Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Αποπέμπεται ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναγουάζ Σαρίφ λόγω Panama Papers

Την αποπομπή του πρωθυπουργού Ναγουάζ Σαρίφ διέταξε το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν, ανεβάζοντας το πολιτικό θερμόμετρο στη χώρα έντεκα μήνες πριν επόμενες γενικές εκλογές.
Η απομάκρυνση του κ. Σαρίφ από τον πρωθυπουργικό θώκο διατάχθηκε κατόπιν ειδικής έρευνας σχετικά με την περιουσία της οικογένειάς του, η οποία άρχισε πέρυσι μετά τη
διαρροή των «Panama Papers».

Οι ερευνητές συμπέραναν πως τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Σαρίφ – που περιελάμβαναν πολυτελή διαμερίσματα στο Λονδίνο που ελέγχονταν από offshore εταιρείες – δεν δικαιολογούνται και διέταξε ποινική διερεύνηση της υπόθεσης.
Στην ανακοίνωσή του, το Δικαστήριο τόνισε πως ο πλούτος και η συμπεριφορά του κ. Σαρίφ δεν συνάδουν με τις αρετές που θα πρέπει να επιδεικνύει ένας πολιτικός και βουλευτής.

Το κυβερνών κόμμα, η Μουσουλμανική Λίγκα - Ναγουάζ, θα πρέπει να επιλέξει υπηρεσιακό πρωθυπουργό έως τις κάλπες που είναι προγραμματισμένες για το επόμενο καλοκαίρι. Μεγαλύτερος κερδισμένος από την πτώση του κ. Σαρίφ αναμένεται να είναι ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Ιμράν Καν.
Η απόφαση του Δικαστηρίου θέτει πρόωρο τέλος στην τρίτη θητεία του κ. Σαρίφ στην πρωθυπουργία και αμαυρώνει την σταδιοδρομία ενός εκ των σημαντικότερων πολιτικών αρχηγών στην ιστορία του Πακιστάν.

απο το

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου