Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

«Έκλεισε» η πώληση του ΟΠΑΠ με την Emma Delta

Έκλεισε η συμφωνία μεταξύ του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και του ελληνοτσεχικού fund Emma Delta, που ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος για την εξαγορά ποσοστού του ΟΠΑΠ

Χθές, Τετάρτη, συνεδρίασε το ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να εξετάσουν τη νέα,
αναθεωρημένη προς τα πάνω, προσφορά της Emma Delta.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποτίμηση ανά μετοχή θα είναι γύρω στα 6,5 ευρώ, καθώς οι νέοι μέτοχοι του Οργανισμού δεν θα έχουν δικαίωμα στο μέρισμα του 2012.
Εφόσον κοπεί το μέρισμα από την τρέχουσα τιμή της μετοχής, τότε φέρνει την τιμή της χαμηλότερα από αυτά τα επίπεδα.
Εάν δε, το μέρισμα προστεθεί στην τιμή των 6,5 ευρώ, τότε φέρνει τη μετοχή πάνω από τα 7 ευρώ που σημαίνει ότι αντιστοιχεί σε μια κεφαλαιοποίηση άνω των 700 εκατ. ευρώ για το 33% - νούμερτο που εκτιμάται στα 712 εκατ. ευρώ.

Πετυχημένη χαρακτήρισε τη συμφωνία ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του, δηλώνει τα εξής:
«Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα(χθές) η πρώτη μεγάλη αποκρατικοποίηση που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας.
Τα οφέλη για το ελληνικό Δημόσιο είναι πολλαπλά, αφού αποδεικνύεται η εμπιστοσύνη των επενδυτικών κεφαλαίων στην ελληνική Οικονομία και ταυτόχρονα εξασφαλίζονται για πρώτη φορά, πέραν του τιμήματος και έσοδα από φόρους 30% επί των μικτών κερδών που θα μπαίνουν κάθε χρόνο στο δημόσιο ταμείο.
Το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων θα συνεχιστεί από την κυβέρνηση με αποφασιστικότητα, προκειμένου, να επισπευσθεί η έξοδος της χώρας από την κρίση με τους ταχύτερους δυνατούς χρόνους και επωφελέστερους όρους για την εθνική μας οικονομία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου