Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Τι δείχνουν οι μυστικές δημοσκοπήσεις – Οριακή υπεροχή της ΝΔ από 1,5% έως 2,5% σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζει να ενισχύεται – Εκλογική συντριβή σε ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, ανάκαμψη στην Χρυσή Αυγή, σταθερά ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ

Τι δείχνουν οι μυστικές δημοσκοπήσεις για την εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου; Με βάση πληροφορίες η εκλογική αναμέτρηση εκτυλίσσεται σε ντέρμπι μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

 Στις περισσότερες δημοσκοπήσεις η ΝΔ προηγείται μεταξύ 1,5% με 2,5% σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνοντας στην πρόθεση ψήφου από 25% έως 27%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο φαίνεται να προηγείται της ΝΔ σε 2 από τις 6 συνολικές δημοσκοπήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί με ποσοστό 2,5%.

Ωστόσο με βάση το άθροισμα των δημοσκοπήσεων που πραγματοποιούνται τουλάχιστον 6 που
έχουν διαρρεύσει στις 4 προηγείται η ΝΔ και στις 2 ο ΣΥΡΙΖΑ.

 Μεσοσταθμικά η ΝΔ λαμβάνει από 25% έως 27% και ο ΣΥΡΙΖΑ από 23,5% έως 25,5%.
 Το ΠΑΣΟΚ το τρίτο κόμμα της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης στην κυριολεξία συντρίβεται καθώς χάνει και προς τον ΣΥΡΙΖΑ και προς την ΝΔ που αποτελεί το μόνο πόλο εξουσίας από το παλιό πολιτικό σύστημα. Τα ποσοστά που δίδονται στο ΠΑΣΟΚ κυμαίνονται μεταξύ 9% και 12%. 

Το ΚΚΕ ο άλλοτε πυλώνας της Αριστεράς και σταθερό τρίτο κόμμα από την μεταπολίτευση συνθλίβεται εκλογικά. Τα ποσοστά του στις 17 Ιουνίου θα είναι χαμηλότερα από τις εκλογές στις 6 Μαΐου.
 Μετά τα απίστευτα συμβάντα με τον Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής και της Λιάνας Κανέλλη του ΚΚΕ η υπόθεση με τα χαστούκια το ΚΚΕ ανέκαμψε ανεπαίσθητα.

 Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες διατηρούν τα δημοσκοπικά τους αποτελέσματα όπως είχαν καταγραφεί την περίοδο όπου επιτρέπονταν οι δημοσκοπήσεις. Η φθορά προς την ΝΔ που ξεκίνησε πρόσφατα φαίνεται ότι έχει μειωθεί και σταθεροποιείται κοντά στο 6% με 6,5%.

 Η Χρυσή Αυγή αποτελεί την έκπληξη καθώς αυξάνει την δύναμη της όχι σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου αλλά σε σχέση με τα τελευταία επίσημα δημοσκοπικά αποτελέσματα.
 Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι η Χρυσή Αυγή από την υπόθεση Κασιδιάρη βγαίνει κερδισμένη και όχι χαμένη. Τα αποτελέσματα της κινούνται μεταξύ 5,5% και 6,5%.

 Η ΔΗΜΑΡ κινείται κοντά στο 5% έχει χάσει προς ΣΥΡΙΖΑ αλλά διατηρεί το βασικό κορμό των ψηφοφόρων της.

 Οικολόγοι, ΛΑΟΣ και Δημιουργία Ξανά χάνουν επιπλέον ποσοστά και δεν εισέρχονται στην Βουλή.

 www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου