Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Ο δρόμος του πνεύματος καί όχι του … οινοπνεύματος!

Παρακολούθησα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλα τα ελληνικά τηλεοπτικά προγράμματα της Τσικνοπέμπτης, που μας πέρασε, και ομολογώ ότι εκείνο που έμεινε στην ψυχή μου, σαν κατακάθι, ήταν η μελαγχολία, η θλίψη και η οργή.
Παντού έβλεπες σέξι χορεύτριες να λικνίζουν το κορμί τους με υπερβολική ηδυπάθεια απέναντι των κορεσμένων βλεμμάτων των πάσης φύσεως θεατών «αμφιβόλου ποιότητος».
Μάλιστα πολλοί (και κατά τα άλλα σοβαροί) τηλεπαρουσιαστές, μετέτρεψαν τις εκπομπές τους σε ένα απέραντο τηλεοπτικό χαμαιτυπείο.
Ένας εξ αυτών και εκείνος που μας παρουσιαζόταν με σοβαροφάνεια σε δικό μας τηλεοπτικό κανάλι και τα μεσημέρια εμφανιζόταν σε χυδαίες κουτσομπολίστικες εκπομπές για να σχολιάζει τις καλλίπυγες κοπέλες των πάσης φύσεως κυριών, που ορισμένοι μας προβάλλουν με τόσο πάθος στην οθόνη.

Αντιλαμβάνομαι το πνεύμα των ημερών.
Αλλά δεν μπορούσα να φαντασθώ ότι η Χώρα που γέννησε έναν Σωκράτη, έναν Πλάτωνα ή έναν Αριστοτέλη, να πλημμυρίζει τις τηλεοπτικές οθόνες με όλες αυτές τις Κατινίτσες και τις αρχι-κουτσομπόλες και να επιβραβεύονται κιόλας από τα πάσης φύσεως «τηλεοπτικά βραβεία!..
Είναι βέβαιον ότι, με όλα αυτά, θα τρίζουν τα κόκαλα του μεγάλου ποιητού Ομήρου, του Αισχύλου, του Σοφοκλή, του Ευριπίδη και του τόσο παρερμηνευμένου Αριστοφάνη!

Ας διδαχθούμε λοιπόν από τους μεγάλους και υπερνέφελους προγόνους μας και ας ακολουθήσουμε τον δρόμο του πνεύματος και όχι του οινοπνεύματος!

Φράσεις όπως «πρόεδρε, έλα με φόρα», που έλεγε στον Πρόεδρο του Σύριζα η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πόπη Τσαπανίδου (φωτογραφία), φρονώ πως δεν ταιριάζουν στα ήθη αυτής της γενιάς, όσο αυθόρμητες κι αθώες είναι οι ελληνικές λέξεις, όπως ισχυρίζεται η κ.Τσαπανίδου.
Να είστε όλοι καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου