Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Το εθνικό… δούλεμα

Τρόμαξε το κόκαλο που έβλεπε από μακριά το μαχαίρι να φτάνει και το έβαλε στα πόδια!!!

undefined

Ετσι πρέπει να ‘την είδαν’ εκεί στην ΕΠΟ! Την ώρα που η UEFA έδειχνε τα δόντια της αποβάλλοντας τον Ολυμπιακό Βόλου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ‘επιβράβευε’ τους Βολιώτες και την Καβάλα συμπεριλαμβάνοντας τις δύο ομάδες στο νέο πρωτάθλημα της Superleague!

Η UEFA από τη στιγμή και μόνο που οι δύο ΠΑΕ έχουν εμπλακεί και τιμωρηθεί (έχουν δηλαδή καταδικαστεί) έστω και με πρόστιμο ή μέσω παραγόντων (Μπέος-Ψωμιάδης) έκρινε, σωστά, πως δεν υπάρχει θέση, για την ομάδα του Βόλου, στις διοργανώσεις της. Είτε υπάρξει έφεση είτε όχι, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία δεν δέχεται μία συμμετοχή που θα αμαύρωνε το κύρος της και την εικόνα της. Προσοχή δεν λέω ότι οι παίχτες και η ομάδα δίκαια αποβλήθηκε. Όμως από τη στιγμή που υπάρχει διαπιστωμένη ανάμειξη του προέδρου της ομάδας και καταδικαστική απόφαση η ετυμηγορία της UEFA πρέπει να θεωρούνταν δεδομένη.

Η ανεπάρκεια της ΕΠΟ επιβεβαιώθηκε ακόμα μία φορά, με τη μεσοβέζικη λύση της αφαίρεσης βαθμών των δύο ομάδων στο νέο πρωτάθλημα.

Η Πολιτεία μέσω του αρμόδιου υπουργού, κ.Γερουλάνου, έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση της. Είναι δεδομένο πως πλέον «επιφυλάσσεται» εν όψει της συνέχειας που θα δοθεί για το σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες στα πολιτικά δικαστήρια, θέλοντας εκεί να πάρει τη δική της ρεβάνς και να κερδίσει τις (χαμένες μετά τις χθεσινές εξελίξεις) εντυπώσεις.

Η Κυβέρνηση με τις δηλώσεις του Παύλου Γερουλάνου «…αξιολογούμε συνεχώς την αξιοπιστία των συνομιλητών μας» φανερώνει πως αν μη τι άλλο δεν έχει πλέον εμπιστοσύνη στις ποδοσφαιρικές αρχές। Δίνει μάλιστα και συνέχεια, υπογραμμίζοντας πως θα χρησιμοποιήσει ότι ‘εργαλείο’ έχει στα χέρια της προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη και το ελληνικό ποδόσφαιρο να εναρμονιστεί επιτέλους με τους κανόνες που τηρούνται και εφαρμόζονται διεθνώς. Εννοώντας φυσικά τις χρηματοδοτήσεις μέσω κρατικών φορέων, την κρατική τηλεόραση αλλά και την χρήση εθνικών σταδίων!

του Κ.Παπαδόπουλου

πηγη:www.statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου