Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Τρέχει η διπλή τουριστική επένδυση της Μεντεκίδης

Χαλκιδική: 2020 έτοιμο το ξενοδοχείο και 2021 το τουριστικό χωριό

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι κατασκευαστικές εργασίες για την ανέγερση του πεντάστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος στον Άγιο Ιωάννη Χαλκιδικής, ένα project που αποτελεί μέρος της μεγάλης τουριστικής επένδυσης της Μεντεκίδης στην περιοχή, συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με
πληροφορίες της «Ν», οι κατασκευαστικές εργασίες, που ξεκίνησαν στα τέλη του 2018, βρίσκονται σε επίπεδο υλοποίησης περί το 60% και αντιστοιχούν περίπου στο 40% του κόστους του πολυτελούς ξενοδοχείου, ύψους επένδυσης 25 εκατ. ευρώ.
Θα ακολουθήσουν οι εργασίες για τις υποδομές και τα δίκτυα με στόχο το ξενοδοχειακό συγκρότημα να είναι έτοιμο τον Μάιο του 2020 προκειμένου να λειτουργήσει στο σύνολο της επόμενης θερινής τουριστικής σεζόν.
Σημειώνεται ότι η Μεντεκίδης βρίσκεται σε συνεχείς συζητήσεις τόσο με Έλληνες όσο και με ξένους hotel operators για τη διαχείριση της ξενοδοχειακής μονάδας.
Το υπό κατασκευή συγκρότημα στον Άγιο Ιωάννη Σιθωνίας αναπτύσσεται σε έκταση 65 στρεμμάτων, διαθέτει εμβαδόν περίπου 13.000 τ.μ., θέσεις στάθμευσης, αλλά και πισίνες συνολικής επιφάνειας περίπου 3.000 τετραγωνικών μέτρων. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα θα διαθέτει 250 δωμάτια και θα αποτελείται από ένα κεντρικό τριώροφο κτήριο, μαζί με συστάδες διώροφων κτισμάτων τύπου μπανγκαλόου, καθώς και κάποια βοηθητικά κτήρια (ταβέρνα, beach bar κ.λπ.).

To τουριστικό χωριό
Σε ό,τι αφορά το δεύτερο μέρος του project, το παραθεριστικό χωριό, ύψους επένδυσης επίσης 25 εκατ. ευρώ, έχουν ήδη εγκριθεί οι άδειες κατασκευής υποδομών, ενώ μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να εκδοθεί και η άδεια δόμησης για τις κατοικίες. Σε πρώτη φάση θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες για τη διάνοιξη δρόμων και την κατασκευή των απαιτούμενων υποδομών για την ανάπτυξη του τουριστικού χωριού.
Όπως τόνισε στη «Ν» o Γιώργος Μεντεκίδης, διευθύνων σύμβουλος της Μεντεκίδης Κατασκευαστική, στόχος είναι το παραθεριστικό χωριό να ολοκληρωθεί το 2021, για να προλάβει την τουριστική περίοδο εκείνης της χρονιάς. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στο παραθεριστικό χωριό θα υπάρχουν τις 150 κατοικίες, με μέσο όρο επιφάνειας 200 τετραγωνικών μέτρων έκαστη.

Η πολεοδομούμενη έκταση για την υλοποίηση του χωριού θα είναι περίπου 62 στρέμματα, ενώ αντίστοιχη θα είναι η έκταση για τους κοινόχρηστους χώρους του τουριστικού χωριού.
Να σημειωθεί ότι το ακίνητο έκτασης 253 στρεμμάτων του Αγίου Ιωάννη, στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, διαθέτει παραλία 2 χλμ., με την εκμεταλλεύσιμη περιοχή να φθάνει στα 180 στρέμματα. Η επένδυση της «Ακτή Αγίου Ιωάννη Αναπτυξιακή και Τουριστική Α.Ε.» υλοποιείται μέσω του αναπτυξιακού νόμο μόνο σε ό,τι αφορά το σκέλος του ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι χρειάστηκε να περάσουν περίπου πέντε χρόνια από τη μέρα που κατακυρώθηκε το ακίνητο-φιλέτο στη Μεντεκίδης, μέσω του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ, έναντι 9,61 εκατ. ευρώ, για να ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες - καθυστέρηση ενδεικτική της γραφειοκρατίας που ταλανίζει ακόμα τις μεγάλες επενδύσεις στη χώρα μας. Και όλα αυτά παρότι η επένδυση στον Άγιο Ιωάννη δεν συνάντησε αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία, έχοντας λάβει εξαρχής δημοσίως τη στήριξη του Δήμου Σιθωνίας.


Tου Γιώργου Χατζηλίδη
ghatzil@naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου