματιστηριακής αγοράς αναφέρουν πως θεσμικά χαρτοφυλάκια που είχαν θέσεις στη μετοχή έχουν προχωρήσει σε αθρόες ρευστοποιήσεις, μη βλέποντας προοπτική κερδοφορίας για το επόμενο διάστημα.
Η MLS έχει ανακοινώσει πως αποφάσισε την αγορά ιδίων ομολογιών από τα τρία ομολογιακά δάνεια (λήξεως 2020, 2022, 2024 με συνολική ονομαστική αξία 16,7 εκατ. ευρώ) που έχει εκδώσει και τα οποία διαπραγματεύονται στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, έως το ποσό των 1,67 εκατ. ευρώ, με σκοπό τη μείωση των υποχρεώσεών της, καθώς κατόπιν της αγοράς θα προβεί στην ακύρωση των αποκτώμενων ομολογιών.
Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστοποιηθεί εάν η εισηγμένη έχει προχωρήσει σε αγορές ομολογιών.
Μέσα σε όλα αυτά, την περασμένη Παρασκευή παραιτήθηκε ο Γιάννης Ζάννας, επιχειρησιακός διευθυντής και εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

 makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου