Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Δώρο Αλέξη στον “Τσάρο” Βλαδίμηρο Πούτιν η αποδοχή της παραίτησης Κοτζιά;

Δώρο Αλέξη στον “Τσάρο” Βλαδίμηρο Πούτιν η αποδοχή της παραίτησης Κοτζιά;
Παρελθόν αποτελεί ο Νίκος Κοτζιάς από την κυβέρνηση μετά την σφοδρή αντιπαράθεση, χθες, στο υπουργικό συμβούλιο.
 Ο Νίκος Κοτζιάς ανέμενε, όπως όλα δείχνουν, την αντίδραση του πρωθυπουργού σήμερα. Ωστόσο αντί κάλυψης από το Μαξίμου άκουσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δηλώνει πως όποιος δεν θέλει μπορεί να «κατέβει από το τραίνο», αντιγράφοντας, τρόπο τινά, και σε αυτό τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Η παραίτηση Κοτζιά πρέπει να εξεταστεί μέσα από
δύο πρίσματα.
Το πρώτο αφορά τη διαβόητη συμφωνία των Πρεσπών που θεωρείται πνευματικό του τέκνο.  
Η συμφωνία όμως βαδίζει κατά κρημνό. 
Ήδη την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, πληροφορίες από τα Σκόπια αναφέρουν ότι όλοι οι βουλευτές του αντιπολιτευόμενου VMRO, 49 συνολικά, αποχώρησαν από το κοινοβούλιο.
Άρα η συμφωνία δεν περνά από την σκοπιανή βουλή και η χώρα θα οδηγηθεί, όπως όλα δείχνουν, σε πρόωρες εκλογές.
Η δεύτερη παράμετρος αφορά τη ρήξη Κοτζιά με την Ρωσία. η εν λόγω κόντρα κλιμακώθηκε με απελάσεις Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα, με ανάλογα ρωσικά αντίποινα και με βαριές εκφράσεις εκατέρωθεν, πολύ πέραν της διπλωματικής γλώσσας.

Εδώ ίσως να κρύβεται και το «μυστικό». Σε λίγες μέρες μεταβαίνει στη Μόσχα ο Πάνος Καμμένος, ο μεγάλος αντίπαλος δηλαδή του «εχθρού» για τους Ρώσους Νίκου Κοτζιά. Ακόμα χειρότερα για τον εκρηκτικό Νίκο, θα ακολουθήσει επίσημη επίσκεψη στη ρωσική πρωτεύουσα, κατόπιν προσκλήσεως του Βλαντιμίρ Πούτιν, του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Και πως θα πάει στη Μόσχα ο Αλέξης; Με άδεια χέρια; Γιατί; Αφού μπορεί με ένα σμπάρο να χτυπήσει πολλά τρυγόνια; Η ανακοίνωση του Μαξίμου για την παραίτηση Κοτζιά τονίζει ότι ο Αλέξης θα μείνει πιστός στην συμφωνία των Πρεσπών.

Μην ξεχνάμε ότι η εν λόγω συμφωνία αποτελεί αγκάθι για τη Ρωσία που δεν θέλει τη πλήρη παράδοση των Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ. Όμως, καθώς οι εξελίξεις από τα Σκόπια δεν είναι θετικές για το μέλλον της συμφωνίας, ο Αλέξης μπορεί και να πλασάρει εαυτόν ως φιλο-ΝΑΤΟϊκό, δηλώνοντας ότι στηρίζει την συμφωνία αλλά απαλλασσόμενος από τον βραχνά της, χάρη στο VMRO, και έχοντας ξεφορτωθεί το βαρίδι (μεταφορικά) του Κοτζιά, να κοιτάξει στα μάτια τον Βλαδίμηρο στον οποίον κάποτε είχε προσφύγει ικέτης, χωρίς να λάβει όμως…

Ο Τσίπρας, άσχετα με την γνώμη που έχει κανείς για αυτόν είναι δεδομένο ότι γνωρίζει να ελίσσεται. Αυτό φαίνεται πως κάνει και τώρα με θύμα τον Νίκο τον οποίο άδειασε απόλυτα και εντελώς άκομψα για χάρη όχι μόνο του Πάνου, όπως όλα δείχνουν.

defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου