Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Συμφωνία- μαμούθ: Νο1 εφοπλιστής στην Ελλάδα με 140 πλοία αξίας 4,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Τη μεγαλύτερη εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ όσον αφορά το μέγεθος του στόλου, δημιουργεί η Ελληνίδα εφοπλίστρια Αγγελική Φράγκου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση για την οριστική συμφωνία, η νέα εταιρεία «μαμούθ» θα έχει στην ιδιοκτησία της πάνω από 140 πλοία, συνολικής μεταφορικής ικανότητας 15 εκατ. dwt. με την

τρέχουσα αξία του στόλου της να υπολογίζεται στα 4,2 δισ. δολάρια.

Η αξία της νέας εταιρείας (enterprise value), η οποία θα δραστηριοποιείται σε τρεις βασικές αγορές (δεξαμενόπλοια, ξηρό φορτίο και μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων) με 15 διαφορετικούς τύπους πλοίων, αποτιμάται στα 2,25 δισ. δολάρια.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, κάθε μέτοχος της Navios Acquisition θα λάβει 0,1275 μετοχές της Navios Partners, για κάθε μια μετοχής της Navios Acquisition.

Η Αγγελική Φράγκου έχει αποδείξει ότι ξέρει  να ξεπερνάει φουρτούνες και να ταράζει η ίδια τα νερά. Είναι άλλωστε μαζί με τον αδελφό της η τέταρτη γενιά εφοπλιστών στην οικογένειά τους. Γεννήθηκε στη Χίο και ο πατέρας της είναι ο εφοπλιστή Νικόλας Φράγκος.

Η ίδια σπούδασε μηχανολογία στην Αμερική και εργάστηκε για κάποια χρόνια ως αναλύτρια στη Wall Street, στον εμπορικό όροφο της “Republic National Bank”. Τα ηνία της Navios τα ανέλαβε το 2004. Επτά χρόνια αργότερα, το 2011 το Fortune θα την κατέτασσε 50η στη λίστα με τις πιο ισχυρές γυναίκες του παγκόσμιου επιχειρείν.

Σε ερώτηση που είχε δεχθεί κάποτε για την παρουσία των γυναικών σε ισχυρές θέσεις της ναυτιλίας, είχε πει: «Δεν πιστεύω στο φύλο, τη φυλή, τη θρησκεία. Αν σκεφτείτε ποτέ ότι εργάζεστε σε μια εταιρεία για οποιαδήποτε άλλο λόγο πέρα από την ικανότητά σας, πρέπει να φύγετε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου