Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

Με νέες κυρώσεις απειλούν Ρωσία - Άσαντ οι ΗΠΑ - Βρετανία

ΗΠΑ και Βρετανία απειλούν Ρωσία και Άσαντ με νέες κυρώσεις για το Χαλέπι
 Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο προειδοποίησαν ότι οι δυτικοί σύμμαχοι ετοιμάζονται να επιβάλουν νέες κυρώσεις κατά της Συρίας και της Ρωσίας εξαιτίας της πολιορκίας του Χαλεπίου.

 «Εξετάζουμε την επιβολή επιπλέον κυρώσεων και θέλουμε να
είμαστε ξεκάθαροι, ο πρόεδρος Ομπάμα δεν έχει αποκλείσει καμία επιλογή μέχρι στιγμής», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, έπειτα από την ολοκλήρωση συνεδρίασης με θέμα τη Συρία με τη συμμετοχή ευρωπαϊκών και μεσανατολικών χωρών που υποστηρίζουν τις αντικαθεστωτικές συριακές δυνάμεις, προσθέτοντας ωστόσο ότι χρέος του είναι να εξαντλήσει όλα τα διπλωματικά μέσα.
 «Συζητούμε όλους του μηχανισμούς που έχουμε στη διάθεσή μας, αλλά δεν βλέπω πουθενά στην Ευρώπη μεγάλη όρεξη για κήρυξη πολέμου», πρόσθεσε μετά τις συνομιλίες. «Δεν νομίζω ότι τα κοινοβούλια των ευρωπαϊκών χωρών είναι έτοιμα να κηρύξουν πόλεμο».

 Ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον δήλωσε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου ότι προτάθηκε «σειρά μέτρων», ανάμεσά τους και επιπλέον μέτρα κατά του καθεστώτος και των υποστηρικτών του.
 «Αυτά τα μέτρα θα πλήξουν τους δράστες των εγκλημάτων αυτών», προειδοποίησε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών.

 Ο Τζον Κέρι χαρακτήρισε τους βομβαρδισμούς κατά του Χαλεπίου «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», ενώ ο Μπόρις Τζόνσον κάλεσε τη Μόσχα να δείξει οίκτο.

απο τη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου