Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Τι ισχύει πραγματικά με την υποψηφιότητα του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη

«Άναψε» από χθές το πρωί η ειδησεογραφία στη Θεσσαλονίκη με την είδηση που θέλει τον δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καιτεζίδη να βάζει  υποψηφιότητα στον κεντρικό δήμο ως εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας.

Τι συμβαίνει όμως πραγματικά;

Η αλήθεια είναι ότι τίποτα δεν έκλεισε οριστικά, αλλά η εξέλιξη είναι όμως η αναζωπύρωση μιας συζήτησης που έγινε πριν από
δύο μήνες χωρίς ωστόσο να καταλήξει, σε χρίσμα.

Δεδομένου των εξελίξεων στα δημοτικά πράματα της Θεσσαλονίκης, με τη Νέα Δημοκρατία να βρίσκεται σε δυσμενή θέση, αλλά και την πίεση που υπάρχει ώστε να καταλήξει το κόμμα πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, το ενδιαφέρον αναζωπυρώθηκε και αυτή τη φορά ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δεχθεί, υπό προϋποθέσεις, την πρόταση που προέρχεται από τον ίδιο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση έγινε, αλλά ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτίατη επιφυλάχθηκε να απαντήσει ενώ επίκειται συνάντηση των δύο ανδρών ώστε να ληφθεί η οριστική απόφαση.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αν υπάρξουν κάποιες προϋποθέσεις ο κ. Καϊτεζίδης  θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, αφήνοντας μετά από 20 χρόνια το Πανόραμα και τον δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη.

Πάντως επιθυμία της Πειραιώς είναι να κλείσει το θέμα τις επόμενες μέρες, οπότε θα υπάρξουν και οι οριστικές ανακοινώσεις από  τον πρόεδρο κατά την επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη.
Μάλιστα φαίνεται ότι η υποψηφιότητά του έχει πάρει το πράσινο φως τόσο από τον Αντώνη Σαμαρά, όσο και από τον Κώστα Καραμανλή, με τον οποίο διατηρεί από παλιά καλή προσωπική σχέση.

Ο κ. Καϊτεζίδης εκλέγεται στο δήμο Πανοράματος από το 1998 και στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη από το 2014. Μάλιστα τόσο στις τελευταίες εκλογές όσο και το 2010 είχε εκλεγεί από την πρώτη φορά συγκεντρώνοντας ποσοστό 57% (το 2010) και 64% (το 2014).

Reportplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου