Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

Τι σημαίνει το κατηγορητήριο του Τραμπ

Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγορείται βάσει σφραγισμένων κατηγοριών. Δεν είναι σαφές γιατί οι κατηγορίες είναι σφραγισμένες. Φανταστείτε να συλλάβετε κάποιον με βάση τις κατηγορίες που κρατήθηκαν από το άτομο. Συμβαίνει στην Αμερική όπως και στη Σοβιετική Ένωση του Στάλιν.

Ίσως οι κατηγορίες να κρατηθούν μυστικές, ώστε τα μέσα ενημέρωσης να μπορούν να δυσφημίσουν τον Τραμπ αναφέροντας ότι η σύλληψή του «σχετίζεται με την υποτιθέμενη συμμετοχή του σε μια

κρυφή πληρωμή χρημάτων και την επακόλουθη συγκάλυψη που περιλαμβάνει μια υποτιθέμενη σχέση με την σταρ ταινιών ενηλίκων Στόρμι Ντάνιελς», όπως ανέφερε το Sputnik International σήμερα το πρωί. Σημειώστε ότι το Sputnik είναι μια ρωσική υπηρεσία ειδήσεων και δεν αποτελεί μέρος της εκστρατείας των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης εναντίον του προέδρου Τραμπ. Αλλά καθώς οι κατηγορίες σφραγίζονται, το Sputnik έχει μόνο την περιγραφή του κατηγορητηρίου από τις των ΗΠΑ. Ο λογαριασμός είναι εντελώς ψευδής.

Ο Τραμπ δεν συλλαμβάνεται επειδή πλήρωσε χρήματα εκβιασμού σε μια πορνοστάρ, η οποία είδε την ευκαιρία της για εκβιασμό όταν ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι είναι προεδρικός υποψήφιος. Καμία σχέση δεν έχει αποδειχθεί. Είναι σύνηθες για τους ανθρώπους που εκβιάζονται να πληρώνουν για να αποφύγουν τη διαμάχη ότι οι θα μετατραπούν σε πραγματικότητα.

Η βασική κατηγορία εναντίον του Τραμπ είναι μια ενορχήστρωση. Ένας μαύρος Δημοκρατικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, που φημολογείται ότι είναι προστατευόμενος του Τζορτζ Σόρος που μισεί τον Τραμπ, ενός από τους χειρότερους εχθρούς της Αμερικής, ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ διέπραξε πλημμέλημα, όχι κακούργημα, αναφέροντας την πληρωμή ως νομική δαπάνη που χρεώθηκε στην εταιρεία του αντί να την αναφέρει ως συνεισφορά στην προεκλογική εκστρατεία. Αυτή είναι απλώς η γνώμη του εισαγγελέα, μια γνώμη που τροφοδοτήθηκε επιτυχώς σε ένα μεγάλο σώμα ενόρκων. Είναι γνωστό ότι οι ένορκοι είναι στόκος στα χέρια ενός εισαγγελέα.  

Σύμφωνα με το νόμο, αυτό θα ήταν πλημμέλημα που αντιμετωπίζεται με πρόστιμο. Αλλά ο εισαγγελέας υποθέτει επίσης ότι η πληρωμή αναφέρθηκε σκόπιμα λανθασμένα, προκειμένου να συγκαλυφθεί μια συνεισφορά εκστρατείας ως εταιρική δαπάνη. Αυτή η υπόθεση του εισαγγελέα είναι που μετατρέπει την κατηγορία σε ομοσπονδιακό κακούργημα.

Με άλλα λόγια, όλα είναι υπόθεση του εισαγγελέα. Το ερώτημα που δεν μπορώ να απαντήσω είναι πώς μπορεί ένας εισαγγελέας να δικάσει ένα άτομο για ομοσπονδιακό έγκλημα;

Οι Δημοκρατικοί έχουν ξεφύγει με το «Russiagate», τις ψευδείς μομφές, την «πύλη εξέγερσης», την «πύλη εγγράφων», τη συγκάλυψη των κακουργημάτων της Χίλαρι Κλίντον, την καταστολή και τη λογοκρισία των καταδικαστικών πληροφοριών στον φορητό υπολογιστή του Χάντερ Μπάιντεν, τις κλεμμένες εκλογές και μια μεγάλη ποικιλία άλλων παραβιάσεων του νόμου και της δέουσας διαδικασίας. Γνωρίζουν ότι οι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την 7χρονη επίθεσή τους στον Ντόναλντ Τραμπ.

Οι Ρεπουμπλικάνοι δεν είναι μαχητές. Ο έλεγχός τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων είναι περιορισμένης εξουσίας. Επιπλέον, το Ρεπουμπλικανικό κατεστημένο θέλει να απαλλαγεί από τον Τραμπ όσο και οι Δημοκρατικοί. Ο Τραμπ είναι η επιλογή των απλών ανδρών και γυναικών που είναι ανίσχυροι.  

Οι ηγέτες της Νότιας Αμερικής απάντησαν επισημαίνοντας ότι η σύλληψη ενός πρώην προέδρου σημαίνει ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται τώρα στην ίδια κατηγορία με τις Δημοκρατίες της Μπανάνας, όπου κάθε διάδοχος πρόεδρος συλλαμβάνει τον προκάτοχό του.  

Η σύλληψη του Τραμπ έχει μοναδικό σκοπό να αποδείξει για πάντα ότι η αμερικανική ελίτ που κυβερνά δεν θα ανεχθεί έναν πρόεδρο που εκπροσωπεί τον λαό και όχι τον εαυτό της. Αυτό, και μόνο αυτό, είναι το κατηγορητήριο κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

Τι σημαίνει το κατηγορητήριο του Τραμπ | (paulcraigroberts.org)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου