Κυριακή 12 Μαΐου 2013

‘Εκθεση – σοκ για τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στα χέρια του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου


Κόλαφο για τις απάνθρωπες και καθεστωτικές πρακτικές που ακολουθούν κάποιοι δικαστές με την ανοχή των αρμοδίων υπουργών συνιστά η ιατροδικαστική έκθεση για τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη που βρίσκεται ήδη στο Ευρωπαίκό Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η έκθεση ξετινάζει στη κυριολεξία από κάθε άλλοθι όλους εκείνους που επιδιώκουν να εξοντώσουν βιολογικά
τον γνωστό επιχειρηματία ο οποίος επέστρεψε με δική του πρωτοβουλία απ’ το Λονδίνο για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες που του αποδίδονταν έχοντας εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Η έκθεση-καταπέλτης εκθέτει ανεπανόρθωτα και το μιντιακό σύστημα το οποίο με ελάχιστες εξαιρέσεις δεν μετέδωσε τα επίμαχα σημεία της φροντίζοντας τις σχέσεις στοργής και διαπλοκής που διατηρεί με κάποιους δικαστές.
Ακόμα και κάποια συστημικά μέσα στα οποία απλόχερα ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης μοίραζε χορηγίες για να συντηρούν τα… μέγαρα έθαψαν στη κυριολεξία το μεγάλο ντοκουμέντο που αποκαλύπτει ότι η κατάσταση στην Ελληνική Δικαιοσύνη είναι πολύ χειρότερη απ’ την Ουγκάντα.

Σύμφωνα με νέα πρόσφατη ιατροδικαστική έκθεση (η οποία συμπεριελήφθη μαζί με δέκα ανατριχιαστικές φωτογραφίες που τις πήραν ιατροδικαστές και δικηγόροι, αφού γύμνωσαν τον Λαυρεντιάδη για να φανεί η κατάστασή των οστών του), που εστάλη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Λαυρεντιάδης εντός των φυλακών και απέχοντας από οποιαδήποτε θεραπεία έχει υποστεί σειρά μη ιάσιμων και μη αναστρέψιμων βλαβών, με κίνδυνο να πεθάνει το επόμενο διάστημα.

Είναι αδιανόητο, λένε οι γνωρίζοντες να πιστεύει κανείς ότι οι καλοί γιατροί του ψυχιατρείου και του νοσοκομείου κρατουμένων έχουν τα απαραίτητα μέσα και φάρμακα για την περίπτωσή του.

Ειδικότερα όπως αναφέρει η έκθεση, συνοδευόμενη από τις φωτογραφίες και όλες τις ιατρικές εκθέσεις προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Α. Η σωματική αναπηρία επιδεινώθηκε και έφτασε πλέον σε ποσοστό 80%, με πλήρη αδυναμία βάδισης λόγω προσβολής του αξονικού του σκελετού με πλήρη αγκύλωση των άκρων χειρών του, οι οποίες είναι πλέον οριστικά αχρηστεμένες με αγκύλωση των αγκώνων του σε θέση 90ο (πρόκειται για εφιαλτική εικόνα που εστάλη στην Ευρώπη).
Β. Εχει υποστεί αποδεδειγμένα, εντός των φυλακών, πολυάριθμα επεισόδια αναπνευστικού και η αναπνευστική του δυσχέρεια, απότοκος του περιοριστικού συνδρόμου επιδεινώθηκε.
Γ. Προσβλήθηκε από πνευμονία.
Δ. Παρουσίασε σοβαρό επεισόδιο θρομβοπενίας (μειώθηκε αριθμός αιμοπεταλίων κάτω των 60.000) με άμεσο κίνδυνο αιμορραγίας ανά πάσα στιγμή.

Οι γιατροί που τον έχουν εξετάσει φοβούνται ότι σε λίγο καιρό δεν θα είναι σε θέση να μεταφερθεί ούτε με καροτσάκι στον ανακριτή ή ενώπιον άλλων δικαστικών αρχών.
Ο ίδιος ο Λευρεντιάδης φοβάται να πάει στο νοσοκομείο κρατουμένων γιατί αν μολυνθεί (κάτι πολύ πιθανό λόγω του ανοσοποιητικού και της κατάστασής του) δεν θα αντέξει.
Ο Μίδας που τάραξε τα επιχειρηματικά νερά την τελευταία εικοσαετία είναι αγνώριστος σήμερα, κρατούμενος στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Οταν προφυλακίστηκε οδηγήθηκε στο κελί που βρίσκονταν οι επιχειρηματίες Λάκης Γαβαλάς και Γιώργος Σαχπατζίδης.

Σήμερα είναι σε κελί του 3ου ορόφου και δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί. Είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, το οποίο δεν μπορεί να χειριστεί λόγω της κατάστασης των χεριών του, τα οποία έχουν πλέον πλήρη στρέβλωση.
Μέσα στο κελί υπάρχει μια τούρκικη τουαλέτα, την οποία δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αφού δεν μπορεί να σταθεί και να σκύψει σε θέση στάση κατάλληλη για τις ανάγκες του, καθώς οι κνήμες του – γενικά τα πόδια του- δεν μπορούν να έχουν κάμψη μεγαλύτερη του 30%.
Πρόκειται για μαρτύριο- στην κυριολεξία, ένα βασανιστήριο.
Για τις καθημερινές ανάγκες του πρέπει να μεταφέρεται στην αγκαλιά συγκρατούμενου ή να είναι υποβασταζόμενος (σηκωτός) από συγκρατούμενούς του για να τον μεταφέρουν στον πρώτο όροφο, όπου υπάρχει κανονική τουαλέτα. Εξαιτίας της κατάστασής του κινδυνεύει από πλήθος λοιμώξεων.

Ενας Αλβανός συγκρατούμενος (που έχει καταδικαστεί για ανθρωποκτονίες) μένει μαζί του στο ίδιο κελί του ψυχιατρείου και, αν τον ακούσει τη νύχτα, τον βοηθάει να στρίψει για να ξεφύγει από τους πόνους και τις κράμπες που φέρνει η αγκύλωση.
Παραμένει σε ένα χώρο όπου κρατούνται άτομα με μολυσματικά νοσήματα αλλά και σε κτιριακές εγκαταστάσεις που προάγουν επιδημίες λοιμώξεων, που, για τη δική του περίπτωση, είναι -σύμφωνα με την εκτίμηση όλων των ειδικών γιατρών- θανατηφόρες.

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ακόμη και σε αυτή την κατάσταση θεωρείται ύποπτος φυγής και δεν προβλέπεται από το νομικό μας σύστημα για προφυλακισμένους η κατ’ οίκον κράτηση.
Ετσι τουλάχιστον λένε οι δικηγόροι του. Πριν από τη σύλληψή του και την προφυλάκισή του ήταν στο εξωτερικό.

Οταν κινήθηκε από τη Δικαιοσύνη η υπόθεση της Proton Bank, επέστρεψε στην Ελλάδα αντί να διαφύγει και να παραμείνει στο εξωτερικό, σε χώρες που δεν έχουν συμβάσεις δικαστικής αρωγής, όπως, π.χ. στη Νότια Αμερική και αλλού. Κάποιοι επιμένουν ότι έχει διαβεβαιώσεις ότι το θέμα με τις «μαύρες τρύπες» της Proton Bank θα έκλεινε και γι’ αυτό μάλιστα επέστρεψε εκείνα τα 50 και κάτι εκατομμύρια ευρώ.

Η κατάσταση της υγείας του πριν από τη σύλληψη αντιμετωπιζόταν επαρκώς σε κέντρα του εξωτερικού. Συνήθιζε να λεει ότι «οι γιατροί του είπαν κάποτε, όταν διαγνώστηκε η ασθένειά του, ότι θα παραμείνει από 20 χρόνων σε αναπηρικό καροτσάκι και θα κλείσει οριστικά τα μάτια του στα 30».
Πέρασε τα 30, καμάρωνε ότι ξεπέρασε τον πατέρα του σε επιχειρηματικά πλάνα, σχέδια και επεκτάσεις, ερχόταν σε επαφή με όλο τον πολιτικό κόσμο, είχε φίλους τον Ακερμαν της Deutsche Bank και τον περίφημο Μπρεζίνσκι, το ίδρυμα του οποίου επιχορηγούσε, αλλά δεν φανταζόταν ότι η απόκτηση της Proton Bank από την Τράπεζα Πειραιώς και οι επιλογές του στη διαχείρισή του θα οδηγούσαν σε κατηγορίες που επισύρουν ακόμα και δις ισόβια…

απο το  lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου