Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, λίγα πράγματα συγκρίνονται με μια χαλαρή βραδιά στο μπαλκόνι, την αυλή ή ακόμα και στον πεζόδρομο της γειτονιάς, με μια μπίρα στο χέρι ή ένα ποτηράκι ούζο που γεμίζει ξανά και ξανά. Κι εκεί, στο κέντρο της παρέας, βρίσκονται πάντα οι μεζέδες.
Ο μεζές στην Ελλάδα δεν είναι απλώς ένα συνοδευτικό για το ποτό. Είναι τρόπος ζωής, αφορμή για κουβέντα, ευκαιρία για μοίρασμα. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι περίτεχνο ή χρονοβόρο - πολλές φορές, το πιο απλό, όπως λίγη φέτα, ελιές, ένα ψωμί στη σχάρα είναι ό,τι καλύτερο για το αλκοόλ που έχεις επιλέξει.
Η μπίρα συνδυάζεται υπέροχα με πιο δροσερούς και λιπαρούς μεζέδες, ενώ το ούζο με την έντονη γεύση του απαιτεί πιο θαλασσινούς ή πικάντικους μεζέδες. Για παράδειγμα, με την μπίρα επιλέγεις πατατοσαλάτες, καλαμαράκια, κεφτεδάκια, αλοιφές όπως τζατζίκι ή ταραμοσαλάτα και με το ούζο γαύρο μαρινάτο, χταπόδι ξιδάτο, λαδοτύρι, ντολμαδάκια, τουρσιά και μελιτζανοσαλάτα. Εξάλλου, πρέπει να θυμάσαι πως με τέτοια πιάτα ο στόχος δεν είναι ποτέ να «χορτάσεις», αλλά να τσιμπολογάς, να δοκιμάζεις, να απολαμβάνεις.
Δες εδώ 33 συνταγές για λαχταριστά μεζεδάκια
Μεζέδες για μπίρα και ούζο: 42 συνταγές για το καλοκαίρι στο μπαλκόνι με φίλους | Cookout.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου