Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Τι θα συμβούλευε ο Μπιλ Γκέιτς τον εαυτό του όταν ήταν νέος;

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς αποκάλυψε ότι αν μπορούσε, θα συμβούλευε τον εαυτό του όταν ήταν νέος ότι η εξυπνάδα δεν είναι απαραίτητα το σημαντικότερο εφόδιο στη ζωή.
Ο δισεκατομμυριούχος που παράτησε το πανεπιστήμιο για να αναπτύξει το λογισμικό των Windows, το οποίο έφερε την
επανάσταση στον κόσμο των υπολογιστών, τόνισε ότι η εξυπνάδα δεν είναι τόσο μονοδιάστατη όσο πίστευε παλιότερα.
Ο Γκέιτς έκανε αυτά τα σχόλια κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Reddit, όπου μπορεί κανείς να ρωτήσει ό,τι θέλει τον συνεντευξιαζόμενο.
«Θα μου εξηγούσα ότι η εξυπνάδα δεν είναι τόσο μονοδιάστατη και τόσο σημαντική όσο πίστευα τότε», απάντησε σε ερώτηση για τις συμβουλές που θα έδινε στον 19χρονο εαυτό του. «Θα του έλεγα να εξερευνήσει τον αναπτυσσόμενο κόσμο πριν μπει στα σαράντα. Δεν ήμουν πολύ κοινωνικός τότε, όμως δεν είμαι σίγουρος ότι κάποια συμβουλή μπορεί να το διόρθωνε αυτό. Ίσως έπρεπε να είμαι αδέξιος και απλά να μεγαλώσω».
Ο νεαρός Μπίλ Γκέιτς ήταν πραγματικό φαινόμενο στο ιδιωτικό σχολείο του στο Σιάτλ, όπου έπιασε σχεδόν το απόλυτο στην βαθμολογία κατά τις τελικές εξετάσεις, κάτι που του χάρισε μια θέση στο Χάρβαρντ.

Ερωτηθείς για το πώς μετρά εκείνος την επιτυχία, ο Γκέιτς, του οποίου η αξία είναι πάνω από 60 δισ. δολάρια, αναφέρθηκε σε έναν άλλο μεγιστάνα: « Ο Ουόρεν Μπάφετ πάντα έλεγε ότι το μέτρο επιτυχία είναι αν οι κοντινοί σου άνθρωποι είναι ευτυχισμένoι ή σε αγαπούν. Επίσης είναι ωραίο να νιώθεις ότι έχεις κάνει τη διαφορά – εφευρίσκοντας κάτι ή μεγαλώνοντας παιδιά ή βοηθώντας ανθρώπους που έχουν ανάγκη».

Όσον αφορά στο ποιο είναι το μεγαλύτερο επίτευγμά του, ανέφερε τα Windows, όμως πρόσθεσε ότι θα ήθελε τελικά το Ίδρυμα που έχει με τη γυναίκα του να γίνει κάποια στιγμή το ίδιο σημαντικό. «Παρόλο που η δουλειά στο Ίδρυμα είναι πολλά υποσχόμενη και θα εξελιχθεί σε μεγάλο έργο τις επόμενες δεκαετίες, ακόμη πιστεύω ότι η ευκαιρία μου να είμαι μέρος της επανάστασης στους υπολογιστές ήταν το μεγαλύτερο πράγμα που έκανα», κατέληξε.
 _______________________
   Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου