Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

Επιφανείς Σύμβουλοι Ασφαλείας του Λευκού Οίκου αποδομούν τη μελέτη Τσιόδρα για τη φυσική προέλευση του ιού COVID.

Eρωτηματικά για τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Κρήτης και του ΕΚΠΑ

Η επιβράβευση του καθηγητή Ηλία Μόσιαλου από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης που εμπλέκεται στη μελέτη

Είχαμε μία ενδιαφέρουσα, όσο αφορά η συγκυρία της, επιβράβευση του καθηγητή Ηλία Μόσιαλου από την

 Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Σύμφωνα με την σχετική είδηση

By The Wrong Man

Επίτιμος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης αναγορεύθηκε ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics & Imperial College London.

Η αναγόρευση του τιμώμενου πραγματοποιήθηκε από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητή Γεώργιο Μ. Κοντάκη στο «Αμφιθέατρο Μεταπτυχιακών» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών, στο Ηράκλειο.

Ο καθηγητής τιμήθηκε για την προσφορά του στην επιστήμη της Διοίκησης και Πολιτικής της Υγείας, τη συνεισφορά του στην αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, η οποία έχει αναγνωριστεί, τόσο στην Ελλάδα, όσο και παγκοσμίως, καθώς επίσης και την εξαίρετη ακαδημαϊκή διδασκαλία και έρευνα, σύμφωνα με την πρυτανική αρχή, λαμβάνοντας τον τιμητικό ακαδημαϊκό τίτλο του επίτιμου διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

    

Η περιένδυση του τιμώμενου με την τήβεννο και το επιτηβέννιο της Σχολής έγινε από τον κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητή Γεώργιο Κοχιαδάκη, ενώ η επίδοση των τίτλων και του μεταλλίου του Πανεπιστημίου Κρήτης από τον Πρύτανη του Ιδρύματος, καθηγητή Γεώργιο Μ. Κοντάκη. Στην αντιφώνηση και ομιλία του ο κ. Μόσιαλος αναφέρθηκε στο σύστημα υγείας μετά την πανδημία, με θέμα τις προκλήσεις και τις προοπτικές του.

Πάμε να δούμε γιατί χαρακτηρίσαμε ενδιαφέρουσα την συγκυρία της επιβράβευσης του κ. Μόσιαλου από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Μια επιβράβευση της οποίας το τελετουργικό ήτο μία προσομοίωση της αντίστοιχης επιβράβευσης του καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.


Ο Καθηγητής Τσιόδρας όπως ενθυμείται το φιλοθεάμον κοινό αναγορεύθηκε σε Άρχων Οφφικιάλιος από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Κι ενώ στην Ελλάδα οι καθηγητές Τσιόδρας και Μόσιαλος λαμβάνουν ζηλευτούς τίτλους, στις ΗΠΑ κορυφαίοι σύμβουλοι ασφαλείας έχουν ερωτηματικά, αμφιβολίες, αμφισβητούν το κυρίαρχο αφήγημα της προέλευσης του ιού COVID και κυρίως δείχνουν την εργαστηριακή κατασκευή του. Πρόκειται για δύο πρόσωπα που υπηρέτησαν ως Σύμβουλοι Ασφαλείας επί διακυβέρνησης Clinton και Trump.

Ο Jamie Metzl και ο Matt Pottinger  λοιπόν με ανάλυσή τους στη Τhe Wall Street Journal ρίχνουν τους προβολείς εκεί όπου η δημοσιογραφική κοινότητα 3 χρόνια τώρα αρνείται να κοιτάξει. Λες και υπάρχει μία οδηγία στα υποτιθέμενα μεγάλα ΜΜΕ του δυτικού κόσμου να αποφύγουν με κάθε τρόπο την διερεύνηση της προέλευσης του ιού COVID-19.

Έναν ιό την εργαστηριακή προέλευσή του περιέγραψε με σαφήνει ο εργολάβος των gain of function ιών Peter Daszak.

Διαβάστε τον διάλογο και πιο κάτω μπορείτε να δείτε και το σχετικό VIDEO>

«Δημοσιογράφος: Λέτε ότι αυτοί είναι διαφορετικοί κοροναϊοί και δεν μπορείτε να εμβολιάσετε εναντίον τους και δεν υπάρχουν αντιιικά – λοιπόν τι κάνουμε;

«Daszak: Λοιπόν νομίζω… οι κοροναϊοί – μπορείς να τους χειριστείς στο εργαστήριο αρκετά εύκολα. Η ακίδα πρωτεΐνης οδηγεί πολλά από αυτά που συμβαίνουν με τον κοροναϊό, σε κίνδυνο ζωονοσογόνου. Έτσι μπορείς να πάρεις την ακολουθία, να φτιάξεις την πρωτεΐνη και εργαζόμαστε πολύ με τον Ralph Baric στο UNC για να γίνει αυτόΕισαγάγεις το σκελετό ενός άλλου ιού και κάνεις κάποια εργασία στο εργαστήριο. Έτσι, μπορείς να γίνεις πιο προγνωστικός όταν βρείς μια ακολουθία. Έχεις αυτήν την ποικιλομορφία. Τώρα η λογική πρόοδος για τα εμβόλια είναι, εάν πρόκειται να αναπτύξεις ένα εμβόλιο για το SARS, οι άνθρωποι πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τον SARS της πανδημίας, αλλά ας εισάγουμε μερικά από αυτά τα άλλα πράγματα και να πάρουμε ένα καλύτερο εμβόλιο. ”

Οι παρεμβάσεις στις οποίες αναφέρθηκε περιλάμβαναν ίσως ένα στοιχείο που ονομάζεται θέση διάσπασης φουρίνης, που συζητείται παρακάτω, το οποίο αυξάνει σημαντικά την ιική μολυσματικότητα για ανθρώπινα κύτταρα.
Σε ένα ασυνεχές στυλ, ο Daszak αναφέρεται στο γεγονός ότι μόλις δημιουργηθεί ένας νέος coronavirus που μπορεί να επιτεθεί σε ανθρώπινα κύτταρα, μπορείς να πάρεις την ακίδα πρωτεΐνης και να την κάνεις βάση για ένα εμβόλιο.

Μπορεί κανείς να φανταστεί την αντίδραση του Daszak όταν άκουσε το ξέσπασμα της επιδημίας στη Wuhan λίγες μέρες αργότερα. Θα ήξερε καλύτερα από οποιονδήποτε το στόχο του Ινστιτούτου Wuhan να κάνει μολυσματικούς ιούς νυχτερίδας μολυσματικούς για τον άνθρωπο, καθώς και τις αδυναμίες στην άμυνα του ινστιτούτου ενάντια στη πιθανή μόλυνση των ερευνητών του.
Αλλά αντί να παρέχει στις αρχές δημόσιας υγείας πολλές πληροφορίες που είχε στη διάθεσή του, ξεκίνησε αμέσως μια εκστρατεία δημοσίων σχέσεων για να πείσει τον κόσμο ότι η επιδημία δεν θα μπορούσε πιθανώς να είχε προκληθεί από έναν από τους ιούς που είχαν μαγειρευτεί στο ινστιτούτο. «Η ιδέα ότι αυτός ο ιός διέφυγε από ένα εργαστήριο είναι απλώς ανοησία. Απλώς δεν είναι αλήθεια », δήλωσε σε συνέντευξη του Απριλίου 2020

Καθώς ο Εβραίος δικηγόρος Aaron Siri παρουσιάζει διαρκώς νέα ντοκουμέντα για το υψηλό ποσοστό θανάσιμων παρενεργειών των εμβολίων COVID και ενώ αυτή τη φορά ήταν η σειρά των ρεπόρτερς της Project Veritas να καταδιώξουν τον αμήχανο Bourla της Pfizer αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Κρήτης όσο και του ΕΚΠΑ στη μελέτη που εκπόνησε μόλις τον Ιανουάριο του 2020 ομάδα καθηγητών υπό τον Σωτήρη Τσιόδρα υπέρ της φυσικής προέλευσης του ιού. Δηλαδή ο κ. Τσιόδρας και οι Παναγιωτακόπουλος, Παρασκευής, Κωστάκη, Μαγιορκίνης ήτο βέβαιοι ήδη από τον Ιανουάριο του 2020 για την φυσική προέλευση του ιού COVID. Ακόμη πιο ενδιαφέρον στη περίπτωση της μελέτης Τσιόδρα είναι το γεγονός ότι αυτή έφθασε πάραυτα στα χέρια του Peter Daszak ο οποίος την αξιοποίησε ως μία από τις 8 παραπομπές του στη γνωστή επιστολή στο The Lancet και στην οποία αναφέρονται όπως θα δείτε οι Jamie Metzl και ο Matt Pottinger ώστε να εξοβελίσει κάθε αναφορά στην εργαστηριακή προέλευση του ιού.

Τη μελέτη Τσιόδρα εμφανίζονται να υιοθετούν τόσο το ΕΚΠΑ (άρα και ο κ. Δημόπουλος) όσο και το Πανεπιστήμιο Κρήτης τα οποία φιγουράρουν στη μελέτη Τσιόδρα. Γιατί το Πανεπιστήμιο Κρήτης, θα αναρωτηθείτε. Η απάντηση είναι ότι η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης διαθέτει Εργαστήριο Ιολογίας και πιθανώς ο κ. Τσιόδρας (ο οποίος επί 3 χρόνια τώρα δεν έχει αναφερθεί ποτέ στη συγκεκριμένη μελέτη) να είχε στη διάθεσή του κάποια σχετική ανάλυση. Το θέμα είναι ότι το ΕΚΠΑ και το Πανεπιστήμιο Κρήτης φιγουράρουν στη μελέτη Τσιόδρα και συνεπικουρούν υπέρ της φυσικής προέλευσης του ιού COVID.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης που ανακήρυξε ως επίτιμο διδάκτορα τον Καθηγητή Ηλία Μόσιαλο ο οποίος επί σειρά ετών χαρακτήριζε ψεκασμένους όσους είχαν ενστάσεις τόσο για την προέλευση του ιού όσο και για τις παρενέργειες των εμβολίων. Ο κ. Μόσιαλος υπήρξε δογματικά υπέρ τους. Στους δικούς του κώδικες επιστημονικής αξιοσύνης δεν χωρούσε η αμφισβήτηση, η αμφιβολία, τα αυτονόητα ερωτηματικά.

Οπως ακριβώς η υπό τον καθηγητή Τσιόδρα ομάδα ήτο βεβαία για τη φυσική προέλευση του ιού COVID.

Πάμε τώρα να δούμε την ανάλυση των δύο πρώην συμβούλων του Λευκού Οίκου (από εκείνους που ο κ. Παπαχελάς αρέσκεται να συνενευξιάζεται) στη The Wall Street Journal πριν σας παρουσιάσουμε για μία ακόμη φορά τη μελέτη Τσιόδρα.

Ακόμη δεν γνωρίζουμε την αλήθεια για τον COVID

Ακόμα δεν γνωρίζουμε την αλήθεια για τον Covid. Το Κογκρέσο θα πρέπει να δημιουργήσει μια δικομματική εθνική επιτροπή έρευνας για την προέλευση της πανδημίας.

By Jamie Metzl and Matt Pottinger [Τhe Wall Street Journal]
Feb. 8, 2023 6:23 pm ET

Περισσότερα από τρία χρόνια μετά την έναρξη της παγκόσμιας πανδημίας δεν έχει γίνει ακόμη μια ολοκληρωμένη ιατροδικαστική έρευνα για την προέλευσή της. Με περισσότερους από ένα εκατομμύριο Αμερικανούς νεκρούς από τον Covid-19 και περίπου 15 εκατομμύρια νεκρούς παγκοσμίως, αυτό είναι ασυγχώρητο. Ενώ η κινεζική συσκότιση και η εσφαλμένη κατεύθυνση ευθύνονται κυρίως για την έλλειψη κατανόησης του τρόπου με τον οποίο ο νέος κορωνοϊός σάρωσε τον κόσμο, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να κάνουν πολύ περισσότερα για να φτάσουν στο βάθος αυτού που συνέβη. Το Κογκρέσο θα πρέπει να πραγματοποιήσει ακροάσεις για τη δημιουργία μιας δικομματικής επιτροπής Covid-19 σύμφωνα με τις γραμμές της επιτροπής για την 11η Σεπτεμβρίου.

Πέρα από το δάχτυλο και την πολιτική στάση βρίσκεται ένα ερώτημα που μπορεί να απαντηθεί: Γιατί υπήρξε πανδημία; Υπάρχουν δύο ανταγωνιστικές υποθέσεις. Ορισμένοι πιστεύουν ότι ο νέος κοροναϊός πιθανότατα ξέφυγε από ένα εργαστήριο στη Γουχάν. Άλλοι υποστηρίζουν ότι ο ιός μεταπήδησε πρώτα στους ανθρώπους από ζώα που ήταν εγκλωβισμένα σε μια αγορά θαλασσινών της Wuhan.

Η δοκιμή κάθε υπόθεσης θα απαιτούσε πρόσβαση σε αρχεία εργαστηρίου, βιολογικά δείγματα και προσωπικό της Wuhan, καθώς και σε κατεψυγμένα δείγματα αίματος που συλλέχθηκαν το 2019 από διάφορες τράπεζες αίματος της Wuhan. Η κακοποίηση των κυβερνώντων της Κίνας είναι ο κύριος λόγος που η διεθνής κοινότητα δεν έχει πρόσβαση σε αυτούς τους πόρους και τα δεδομένα. Από τις πρώτες μέρες της πανδημίας, οι Κινέζοι αξιωματούχοι κατέστρεψαν συστηματικά δείγματα, κρυφά αρχεία, φυλάκισαν πολίτες δημοσιογράφους που έκαναν ερωτήσεις σχετικά με την προέλευση της πανδημίας και επέβαλλαν μια εντολή φίμωσης στους επιστήμονες.

Αλλά η Κίνα δεν ήταν το μόνο πρόβλημα.

Στις πρώτες μέρες της πανδημίας, μια μικρή ομάδα δυτικών ιολόγων συγκεντρώθηκε για να εξετάσει την προέλευση της πανδημίας. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που τελικά ήρθαν στο φως αποκάλυψαν το σχέδιό τους να σπρώξουν τη δημόσια συζήτηση μακριά από την υπόθεση του εργαστηριακού ατυχήματος και προς την εξήγηση της φυσικής προέλευσης. Σε μια διαβόητη πλέον επιστολή του Φεβρουαρίου 2020 στο Lancet, και σε μια εξίσου προβληματική επιστολή στο Nature Medicine τον επόμενο μήνα, ορισμένοι από αυτούς τους επιστήμονες χαρακτήρισαν οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με πιθανή προέλευση εργαστηρίου ως «θεωρίες συνωμοσίας», παρόλο που δεν είχαν στοιχεία για να απορρίψουν την υπόθεση διαρροής εργαστηρίου.

(Aνάμεσα στην ομάδα αυτή ήταν και οι Έλληνες καθηγητές Τσιόδρας, Μαγιορκίνης, Παρασκευής, Κωστάκη, Παναγιωτακόπουλος)

Αλλά τον Σεπτέμβριο του 2021, ένα έγγραφο του Υπουργείου Άμυνας που διέρρευσε αποκάλυψε ότι ορισμένοι από τους ίδιους επιστήμονες είχαν συνεργαστεί, μαζί με το Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan, σε μια πρόταση του 2018 προς την Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων Άμυνας [Darpa]

Το έργο τους; Γενετικά τροποποιεί σπάνια χαρακτηριστικά κέρδους-λειτουργίας-gain of function, που ονομάζονται θέσεις διάσπασης φουρίνης, σε ιούς τύπου SARS που έχουν στην κατοχή τους.

Προς τιμήν της, η Darpa δεν χρηματοδότησε αυτή την έρευνα, αλλά ήταν πολύ σημαντικό —ή θεαματικά συμπτωματικό— το γεγονός ότι ο ιός SARS-CoV-2, που περιέχει αυτό το ακριβές χαρακτηριστικό που δεν είχε ξαναδεί ποτέ σε κανέναν ιό SARS, άρχισε να μολύνει ανθρώπους στο Wuhan τον επόμενο χρόνο. Οι επιστήμονες που είχαν αποκαλέσει την υπόθεση της διαρροής εργαστηρίου συνωμοσία δεν κατάφεραν να αποκαλύψουν ότι ο θανατηφόρος ιός που σάρωνε τον κόσμο ήταν τρομερά παρόμοιος με αυτόν που ήθελαν να δημιουργήσουν.

Νωρίτερα αυτό το έτος, μια διεθνής ομάδα επιστημόνων και πρώην αξιωματούχων εθνικής ασφάλειας —μεταξύ των οποίων και εμείς (οι υπογράφοντες Jamie Metzl και Matt Pottinger)— υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή που περιγράφει λεπτομερώς ορισμένες από τις αποτυχίες επιστημονικών περιοδικών και ειδησεογραφικών οργανισμών και ζητεί μεγαλύτερη ευθύνη. Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι δικομματικές ακροάσεις βασισμένες σε στοιχεία που θέτουν τις πιο σκληρές ερωτήσεις σχετικά με την προέλευση της πανδημίας. Το Κογκρέσο πρέπει να εξετάσει προσεκτικά τις παραβάσεις της Κίνας καθώς και τις δικές μας ελλείψεις. Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, για παράδειγμα, χρηματοδότησαν έρευνα στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan χωρίς επαρκή γνώση σχετικά με το έργο που γινόταν σε αυτήν την εγκατάσταση.

Η γαλλική κυβέρνηση διαδραμάτισε βασικό ρόλο στην κατασκευή του Ινστιτούτου Ιολογίας της Wuhan και γνώριζε καλά πώς η διαδικασία κατασκευής είχε πάει άσχημα. Η εμπιστευτική πρόσβαση σε βασικά αρχεία που κατέχει η κυβέρνηση των ΗΠΑ, ιδιωτικά επιστημονικά περιοδικά και εταιρείες που διεξάγουν γενετική αλληλουχία έχει επίσης τη δυνατότητα να είναι εξαιρετικά διαφωτιστική.

Το ότι οι Δημοκρατικοί ελέγχουν τη Γερουσία και οι Ρεπουμπλικάνοι ελέγχουν τη Βουλή παρέχει μια μοναδική ευκαιρία για υπεύθυνες, σκληρές ακροάσεις και στις δύο βουλές. Δεν υπάρχει λόγος αυτό να γίνει μια άσκηση κομματικής βαθμολόγησης. Το να φτάσουμε στο βάθος του πώς ξεκίνησε αυτή η ανθρώπινη καταστροφή που μπορούσε να αποφευχθεί —και η υιοθέτηση μέτρων για την αποτροπή παρόμοιων— θα πρέπει φυσικά να είναι μια ενωτική πρωτοβουλία.

Οι ακροάσεις του Κογκρέσου πρέπει να θέσουν τα θεμέλια για μια δικομματική επιτροπή Covid-19 για να προετοιμάσει έναν πλήρη απολογισμό του τι πήγε στραβά και τι μπορεί να γίνει για να γίνει η επιστημονική έρευνα ασφαλέστερη, τα συστήματα δημόσιας υγείας μας ισχυρότερα και το μέλλον μας πιο ασφαλές. Το Κογκρέσο μπορεί να ενθαρρύνει τις συμμαχικές και εταίρους κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να κάνουν το ίδιο. Χωρίς σαφή κατανόηση του γιατί υπήρξε πανδημία, ο κόσμος παραμένει σε κίνδυνο. Οι μελλοντικές γενιές αξίζουν να μάθουν την πλήρη αλήθεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΣΤΗΘΗΚΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ KAI ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΝΕΑ “ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ” ΤΟΥ ΑΜΙΛΗΤΟΥ BOURLA

H ΔΙΑΒΟΗΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΣΙΟΔΡΑ

Βρισκόμαστε στον Ιανουάριο του 2020. Σας παρακαλούμε συνειδητοποιήστε το χρονικό σημείο. Ιανουάριος του 2020.

Ο Peter Daszak για να στηρίξει την επιχειρηματολογία του έκανε αναφορά σε διάφορες συγκεκριμένες πηγές ανάμεσά τους και σε μία μελέτη, η οποία με το στανιό ξεπερνούσε τη μία σελίδα (για να καταλάβεις πιο περιεκτικό πρέπει να είναι το μήνυμα στο WhatsApp για να δώσεις ραντεβού στο ακριβές σημείο της ακανόνιστης πλατείας Ομόνοιας) την οποία συνυπέγραφαν οι καθηγητές:

  • Paraskevis D
  • Kostaki EG
  • Magiorkinis G
  • Panayiotakopoulos G
  • Tsiodras S

Και όχι μόνο την συνυπέγραφαν αλλά για να ενισχύσουν το κύρος της έκαναν επίσης αναφορά στο ΕΚΠΑ (ρωτήθηκε ο κ. Δημόπουλος και έδωσε την εγκρισή του;), στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στον Εθνικό Οργανισμό Υγείας.

Δηλαλή τα ανωτέρω δημόσια ιδρύματα εμφανίζονται μαζί με τους υπογράφοντες σε κοινή επικοινωνιακή γραμμή με τον Peter Daszak κατά της εργαστηριακής προέλευσης του ιού χωρίς ταυτόχρονα κι ενώ πλησιάζουμε την επέτειο των δύο χρόνων του εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας ΟΥΔΕΙΣ επιστήμονας ανά το κόσμο να έχει παρουσιάσει μία αποδεκτή από την επιστημονική κονότητα μελέτη που να αποδεικνύει τη φυσική προέλευση του ιού.

Πότε συμβαίνει αυτό; Τον Ιανουάριο του 2020! Πριν ακόμη αναλάβει τηλεοπτική δράση ο κ. Τσιόδρας, ο δε νεαρός και πρόθυμος της φυσικής προελεύσεως Μαγιορκίνης εμφανίσθηκε πολύ αργότερα στο καλλιτεχνικό τηλεοπτικό στερέωμα.

Η εμφάνιση του κ. Μαγιορκίνη παρότι έδειχνε φυσικής προελεύσεως μπορεί να αντιληφθεί κανείς ότι ήτο μάλλον “εργαστηριακής προελεύσεως”. Τι σύμπτωση να υπογράφει αυτή τη μελέτη τον Ιανουάριο του 2020 και σχεδόν ένα χρόνο μετά διά μέσω της Τατιάνας, της Σκορδά, της Λαμπίρη και λοιπών εγκρίτων μαντάμ του εγχώριου lifestyle να καθαγιάζεται (το νεαρό πουλέν του κ. καθηγητή) αντιστοίχως με τον κ. Τσιόδρα. Την ίδια στιγμή 15 εκατ. οικογένειες σε όλο τον κόσμο και πάνω από 35.000 οικογένειες στην Ελλάδα αναγκάσθηκαν να αποχαιρετήσουν από μακριά τους νεκρούς τους.

Κι εάν οι Αμερικανικές Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα την ηλεκτρονική αλληλογραφία του κ. Fauci τουλάχιστον οι αρμόδιες ελληνικές αρχές οφείλουν να διασφαλίσουν την υπόσταση του ΕΚΠΑ, του Πανεπιστημίου Κρήτης και φυσικά του Εθνικού Οργανισμού Υγείας. Οσο αφορά τους ίδιους οφείλουν (για την ώρα) μόνο πειστικές απαντήσεις για το γεγονός ότι έσπευσαν να σταθούν στο πλευρό του Peter Daszak και μάλιστα τόσο νωρίς και τόσο πρόθυμα. Είμαστε βέβαιοι ότι οι απαντήσεις τους θα είναι πιο πειστικές από του πιλότου.

(Ως επιστήμονες η μελέτη που θα παρουσιάσουν υπέρ της φυσικής προέλευσης του ιού θα πρέπει να αντέχει στη κριτική της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας.)

Αλλά απαντήσεις πρέπει να δώσουν γιατί εάν ο ιός είναι εργαστηριακός και αφέθηκε συνειδητά κατά της ανθρωπότητας ακόμη και εάν εμβολιαστούμε όλοι, Έλληνες και ξένοι, που ζούμε στη χώρα αρκεί ένας νέος ιός ή μία μετάλλαξή του να μας εξολοθρεύσει και φτου από τη αρχή.

Άρα δεν πρόκειται για Επιχείρηση Ελευθερίας αλλά αιχμαλωσίας μέχρι θανάτου.

Περιμένουμε λοιπόν απαντήσεις από τους καθηγητές Τσιόδρα και Μαγιορκίνη. Πως δηλαδή πίνοντας φρεντοτσίνο από το κυλικείο του Ευγγελισμού διαπίστωσαν την φυσική προέλευση του ιού.

Έγραφε λοιπόν ο Daszak και συνυπέγραφαν οι δικοί μας ανάμεσα στα άλλα>

Στεκόμαστε μαζί για να καταδικάσουμε έντονα τις θεωρίες συνωμοσίας που υποδηλώνουν ότι το COVID-19 δεν έχει φυσική προέλευση. Επιστήμονες από πολλές χώρες έχουν δημοσιεύσει και αναλύσει τα γονιδιώματα του αιτιολογικού παράγοντα, του σοβαρού οξέος αναπνευστικού συνδρόμου coronavirus 2 (SARS-CoV-2), 1 και συμπεραίνουν συντριπτικά ότι αυτός ο κοραναϊός προήλθε από την άγρια ​​φύση, 2 όπως και πολλά άλλα αναδυόμενα παθογόνα
Αυτό υποστηρίζεται περαιτέρω από μια επιστολή των προέδρων των Εθνικών Ακαδημιών Επιστημών, Μηχανικών και Ιατρικής των ΗΠΑ και από τις επιστημονικές κοινότητες που εκπροσωπούν. Οι θεωρίες συνωμοσίας δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να δημιουργούν φόβο, φήμες και προκαταλήψεις που θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια συνεργασία μας για την καταπολέμηση αυτού του ιού. Υποστηρίζουμε το κάλεσμα του Γενικού Διευθυντή του ΠΟΥ να προωθήσει επιστημονικά στοιχεία και ενότητα για παραπληροφόρηση και εικασίες.
Θέλουμε εσείς, οι επιστήμονες και οι επαγγελματίες υγείας της Κίνας, να γνωρίζετε ότι είμαστε μαζί σας στον αγώνα σας ενάντια στον ιό.

We stand together to strongly condemn conspiracy theories suggesting that COVID-19 does not have a natural origin. Scientists from multiple countries have published and analysed genomes of the causative agent, severe acute respiratory syndrome coronavirus 2 (SARS-CoV-2),1
and they overwhelmingly conclude that this coronavirus originated in wildlife,2 as have so many other emerging pathogens.11
This is further supported by a letter from the presidents of the US National Academies of Science, Engineering, and Medicine13
and by the scientific communities they represent. Conspiracy theories do nothing but create fear, rumours, and prejudice that jeopardise our global collaboration in the fight against this virus. We support the call from the Director-General of WHO to promote scientific evidence and unity over misinformation and conjecture.14
We want you, the science and health professionals of China, to know that we stand with you in your fight against this virus.

 

 

 

Full-genome evolutionary analysis of the novel corona virus (2019-nCoV) rejects the hypothesis of emergence as a result of a recent recombination event

E.G.KostakiaG.MagiorkinisaG.PanayiotakopoulosbG.SourvinoscS.Tsiodrasd

a
Department of Hygiene Epidemiology and Medical Statistics, Medical School, National and Kapodistrian University of Athens, Athens, Greece
b
National Public Health Organization (NPHO), Athens, Greece
c
Laboratory of Clinical Virology, School of Medicine, University of Crete, Heraklion, Greece
d
Medical School, National and Kapodistrian University of Athens, Athens, Greece

Received 27 January 2020, Accepted 28 January 2020, Available online 29 January 2020.

«Δημοσιογράφος: Λέτε ότι αυτοί είναι διαφορετικοί κοροναϊοί και δεν μπορείτε να εμβολιάσετε εναντίον τους και δεν υπάρχουν αντιιικά – λοιπόν τι κάνουμε;
«Daszak: Λοιπόν νομίζω… κοραναϊοί – μπορείς να τους χειριστείς στο εργαστήριο αρκετά εύκολα. Η ακίδα πρωτεΐνης οδηγεί πολλά από αυτά που συμβαίνουν με τον κοροναϊό, σε κίνδυνο ζωονοσογόνου. Έτσι μπορείς να πάρεις την ακολουθία, να φτιάξεις την πρωτεΐνη και εργαζόμαστε πολύ με τον Ralph Baric στο UNC για να γίνει αυτό. Εισαγάγεις το σκελετό ενός άλλου ιού και κάνεις κάποια εργασία στο εργαστήριο. Έτσι, μπορείς να γίνεις πιο προγνωστικός όταν βρείς μια ακολουθία. Έχεις αυτήν την ποικιλομορφία. Τώρα η λογική πρόοδος για τα εμβόλια είναι, εάν πρόκειται να αναπτύξεις ένα εμβόλιο για το SARS, οι άνθρωποι πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τον SARS της πανδημίας, αλλά ας εισάγουμε μερικά από αυτά τα άλλα πράγματα και να πάρουμε ένα καλύτερο εμβόλιο. ”

Οι παρεμβάσεις στις οποίες αναφέρθηκε περιλάμβαναν ίσως ένα στοιχείο που ονομάζεται θέση διάσπασης φουρίνης, που συζητείται παρακάτω, το οποίο αυξάνει σημαντικά την ιική μολυσματικότητα για ανθρώπινα κύτταρα.
Σε ένα ασυνεχές στυλ, ο Daszak αναφέρεται στο γεγονός ότι μόλις δημιουργηθεί ένας νέος coronavirus που μπορεί να επιτεθεί σε ανθρώπινα κύτταρα, μπορείς να πάρεις την ακίδα πρωτεΐνης και να την κάνεις βάση για ένα εμβόλιο.

[Σημείωση δική μας: Kάτι τέτοιο (πειράματα για εμβόλια ισχυρίζεται) και ο Τσιόδρας στο σχετικό video]

Μπορεί κανείς να φανταστεί την αντίδραση του Daszak όταν άκουσε το ξέσπασμα της επιδημίας στη Γουχάν λίγες μέρες αργότερα. Θα ήξερε καλύτερα από οποιονδήποτε το στόχο του Ινστιτούτου Wuhan να κάνει μολυσματικούς ιούς νυχτερίδας μολυσματικούς για τον άνθρωπο, καθώς και τις αδυναμίες στην άμυνα του ινστιτούτου ενάντια στη πιθανή μόλυνση των ερευνητών του.
Αλλά αντί να παρέχει στις αρχές δημόσιας υγείας πολλές πληροφορίες που είχε στη διάθεσή του, ξεκίνησε αμέσως μια εκστρατεία δημοσίων σχέσεων για να πείσει τον κόσμο ότι η επιδημία δεν θα μπορούσε πιθανώς να είχε προκληθεί από έναν από τους ιούς που είχαν μαγειρευτεί στο ινστιτούτο. «Η ιδέα ότι αυτός ο ιός διέφυγε από ένα εργαστήριο είναι απλώς ανοησία. Απλώς δεν είναι αλήθεια », δήλωσε σε συνέντευξη του Απριλίου 2020

kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου