Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Σε θέση μάχης τα τεθωρακισμένα της αστυνομίας – Χιλιάδες διαδηλωτές συρρέουν ξανά στην πλατεία Ταξίμ


Με κανόνια νερού οι αστυνομικοί προσπαθούν να τους απομακρύνουν
Στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη επέστρεψαν σήμερα χιλιάδες διαδηλωτές, αιφνιδιάζοντας αρχικά τις αστυνομικές που αυτή την ώρα επιχειρούν να τους απομακρύνουν
χρησιμοποιώντας κανόνια νερού και έχοντας τα τεθωρακισμένα σε ετοιμότητα γύρω από την πλατεία.


Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη κινητοποίηση των τελευταίων ημερών, έπειτα από τα
βίαια επεισόδια που κόστισαν τη ζωή σε πέντε ανθρώπους.
Πολλοί διαδηλωτές διαμαρτύρονται με παθητικό τρόπο, ενώ άλλοι φωνάζουν συνθήματα και ανεμίζουν σημαίες.

Η νέα διαδήλωση έρχεται λίγες μόνο ώρες μετά τις δηλώσεις Ερντογάν στην τουρκική πόλη Σαμψούντα κατά τις οποίες παραλλήλισε τα επεισόδια στην Τουρκία με αυτά στη Βραζιλία.
Μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματός του, ο Ερντογάν είπε ότι υπάρχουν απίστευτες ομοιότητες στις διαδηλώσεις και στις δύο χώρες.
«Η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται και στη Βραζιλία. Τα σύμβολα, το Twitter, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, όλα είναι πανομοιότυπα. Κάνουν ό,τι μπορούν για να καταφέρουν αυτό που δεν κατάφεραν να κάνουν στην Τουρκία» είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός μιλώντας σε χιλιάδες οπαδούς του κόμματός του.

Απευθυνόμενος στους νεαρούς διαδηλωτές, ο Ερντογάν είπε ότι παραπλανήθηκαν από τα λόμπι συμφερόντων και χρησιμοποιήθηκαν ως «στρατιώτες», ενώ κατήγγειλε ότι στόχος των κινητοποιήσεων είναι να υπονομευτεί η διαδικασία για τη λύση του κουρδικού προβλήματος, την οποία ο ίδιος προώθησε με επιμονή.

Πηγή :elladanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου