Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Οι πρώτοι παρατηρητές μπορεί να έρθουν από τη Συρία στα Υψώματα του Γκολάν.


Η Ρωσία συμφώνησε να στείλει παρατηρητές στη Δημοκρατία, από τους υπηκόους τους.
Μια ομάδα τεχνικών εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ πρόσφατα εργάστηκε στη Δαμασκό για να συμφωνήσει με τη συριακή κυβέρνηση να στείλει τις λεπτομέρειες του μηχανισμού των ανταρτών στους διεθνείς παρατηρητές. Ως πρώτο βήμα, θα εξετάσει τη δημιουργία μιας μικρής ομάδας παρατηρητών, από την αποστολή του ΟΗΕ, που θα λειτουργήσουν στα Υψώματα του Γκολάν.
Αυτό ανακοινώθηκε από τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον σύρο ομόλογό του Ουαλίντ αλ-Mualemom. Η συνέντευξη Τύπου μεταδόθηκε από κανάλι της Ρωσίας σήμερα.
Η Γραμματεία του ΟΗΕ έχει στείλει στη Ρωσία και σε διάφορες άλλες χώρες, κατόπιν αιτήσεως, κατά πόσον είναι έτοιμες να αποστείλουν παρατηρητές στη Συρία μεταξύ των υπηκόων τους. Η Μόσχα συμφώνησε.

Ο Λαβρόφ πρόσθεσε ότι η συριακή ηγεσία επιβεβαίωσε τη δέσμευση της να τηρήσει τις υποχρεώσεις που υπέχει από την κατάπαυση του πυρός σύμφωνα με το σχέδιο του Κόφι Ανάν.Η Δαμασκός, επίσης, ανέφερε ότι είχε αρχίσει την εκτέλεση των διατάξεων του σχεδίου να αποσυρθεί από τις πόλεις τον βαρύ εξοπλισμό. Στην περίπτωση αυτή, ο επικεφαλής του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών,και οι αρχές της Συρίας θα μπορούσαν να δράσουν πιο επιθετικά και αποφασιστικά. Ωστόσο, οι περισσότερες ομάδες της αντιπολίτευσης στη Συρία δεν έχουν αποδεχθεί τις διατάξεις του Κόφι Ανάν, είπε ο Λαβρόφ.


Написать комментарий http://www।izvestia.ru ΑΠΟΔΟΣΗ:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου