Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Στο 7% η ύφεση στην Ελλάδα

Βούλιαξε το ΑΕΠ στο β' τρίμηνο. Είχαμε χθες τα στοιχεία για την ανεργία, ήρθε σήμερα το ΑΕΠ και... έδεσε το γλυκό.
Άλλη μία Υφεση 6,9% σε σχέση με το περυσινό β' τρίμηνο του 2010 δείχνουν τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, επιβεβαιώνοντας την βαθιά κρίση της οικονομίας. Βασικό αίτιο η μείωση στις καταναλωτικές δαπάνες.

Ενδεικτικά επισημαίνεται ότι βάσει των εκτιμήσεων του Μεσοπρόθεσμου η ύφεση δεν προβλέπεται να ξεπερνά το 4%! Υπενθυμίζεται επίσης ότι η πρόβλεψη είναι η οικονομία να επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης από του χρόνου.

Την κατάσταση έσωσε κάπως η βελτίωση στο εμπορικό ισοζύγιο.

Επισημαίνεται ότι τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ είναι μη εποχιακά διορθωμένα δηλαδή δεν είναι συγκρίσιμα με την ύφεση του 5,5% που ανακοινώθηκε για το α΄ τρίμηνο του 2011.

Καιρό έχουμε μάλιστα να διαβάσουμε μία ελπιδοφόρα έκθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η ΕΛ.ΣΤΑΤ ανακοίνωσε αύξηση της ανεργίας στο 16,6% που ανάλογο του έχουμε να δούμε από το...1960, “βουτιά” 25% σημείωσε τον Απρίλιο η οικοδομική δραστηριότητα (ιδιωτική και δημόσια) στο σύνολο της χώρας με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, μειωμένες κατά 25% ήταν τον Ιούνιο οι εισαγωγές όχι γιατί καλύπτουμε τις ανάγκες μας αλλά γιατί...δεν έχουμε λεφτά, ενώ κατά 13,1% υποχώρησε η βιομηχανική παραγωγή τον Ιούνιο.

πηγη:www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου