Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Το γερμανικό Κεφάλαιο απαιτεί από την Μέρκελ να μας ρίξει στον Καιάδα

Νέο χτύπημα κατά της προσπάθειας να λυθεί το ελληνικό πρόβλημα με μια γενναία παρέμβαση των ισχυρών, από Γερμανούς επιχειρηματίες και εργοδότες. Με κοινή ανακοίνωσή τους ζητούν όχι μόνο να μη δώσει λύση η Μέρκελ αλλά να οδηγούνται οι προβληματικές χώρες σε καθεστώς ελεγχόμενης χρεοκοπίας. “Οι υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης θα πρέπει να παραπέμπονται σε μια διαδικασία ελεγχόμενης πτώχευσης. Μια έγκαιρη αναδιάρθρωση του χρέους τους θα πρέπει να είναι ένα από τα εργαλεία της ευρωπαϊκής πολιτικής”, υποστηρίζουν.

Ο Σύνδεσμος Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI), ο Σύνδεσμος Γερμανών Εργοδοτών (BDA), η Ένωση Βιομηχανικών και Εμπορικών Επιμελητηρίων (DIHK) και η Ένωση Γερμανικών Βιοτεχνιών (ZDH) τάσσονται κατά της έκδοσης «ευρωομολόγου», υποστηρίζοντας ότι ένα τέτοιο μέτρο θα καθιστούσε την ΕΕ «ένωση μεταφοράς κεφαλαίων» και θα οδηγούσε στην «κοινοτικοποίηση» των χρεών των προβληματικών χωρών.

Οι επιχειρηματικοί σύνδεσμοι τάσσονται υπέρ της συμμετοχής ιδιωτικών κεφαλαίων στο κόστος διάσωσης χωρών σε περιπτώσεις αναδιάρθρωσης και ζητούν από την ΕΕ να εκπονήσει σαφείς κανόνες διαχείρισης της διαδικασίας πτώχευσης κρατών.

Πρόκειται για συνέχιση των πιέσεων στη Μέρκελ να μην πάρει αποφάσεις που θα συμβάλλουν στη διάσωση της Ελλάδας αλλά και της Πορτογαλίας και Ισπανίας που ακολουθούν. Είχε προηγηθείη Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας (Bundesbank), η ομάδα των 200 οικονομολόγων και οι κοινοβουλευτικές ομάδες Χριστιανοδημοκρατών (CDU/CSU) και Φιλελευθέρων (FDP).

Κοινός παρονομαστής είναι να ληφθούν σκληρά μέτρα για τις χρεωμένες χώρες, να μην ενδώσει η Μέρκελ σε ευέλικτες μορφές οικονομικής διακυβέρνησης και όσοι έχουν πρόβλημα να πέσουν στον… Καιάδα, έτσι για να μάθουν. Για να δούμε πόσο θα υποκύψει η Μέρκελ στις πιέσεις ή θα δει ευρωπαϊκά το θέμα, ότι πρόκειται για συστημική κρίση που θα πλήξει όλη την Ευρώπη.

πηγη:www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου