Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Ιδού γιατί “αποχωρούν” τον Θεοχάρη

Το ποτήρι  ξεχείλισε το τελευταίο διάστημα, όταν ο επικεφαλής της ΓΓΕ (Γενική Γραμματεία Εσόδων) με συνεχείς εντολές και ντιρεκτίβες είχε επιδοθεί σε ένα πρωτοφανές (κυρίως ψυχολογικό) προγκρόμ εις βάρος τσακισμένων από την λιτότητα συνταξιούχων και ελευθέρων επαγγελματιών.

Με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των πολιτών να θεωρεί – λανθασμένα, αλλά αυτό πίστευε – πως η Εφορία ενδέχεται να
τους πάρει μέχρι και το σπίτι, για μερικά ψωρο-κατοστάρικα οφειλών στην Εφορία.

Στο Μαξίμου πνέουν μένεα για τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων, για τις παντελώς άστοχες παρεμβάσεις του, ειδικά κατά την διάρκεια της πρόσφατης προεκλογικής περιόδου, τότε που άκαιρα,  η Εφορία έστελνε απειλητικά ραβασάκια σε χιλιάδες μικροοφειλέτες, δημιουργώντας αρνητικό κλίμα για την κυβέρνηση.

Μάλιστα κάποιοι εντός του Μαξίμου θεωρούν πως είναι πολύ πιθανό να υπάρχει  «διαύλος εικοινωνίας» του Θεοχάρη με κόμμα της αντιπολίτευσης . Και πως η πρακτική Θεοχάρη, ειδικά των τελευταίων μηνών μπορεί να έχει σχέση και με αυτό.

Πάντως για να μην τα ισοπεδώνουμε και όλα,  ο Θεοχάρης κατά την διάρκεια της θητείας του προχώρησε κανονικά (και ως όφειλε βεβαίως) σε καταλογισμούς πολύ υψηλών προστίμων σε πολύ μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις, που πιάστηκαν με «γίδα στην πλάτη».

 Πιο χαρακτηριστική περίπτωση εκείνη με το πρόστιμο – μαμούθ των 800 εκατομμυρίων ευρώ, που καταλογίστηκε στο χώρο των πετρελαίων για απάτη με τριγωνικές συναλλαγές.
 Και το οποίο έτρεχε το μισό υπουργικό συμβούλιο (με την απόλυτη ανοχή – σιωπή της αντιπολίτευσης) για να «σβήσει» εξυπηρετώντας έτσι κορυφαίο έλληνα νταβατζή.

Για αυτό και η πρωτοφανής λύσσα συγκεκιρμένων μέσων ενημέρωσης, και τα ατέλειωτα «εμπρηστικά» πρωτοσέλιδα που ανεδείκνυαν τις, αρκετές είναι αλήθεια, γκάφες του Θεοχάρη σε ότι έχει να κάνει με την είσπραξη εσόδων από αντικειμενικά ευπαθείς ομάδες όπως είναι οι συνταξιούχοι και οι αυτοαπασχολούμενοι.

Τέλος θα πρέπει να σημειώσουμε πως η όποια επιλογή στο πρόσωπο του αντικαταστάτη του Θεοχάρη, θα πρέπει να έχει και την σύμφωνη γνωμη του ΔΝΤ και του Τόμσεν με τον οποίο διατηρούσε ανοιχτή γραμμή ο απερχόμενος Γραμματέας Εσόδων.

Κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται πως η δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ δεν καθυστέρησε μόνο, “αναμένοντας” την ανακοίνωση του νέου υπουργού Οικονομικών, αλλά στην Ουάσινγκτον αναμένουν και το νέο Γενικό Γραμματέα Εσόδων.

απο το http://lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου