Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Προφυλακίστηκαν οι έμποροι κόκας - συνεργάτες υπουργών

Προφυλακίστηκαν δύο από τους τρεις Έλληνες που συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή στη Φλώρινα, κατηγορούμενοι για διακίνηση 123 κιλώνκοκαΐνης μέσω του λιμένα Θεσσαλονίκης.

Στη φυλακή οδηγήθηκαν ο 45χρονος διευθυντής υποκαταστήματος τράπεζας και πρώην εκπρόσωπος δημοισίων σχέσεων, του τ. υπουργού Εθνικής Άμυνας,Γιάννου Παπαντωνίου, καθώς επίσης ο 50χρονος υπάλληλος στο τελωνείο Νίκης.

Ο τελευταίος είχε διατελέσει συνεργάτης του πρώην υπουργού,Γιώργου Λιάνη, ο οποίος υποστηρίζει ότι τον είχε απομακρύνει από το γραφείο του επειδή είχε εμπλακεί και σε υπόθεση με όπλα.

Αντίθετα, ελεύθερος αφέθηκε, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 32χρονος υπάλληλος του ίδιου τραπεζικού καταστήματος, που συνελήφθη για την ίδια υπόθεση.

Απολογούμενος στον ανακριτή, ο 32χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν έχει ανάμειξη στην υπόθεση και ότι τον ενέπλεξε σε αυτή ο 45χρονος διευθυντής του.

Όπως είπε, ο πρώην συνεργάτης του κ. Παπαντωνίου, του ζήτησε να βοηθήσει - έναντι αμοιβής - στη συλλογή πληροφοριών σε περίπτωση που προέκυπταν προβλήματα κατά την μεταφορά του παράνομου φορτίου, επειδή ο πατέρας του ήταν αξιωματικός στην Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι τα ναρκωτικά είχαν εντοπιστεί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέσα σε κοντέινερ που περιείχε γεωργικά μηχανήματα (πρέσες λαδιού σόγιας).

Την επιχείρηση σύλληψης των εμπλεκομένων συντόνισε η αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών DEA.

Το φορτίο προερχόταν από τη Βολιβία και είχε προορισμό την πΓΔΜ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 45χρονος επρόκειτο να λάβει αμοιβή 500.000 ευρώ για να παραλάβει την κοκαΐνη από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και να τη μεταφέρει εν συνεχεία στην πΓΔΜ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κοριός της ΕΥΠ έχει καταγράψει ενοχοποιητικές συνομιλίες των δύο προφυλακισθέντων, μετά την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών τους συνομιλιών.

πηγη:directNEWS.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου