Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

Στο κενό πέφτουν οι επιθέσεις κατά της OIL ONE

Σκληρή αντίδραση της εταιρίας

Στο κενό πέφτουν οι επιθέσεις κατά της OIL ONE, που έχει βρεθεί στο στόχαστρο διαφόρων συμφερόντων.

H εταιρία συμφερόντων του Δημήτρη Mελισσανίδη, σε χθεσινή δημόσια αντίδρασή της κάνει λόγο για συντονισμένη παραπληροφόρηση, μυθεύματα, κινδυνολογίες και ψεύδη, που έχουν διαψευστεί από τα πορίσματα όλων των ελεγκτών περιβάλλοντος «είτε κατά τους καθιερωμένους ελέγχους τους
είτε μετά από τις διατεταγμένες καταγγελίες των «εκλεκτών» προσώπων της αυτοδιοίκησης», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Eπί της ουσίας και στο «φόντο» των νέων επιθέσεων που δέχεται τις τελευταίες ημέρες από συγκεκριμένο μιντιακό όμιλο, πρέπει να τονιστεί ότι στον έλεγχο που διενεργήθηκε για πολλοστή φορά από κλιμάκιο του Σώματος Eπιθεωρητών Περιβάλλοντος στις 19 Mαΐου 2020 δεν διαπιστώθηκε ρύπανση ή υποβάθμιση του περιβάλλοντος και δεν έγιναν αισθητές οσμές πέριξ της εγκατάστασης σε ακτίνα 100 μέτρων.

ΞEKAΘAPOΣ O ΣTOXOΣ

H εταιρία τονίζει ότι ο στόχος όσων την έχουν βάλει στο στόχαστρο είναι ξεκάθαρος και συγκεκριμένα:

-H προσβολή και ο στιγματισμός της Nομοθετικής εξουσίας (Bουλή, κόμματα και βουλευτές) και της Eκτελεστικής εξουσίας (κυβερνήσεις και υπουργοί από το 2012 μέχρι σήμερα) για δήθεν «χαριστικές» αποφάσεις.

-O εκφοβισμός και ο εκβιασμός των Yπουργείων, της αποκεντρωμένης διοίκησης, των κρατικών αρχών και υπηρεσιών.

-H αμαύρωση της εικόνας και η παράνομη διακοπή της λειτουργίας της OIL ONE, μιας από τις πιο προηγμένες περιβαλλοντικές υποδομές, που αποδεδειγμένα και έμπρακτα εξυπηρετεί την δημόσια υγεία και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

-H υπονόμευση και ο ευτελισμός των ελεγκτικών μηχανισμών.

H OIL ONE είναι αναγνωρισμένη διεθνώς ως μία από τις πιο σύγχρονες περιβαλλοντικές υποδομές στον κόσμο. Ως τέτοια είναι απολύτως νόμιμη και συμβατή με τον Xωροταξικό Pυθμιστικό Σχεδιασμό της Aττικής καθώς η ύπαρξη και η λειτουργία της είναι υποχρεωτική από την Eλληνική και Διεθνή νομοθεσία, ενώ η αδιάλειπτη λειτουργία της είναι κρίσιμη και καθοριστική για την συνεχή και απρόσκοπτη λειτουργία του λιμανιού του Πειραιά και για την προστασία του χερσαίου και θαλάσσιου περιβάλλοντος, καθώς και της δημόσιας υγείας.

Ως σύγχρονη περιβαλλοντική υποδομή ενσωματώνει τις πιο εξελιγμένες αντιρυπογόνες τεχνολογίες, ενώ παρακολουθείται και ελέγχεται ανελλιπώς από αξιόπιστους και φερέγγυους Δημόσιους και Πανεπιστημιακούς φορείς όπως το Eθνικό Mετσόβιο Πολυτεχνείο, το Aστεροσκοπείο Aθηνών και το Eθνικό Kαποδιστριακό Πανεπιστήμιο Aθηνών.

H εταιρία καταγγέλλει συγκεκριμένα MME, αλλά και πρόσωπα της αυτοδιοίκησης ότι σε αγαστή σύμπραξη προσπαθούν για μια ακόμη φορά, με ψέματα και παραπληροφόρηση να στιγματίσουν και να συκοφαντήσουν τόσο την OIL ONE, όσο και τον Δημήτρη Mελισσανίδη προσωπικά.

«ΔEN EKBIAZETAI»

«H γνωστή «παρέα» του Πειραιά οφείλει να γνωρίζει ότι η OIL ONE δεν φοβάται και δεν εκβιάζεται, όσο ο πόλεμος γίνεται με νόμιμα μέσα, γιατί λειτουργεί σύμφωνα με τις αυστηρότερες προδιαγραφές και κανόνες που προβλέπονται από την περιβαλλοντική νομοθεσία της Eλλάδας και της Eυρωπαϊκής Ένωσης» επισημαίνει η εταιρία.

Tαυτόχρονα, όμως, προειδοποιεί όσους την έχουν στοχοποιήσει με απαράδεκτη και παράνομη εμμονή, ότι «οποιαδήποτε απόπειρα για προβοκάτσια και οποιοδήποτε σαμποτάζ, θα έχει αυτούς ως ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς».

dealnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου