Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

«Ελληνικός τουρισμός, η επιστροφή»: Ελπίδες για δυναμικό «comeback» μετά την COVID–Τα πρώτα στοιχεία

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας ο ελληνικός τουρισμός φαίνεται ότι θα πάρει τις πρώτες σημαντικές ανάσες του στα μεγέθη της προ COVID εποχής. 
Αυτό τουλάχιστον ελπίζουν οι άνθρωποι του τουρισμού.

Περί το 75% των ξένων τουριστών του 2019 υπολογίζουν με μια πρώτη εκτίμηση ότι θα υποδεχθούν φέτος Έλληνες ξενοδόχοι, που κάποιοι εξ αυτών μας μετέφεραν το κλίμα της αγοράς.
Αυτό προκύπτει, εξετάζοντας τα πρώτα δεδομένα από τις προκρατήσεις, τα συμβόλαια και τις προγραμματισμένες πτήσεις, όπως υπογραμμίζει στο Sputnik το μέλος Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και πρόεδρος Ξενοδόχων Ρεθύμνου, Εμμανουήλ Τσακαλάκης.

Ειδικότερα για την Κρήτη εκτιμά ότι θα ξεπεράσει το 80% των αφίξεων σε σχέση με το 2019, ενώ εξηγεί ότι φέτος υπάρχουν ευέλικτα τουριστικά πακέτα, που μπορούν να ακυρωθούν εύκολα αν χρειαστεί.


«Φόβος μας είναι να μην αυξηθούν τα κρούσματα της πανδημίας και να μην υπάρξουν νέες μεταλλάξεις και παραλλαγές του ιού που ενδεχομένως ανατρέψουν την καλή εικόνα. Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι θα είναι μικρός ο κίνδυνος για κάτι τέτοιο, ωστόσο η σεζόν θα είναι ανάλογη με την εξέλιξη της πανδημίας» εξηγεί ο κ Τσακαλάκης.


«Τουρίστες πιθανότατα και από τον Μάρτιο»

Τα προηγούμενα καλά χρόνια, δηλαδή μέχρι και το 2019, τα ξενοδοχεία άνοιγαν από τα τέλη Απριλίου - αρχές Μαΐου, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος ξενοδόχων Ρεθύμνου.

«Ωστόσο φέτος ενδεχομένως δούμε κόσμο και τον Μάρτιο» προβλέπει, τονίζοντας ότι είναι μεγάλη η ανάγκη του κόσμου να ταξιδέψει μετά από δύο χρόνια περιορισμών και «ειδικά στην Κρήτη που είναι ο νούμερο 1 προορισμός».
Παρόμοια εικόνα, πάντως, υπάρχει και βορειότερα σύμφωνα με όσα τονίζει στο Sputnik ο Γιώργος Ζαφείρης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας.
«Προχωράμε σαν να μην υπάρχει πανδημία. Αν δεν υπάρξουν νέα προβλήματα με τον ιό, θα κάνουμε λόγο για μια εξαιρετική χρονιά. Στο αεροδρόμιο Αγχιάλου ήδη έχουν προγραμματιστεί πτήσεις για την άνοιξη και τις αρχές του καλοκαιριού από Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Αυστρία και άλλες περιοχές. Από εκεί θα πάνε στα νησιά» εξηγεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου