Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΡΑ ΤΟΚΟΛΗΣΤΕΙΑΣ;

Από τον Νάσο Τσαγκανέλη
http://www.nasostsaganelis.gr/

Μισόλογα, αντί «κήρυξη πολέμου»
κατά των κακόφημων «οίκων»
από Μέρκελ και Ευρωπαίους

Μισοξύπνησαν –ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΑΝ- Μέρκελ και Ευρωπαίοι.
Περιορίζονται σε αστεία μισόλογα…
Δεν τολμούν, ακόμα να «κηρύξουν πόλεμο» κατά των πρακτόρων τρομοκρατίας της «Γουόλ Στριτ» που σκοτώνουν κοινωνίες για τους τόκους…
Γιατί δεν τολμούν; Τι κρύβουν;
Ποιοι και πόσοι ισχυροί εμπλέκονται στο ιλιγγιώδες «μαύρο χρήμα» που διακινούν «οι πιλότοι των σπρεντ», οι επί πληρωμή βαθμολογητές του κόσμου;
Έτσι, αποκαλεί την τριάδα, Moody’s-Fitch-Standard & Poors- το επίσημο πόρισμα της αμερικανικής Γερουσίας, όχι εμείς. Γιατί δεν...
τους κλείνουν;
Μπορούν –ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.
Γιατί δεν τους δικάζουν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας;
Λαοί και λαοί (ανάμεσά τους, και η Ελλάδα) είναι τα δικά τους σημερινά ερείπια φτώχειας που ζητούν εκδίκηση. Που θέλουν πίσω τη ζωή τους,
Τους ακούει έστω και ένας;
Το παγκόσμιο κύρος –ο νομπελίστας Αμάρτια Σεν- τους δίκασε, τους καταδίκασε:
«Είναι οίκοι κακοποιοί, με βαρύ ποινικό μητρώο που δολοφονούν για το κέρδος».
Τον ακούει κανένας;
Επιτέλους, από πού αντλούν τέτοια προκλητική ατιμωρησία σε παγκόσμιο επίπεδο;
Ποιος τους δίνει την εξουσία διεθνών δικαστηρίων να απαγγέλουν ποινές καταστροφής των κοινωνιών;
Ποιος;
Η «Γουόλ Στριτ» (που θέλει να είναι ισχυρότερη και από τον Αμερικανό Πρόεδρο) είναι ο ένας. Εξωθεσμική υπερδύναμη….
Οι άλλοι;
Ποιοι άλλοι, από τους μεγαλοτοκογλύφους –πελάτες και μέτοχοι- των «οίκων» της λεγόμενης ελεύθερης αγοράς….
Αυτής, της περιβόητης αγοράς που ξεπλένει, νυχθημερόν, (σαν παγκόσμιο πλυντήριο) ωκεανούς παράνομου χρήματος από το εμπόριο όπλων και ναρκωτικών.
Είναι αυτή, η αγορά-ΑΒΑΤΟ που χρόνια γελοιοποιεί την Ιντερπόλ. Που χρόνια δηλώνει ότι την ακουμπάει και ποτέ δεν την πιάνει.

Σύμφωνα με το «Ρόιτερ»:
Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ προειδοποίησε τους οίκους αξιολόγησης ότι η τρόικα έχει τη δική της κρίση για τη διάσωση της Ελλάδας από τη χρεοκοπία και δεν πρόκειται να τους αφήσει να κάνουν ό,τι θέλουν.
Ανγκελα Μέρκελ και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε Ερωτηθείσα χθες για την απειλητική ανακοίνωση του οίκου Standard and Poor's ότι θα θεωρήσει πιστωτικό επεισόδιο μια συμφωνία για την εθελοντική συμμετοχή των τραπεζών στο δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα με βάση το γαλλικό σχέδιο, η καγκελάριος δήλωσε: «Οσον αφορά τους οίκους αξιολόγησης, θεωρώ πολύ σημαντικό για μας, εννοώ την τρόικα που αποτελείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, να μην τους αφήσουμε να μας στερήσουν τη δυνατότητα να έχουμε τη δική μας κρίση».
«Εχω εμπιστοσύνη στην κρίση των τριών αυτών θεσμικών οργάνων», πρόσθεσε η Α. Μέρκελ, για την οποία «οι δανειστές της Ελλάδας πρέπει να διασφαλίσουν ότι δεν θα στερηθούν τη δυνατότητα να προβούν στη δική τους αξιολόγηση, αγνοώντας τους οίκους αξιολόγησης».
Το Βερολίνο, το οποίο επιμένει από την αρχή ότι ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, είδε με πολύ κακό μάτι την ανακοίνωση του οίκου Standard and Poor's. Αλλά και γενικά οι Βρυξέλλες, που αποδέχθηκαν τελικά τις γερμανικές απαιτήσεις, εκτιμούν ότι το ποτήρι άρχισε να ξεχειλίζει με τους οίκους αξιολόγησης. Προς το παρόν δεν επιθυμούν τη ρήξη, αλλά οι κοινοτικοί δείχνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν στο σχέδιό τους για τη διάσωση της χώρας και δεν φαίνονται διατεθειμένοι να αφήσουν τους οίκους να παίξουν ένα παιχνίδι που θα στραφεί κατά των συμφερόντων τους.

«Προωθούν, την κερδοσκοπία»
Τη σύσταση ενός ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης ζήτησε ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, μετά το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο στη Βιέννη, καταγγέλλοντας συγχρόνως τους αμερικανικούς οίκους αξιολόγησης, που στη διάρκεια πολιτικών εξελίξεων προώθησαν την κερδοσκοπία αντί να φροντίσουν για σταθερότητα. Εκφράζοντας την οργή του για την απόρριψη από αμερικανικούς οίκους αξιολόγησης της συμμετοχής ιδιωτών στο ελληνικό πακέτο βοήθειας, ο Αυστριακός καγκελάριος τόνισε πως θα υποστηρίξει με έμφαση, σε επίπεδο αρχηγών κυβερνήσεων, τη σύσταση ενός ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης, καθώς, όπως σημείωσε, στη διάρκεια της ελληνικής κρίσης κατέστη σαφές ότι είναι απαραίτητοι οίκοι αξιολόγησης με γνώση του χώρου και αισθητήριο για τις ευρωπαϊκές συνθήκες.
Δριμύτατη κριτική κατά των αμερικανικών οίκων αξιολόγησης άσκησε και ο διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Εβαλντ Νοβότνι, με συνέντευξή του στη δημόσια αυστριακή τηλεόραση.
Ο Νοβότνι υποστήριξε ότι οι οίκοι είναι πολύ αυστηρότεροι και επιθετικότεροι όσον αφορά τις αξιολογήσεις τους στον χώρο της ευρωζώνης, από ό,τι σε παρόμοιες περιπτώσεις στη Νότια Αμερική, κάτι που, όπως ο ίδιος σημείωσε, «μας βάζει σε σκέψεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου