Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Γιατί στήνουν ειδικό δικαστήριο για τον πρώην πρωθυπουργό της Ισλανδίας;


Ο Γκέιρ Χάαρντε, πρώην πρωθυπουργός της Ισλανδίας και ηγέτης του συντηρητικού Κόμματος της Ανεξαρτησίας, οδηγείται ενώπιον ειδικού δικαστηρίου την Δευτέρα κατηγορούμενος διότι έθεσε σε κίνδυνο τα συμφέροντα της χώρας αποτυγχάνοντας να αποτρέψει την κρίση στο τραπεζικό σύστημα το 2008.

Μην τολμήσει όμως κανείς και παραλληλίσει με την ατιμωρησία των πολιτικών στην Ελλάδα, για ένα πολύ απλό λόγο! Στην Ισλανδία κατέρρευσαν οι τράπεζες Kaupthing, Landsbanki και Glitnir και κάποιος έπρεπε να πληρώσει!!!

Στην Ελλάδα η κρίση, δεν ήταν Τραπεζική και καμία τράπεζα δεν κατέρρευσε! Ακόμη ... συμπληρώνω!

Εαν στην Ελλάδα, είχαν καταρρεύσει 2-3 τράπεζες, τότε σίγουρα θα είχαν τιμωρηθεί κάποιοι πολιτικοί! Αντίθετα, στη χώρα μας, κατέρρευσε η ραχοκοκαλιά του κοινωνικού ιστού, η μεσαία τάξη! Και επειδή αυτό είναι ένα μέρος του εφαρμοστικού ... σχεδίου, κι επειδή το σχέδιο πάει περίφημα, μην αυταπατάστε, ότι με το υπάρχον πολιτικό κατεστημένο, θα τιμωρηθεί κάποιος που κατέκλεψε τα ταμεία, στο όνομα του ... Ελληνικού λαού!

Για την ιστορία, ο Χάαρντε είχε παραιτηθεί τον Ιανουάριο του 2009, μετά την κατάρρευση των τριών μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας που προαναφέραμε.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορείται για αμέλεια και παράβαση καθήκοντος διότι παρέμεινε άπρακτος όταν οι τράπεζες Kaupthing, Landsbanki και Glitnir κατέρρεαν.

Εάν κριθεί ένοχος, αναμένεται να καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δύο ετών.

πηγη:aegeantimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου