Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Οι 500 πλουσιότεροι του κόσμου έχασαν $135 δισ. εξαιτίας της Evergrande

Η παγκόσμια "βουτιά" στα χρηματιστήρια που σημειώθηκε τη Δευτέρα, η οποία προκλήθηκε από τις ανησυχίες για τον όμιλο China Evergrande, έπληξε τις περιουσίες των 500 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο με αποτέλεσμα να χάσουν συνολικά 135 δισ. δολάρια.

Ο Έλον Μασκ της Tesla ηγήθηκε των απωλειών καθώς η περιουσία του μειώθηκε κατά

7,2 δισ. δολάρια στα 198 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg. Εν τω μεταξύ, η περιουσία του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, του ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος, μειώθηκε κατά 5,6 δισ. δολάρια στα 194,2 δισ. δολάρια.

Ο ιδρυτής και πρόεδρος της Evergrande Hui Ka Yan συνέχισε την καθοδική πορεία του στην κατάταξη του Bloomberg καθώς οι μετοχές της εταιρείας έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο σε μια δεκαετία. Η περιουσία του ανέρχεται πλέον στα 7,3 δισ. δολάρια, έναντι των 42 δισ. δολαρίων που ανερχόταν η περιουσία του το 2017.

Εν τω μεταξύ, η υπόθεση της Evergrande οδήγησε σε απώλειες τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ακινήτων του Χονγκ Κονγκ. Οι δισεκατομμυριούχοι Lee Shau-Kee, Yang Huiyan, Li Ka-Shing και Henry Cheng έχασαν συνολικά περισσότερα από 6 δισ. δολάρια.

Ο Colin Huang, ιδρυτής της πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου Pinduoduo Inc., έχασε 29,4 δισ. δολάρια φέτος, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένων των 2,3 δισ. δολαρίων τη Δευτέρα.

capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου